עבור לתוכן

שאלה בקשר למתח למעבד מובייל 2600+ ב-OC שלי.

Featured Replies

פורסם

טוב, אז ככה..

קניתי לפני כמה ימים AMD XP Mobile 2600+

ולוח Abit NF7-SL .. בכוונה ברורה להגיע לאוברקלוק איכותי..

אז כמו שאתם רואים בחתימה, זה הצליח מצויין, אני כרגע על 2.53Ghz, שזה FSB220 ומכפלה של 11.5.

הבעיה היא שאני מריץ את זה על מתח של 1.93 וולט למעבד. המחשב עובד יציב לגמרי ובלי בעיות, וגם לא חם מידיי תודות לקירור האיכותי של SP97.

אבל השאלה שלי היא אם המתח הזה לא מסוכן למעבד? ובאופן כללי כמה אפשר להעלות מתח למעבד הזה בלי לגרום נזק?

כי אני רואה אנשים בפורומים באינטרנט על אותו סטאפ כמו שלי בדיוק, שמריצים את המעבד הזה על 2 וולט ויותר, ורבים גם מריצים על 1.9 כמוני.

כי תכלס אני יכול יכול להעלות עוד את המכפלה (כבר הגעתי ל-12 אבל המחשב היה קצת פחות יציב מעכשיו) אבל בשביל זה צריך להעלות מתח, ו-1.9 כבר נראה לי מספיק גבוה.

אז מה אתם אומרים? מסוכן או לא?

תודה.

פורסם

מתח כזה למעבד כזה יכול להרוד אותו די מהר... מקסימום כמה חודשים טובים :P

פורסם

תנסה יותר נמוך , אם לא תצליח אז אני לא חושב יש לך מה לפחד כי הם אמורים ליהיות עם מתחים כאלה , אני מכיר מישהו עם 2.1...

פורסם

הייחוד של המעבד הזה שהוא מגיע במתח נמוך מאוד 1.45 ולכן גם הוא אוברקלוקר מעולה וגם מציג טמפ' נמוכות.

הכל אופן יש לך מעבד מעולה חבל להרוס אותו ובמתח כזה זה משמ הורס, זה המון , תוריד לפחות עד ל1.70.

בכל אופן, אחלה אוברקלוק!

פורסם

המעבד הזה יכול להחזיק מתחים גבוהים! זה לא כמו אינטל! הוא מפיק חום ב43W תאמין לי אין לך ממה לפחד אבל תנסה לראות אם אתה יכול 1.85.

פורסם

Zה שהוא קריר לא אומר שהמתח לא יהרוס אותו מהר מאוד. יש גם גורמים חוץ מהטמפ' שיכולים להרוס אותו (למשל אם ה"שערים" במעבד נהרסים כתוצאה ממתח יתר המעבד ינזק)

פורסם

אני לא מדבר רק מבחינת זה שהוא קריר , אני מדבר מבחינת זה שאני מכיר הררבבהה אנשים שהם על וולט של 1.85 ומעלה עם המעבד הזה וכמה עם 2.0 ואחד עם 2.1... אז סביר להניח שזה יחזיק.

אני לא יודע מה ה"שערים" שאתה מדבר עליהם , אבל אם הכוונה שלך לגשרים אז יכולה ליהיות באמת בעיה , אבל אפשר לקנות קירור לדברים האלה וגם זה לא נראה לי סיכון כזה גדול , חוץ מזה הוא אומר שהוא יציב ככה אז זה נראה לי בסדר.

פורסם

אתה יכול לקרוא את הכתבה על המעבדים באתר (של ניצן זיפמן אני חושב) ולהבין טוב יותר למה מתח גבוה יכול לגרום נזק

פורסם

זה לא משנה המתח , אם הוא יצליח לשמור על מעלות מתחת ל-60 , הוא יסתדר. זה לא מעבדי אינטל שמתים מעל וולט של 1.65...

פורסם
  • מחבר

זהו, שגם אני ראיתי הרבה שמריצים את המעבד הזה בלי בעיה על 2.0 ... אבל עדיין, זה לא אומר בהכרח שזה טוב או רע..

אגב, בתוכנות כמו CPU-Z ו-WCPUID בחלק של מתח המעבד הוא מראה קצת פחות ממה שהגדרתי בביוס... הוא מראה שהמתח הוא 1.87 ..

זה אומר משהו?

פורסם

כן , ברוב לוחות האם הוולט שאתה מגדיר הוא לא ממש הוולט שבאמת אתה נותן , לדוגמא אם אתה נותן 1.65 אז זה בעצם 1.6...

פורסם

השאלה פה זה לא האם הוא יחזיק את המתח, יחזיק ברור שכן כי מן הסתם המחשב לא היה עולה לו אם זה לא היה מחזיק, הקטע זה שלא מומלץ לעבוד עם כאלה מתחים, בין אם זה מעבד מובייל שהוא מעולה לאוברקלוק ובין אם זה מעבד רגיל של אינטל שסביר להניח שבמתחים כאלה הוא לא יעמוד, ככה שעדיף ככה להישאר הטווח ה1.8 או 1.75 ולהשאר 24/7 ללא חשש.

פורסם

זה לא משנה המתח , אם הוא יצליח לשמור על מעלות מתחת ל-60 , הוא יסתדר. זה לא מעבדי אינטל שמתים מעל וולט של 1.65...

מה אתה אומר.... אז שייתן למעבד 30V ויפעיל אותו עם קירור חנקן! הוא בטח יגיע לאיזה באס 3000! תעשה לי טובה ותפסיק להגיד שטויות... אם תיתן למעבד יותר מדי מתח הוא ינזק, גם אם תשמור אותו קריר. אולי הנזק לא יהיה מיידי, ואולי הוא לא יהיה ממש מורגש, אבל הוא יהיה. אתה יכול לעשות חיפוש בפורום על איך אנשים נתנו יור מדי מתח למעבדים שלהם במשך יותר מדי זמן ובסוף המעבד מת או ניזוק

פורסם

נו באמת מה אתה מנסה להתקיל אותי בכל מילה שאני לא אומר נכון? אני התכוונתי שבוולט הזה אם הוא מתחת ל-60 הוא יסתדר , ועזוב אותך מה שעל הנייר , אני אומר לך שכמעט כל מי שעשה אובר קלוק עם המעבד הזה הוא על מתח גבוהה 24/7 אז תפסיק לנסות ליהיות צודק כי זה עובדה.

והמעבדים האלה יחסית חדשים ומאז שהם יצאו אני לא זוכר שמישהו אמר כאן שיש להם בעיה איתם (וגם בכל פורום אחר שאני מכיר).

פורסם

Duckman_911 אתה יכול לעדכן אותנו על כמה וולט שמת בסוף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים