עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעזרה בבחירת מפרט למחשב נייח חדש.

מצ"ב תשובות לשאלון:

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

עד 6000 ש"ח, ניתן לחרוג אם יש כדאיות.

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? 

השימוש העיקרי הוא ללמידה ופיתוח תוכנה, כן הייתי רוצה יכולת לשחק מידי פעם משחקי מחשב מתקדמים (למשל Assasin Creed-ים).

יחד עם זאת, אין לי דרישה להיות ב FPS הכי גבוה או ברזולוצייה גבוהה במיוחד - אני בעיקר רוצה לקבל גרפיקה נאה בלי הרגשה של תקיעות.

יש לי מסך יחיד P2719H של דל שאין לי כוונה לשדרג (זה גוזר רזולוציה של 1080p להבנתי).

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

לא.

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

יש רק ציוד הקפי. 

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 

שקט מאוד מאוד חשוב לי - במיוחד כשהמחשב לא בשימוש הייתי רוצה שיהיה דומם ללא צורך בלכבות אותו.

בנוסף, גם כשהמחשב עושה פעולות קלות (כמו גלישה בכרום) הייתי רוצה שקט רב.

עבור שקט הייתי מוכן לתוספת תשלום / ע"ח רכיבים אחרים.

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

מעדיף מחשב ללא אורות עד כמה שניתן כך שלא ייצר הפרעה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

צריך לכלול הרכבה. יש לי מערכת הפעלה קיימת - האם ניתן להעביר אותה למחשב החדש?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני מעוניין לרכוש את המחשב מאילת לטובת הוזלת עלות.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)?

רכישת המחשב מתוכננת השבוע (עד יום שלישי) עקב שהייה של המשפחה באילת.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

1. הייתי רוצה שלמחשב תהיה יכולת לקלוט וויפי במהירות גבוהה (לפחות כמה מאות מגה) ללא צורך בחיבור אטרנט (המחשב סמוך לתחנת דקו).

2. חיבור לאוזניות רגילות בפאנל הקדמי

3. מודול חיבור לבלוטוס לטובת חיבור אוזניות אלחוטיות

4. חיבורי USB רגיל + USB C לחיבור של כונן נייד [USB 3] וחיבור של פלאפון [USB C] - חיבור USB C הוא בונוס מבחנתי, לא הייתי פוסל אם הוא לא קיים.

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

מסך P2719H, מקלדת אלחוטית של לוגיטק ועכבר חוטי. ישנה גם מדפסת שמתחברת בוויפי.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

1. הייתי רוצה כונן SSD במהירות גבוהה - בנפח של לפחות 512, עדיפות לטרה

2. זיכרון - לכל הפחות 16 ג'יגה, נוטה להעדיף כבר 32 ע"מ להמנע מצורך בשדרוג ומשום שיש תוכנות בעלות צריכה גבוהה שרצות ברקע (כמו Visual Studio).

3. אני מעוניין במחשב שבנוי ע"מ להחזיק לאורך זמן - למשל ע"י השקעה בספק כוח איכותי לשמירה על המחשב.

4. יש לי הארד דיסק קיים בנפח 1TB [מלא עד אפס מקום] - צריך שיהיה לי מקום לחבר אותו בנוסף להארד דיסק חדש [בנפח מבוקש של 1-2 TB].

תודה רבה,

אמיר

פורסם

יש אורות במארז אבל יש כפתור על המארז שמכבה אותם.
מחירי כרטיס המסך עכשיו פסיכיים אז זה כל מה שאפשר להוציא אם אתה תרצה גם לשחק איתו.

image.thumb.png.2842c603bc12a005c7299d1e81a88325.png

https://tms.co.il/244269

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Moon-Mage

יש אורות במארז אבל יש כפתור על המארז שמכבה אותם.
מחירי כרטיס המסך עכשיו פסיכיים אז זה כל מה שאפשר להוציא אם אתה תרצה גם לשחק איתו.

image.thumb.png.2842c603bc12a005c7299d1e81a88325.png

https://tms.co.il/244269

תודה רבה.

אני מבין שמחירי כרטיסי המסך באמת בשמיים עכשיו. נראה לי שאשאר עם הכרטיס הנוכחי שלי ואמתין שהמחירים יירדו.

יצרתי את המפרט הבא ללא כרטיס מסך (ותקציב נמוך בכ - 2000 ש"ח בהתאם). אשמח לקבל את דעתך:
https://tms.co.il/244377

כמה הערות לגבי הבחירות / שאלות:

1. לא באמת ידעתי לבחור דגמים עבור: זכרון, SSD, HDD - בחרתי לפי הגודל הרצוי. אם יש הערות לגבי דגם אחר אשמח לשמוע.

2. החלפתי את הלוח אם ע"מ להתאים למעבד, היה חשוב לי לקחת מעבד איכותי שילווה אותי הרבה שנים (הנוכחי מחזיק 8 שנים מעולה). היו שתי לוחות - Gigabyte B550 GAMING וגרסאת V2 שלו - הוספתי את ה V2 אבל אני לא בטוח לגבי ההבדלים (כן שמתי לב שב V2 יש כניסת USB C שזה נחמד).

3. אוורור - ראיתי שבמפרטים המומלצים ובמפרט שצירפת אין אוורור למארז - זה לא נדרש?

4. אוורור מעבד - במידה ויש משהו שקט יותר במחיר גבוה יותר - אני מוכן להוסיף תמורת השקט.

כל הערה תתקבל בברכה. תודה

פורסם
ציטוט של Belgia

תודה רבה.

אני מבין שמחירי כרטיסי המסך באמת בשמיים עכשיו. נראה לי שאשאר עם הכרטיס הנוכחי שלי ואמתין שהמחירים יירדו.

יצרתי את המפרט הבא ללא כרטיס מסך (ותקציב נמוך בכ - 2000 ש"ח בהתאם). אשמח לקבל את דעתך:
https://tms.co.il/244377

כמה הערות לגבי הבחירות / שאלות:

1. לא באמת ידעתי לבחור דגמים עבור: זכרון, SSD, HDD - בחרתי לפי הגודל הרצוי. אם יש הערות לגבי דגם אחר אשמח לשמוע.

2. החלפתי את הלוח אם ע"מ להתאים למעבד, היה חשוב לי לקחת מעבד איכותי שילווה אותי הרבה שנים (הנוכחי מחזיק 8 שנים מעולה). היו שתי לוחות - Gigabyte B550 GAMING וגרסאת V2 שלו - הוספתי את ה V2 אבל אני לא בטוח לגבי ההבדלים (כן שמתי לב שב V2 יש כניסת USB C שזה נחמד).

3. אוורור - ראיתי שבמפרטים המומלצים ובמפרט שצירפת אין אוורור למארז - זה לא נדרש?

4. אוורור מעבד - במידה ויש משהו שקט יותר במחיר גבוה יותר - אני מוכן להוסיף תמורת השקט.

כל הערה תתקבל בברכה. תודה

1. זה לא באמת משנה ובדרך כלל עדיף לקחת את הזול ביותר המתאים.
2. המעבד שבחרת בעל 8 ליבות אבל ביצועי ליבה בודדת דיי אומללים, אם ביצועי ליבה בודדת פחות חשובים הוא סבבה, אבל אם ביצועי ליבה בודדת חשובים יותר הייתי הולך על ה5600X במינימום, זה אחלה לוח אבל אם כבר לקחת לוח יקר יותר הייתי משקיע טיפה ומקבל רשת אלחוטית כמו שרצית.

3. זה מה שיפה במארז הזה, הוא מגיע עם שני מאוררי 200 מ"מ מקדימה ו140 מ"מ מאחורה(וככל שהמאורר גדול יותר ככה הוא עושה פחות רעש ביחס לכמות האוויר שהוא מזיז).

4. 95% מהקירורים למעבדים לא יעשו רעש שתוכל לשמוע אלא אם המעבד בעומס מאד מאד גדול, אם זה חשוב לך כמובן שאפשר לקנות קירור מים או קירור אוויר יותר רציני, אבל זאת החלטה שלך(וגם הם לא יהיו שקטים לחלוטין תחת עומס).

נערך על-ידי Moon-Mage

פורסם

אני מציע לך לבדוק היטב בנוגע לשני נושאים:

1. לדים - לעיתים הכפתור הוא לא מכבה אותם אלא רק משנה צבעים

2. רעש - תנסה לחפש את הרמת רעש של המארז הזה (אני לא הצלחתי למצוא). התנסיתי ב-nx300 והוא היה מרעיש כמו מטוס ברמה שהיה עושה לי כאבי ראש אחרי מספר דקות לידו

פורסם
ציטוט של law89

אני מציע לך לבדוק היטב בנוגע לשני נושאים:

1. לדים - לעיתים הכפתור הוא לא מכבה אותם אלא רק משנה צבעים

2. רעש - תנסה לחפש את הרמת רעש של המארז הזה (אני לא הצלחתי למצוא). התנסיתי ב-nx300 והוא היה מרעיש כמו מטוס ברמה שהיה עושה לי כאבי ראש אחרי מספר דקות לידו

יש לי שני מארזים כאלה, לחיצה ארוכה מכבה את כל הלדים, כמו שאני מאמין שהיא עושה גם בNX300.

המארז שקט לחלוטין(ביחס למארזים אחרים עם זרימת אוויר טובה לפחות).

נערך על-ידי Moon-Mage

פורסם

יכול להיות. לא חשבתי בזמנו לנסות לחיצה ארוכה (ניסיתי לחיצה קצרה). שמתי על תכלת עדין שלא הפריע לי מאוד בעין, אז זה לא היה קריטי.

ציטוט

המארז שקט לחלוטין(ביחס למארזים אחרים עם זרימת אוויר טובה לפחות).

אין חכם כבעל ניסיון. אם אתה אומר, אז אתה יודע (אני נכוויתי מהמלצה על מארז עם הרבה מאווררים ולכן רשמתי את מה שרשמתי. כשהיה שקט בבית, היו שומעים את ה-nx300 עד לחדר הסמוך)

דרך אגב, מפתיע שהוא שקט לחלוטין. אפילו ה-p101 שהוא מארז ייעודי שלהם למי שמחפש שקט, לא שקט לחלוטין. זה מארז שמאפשר לקבוע את מהירות המאווררים, וגם על עוצמה נמוכה, עדיין שומעים אותו קלות (בגלישה באינטרנט וללא עבודה מאומצת).

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים