עבור לתוכן

טמפרטורה של מעבד 5600x

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד 5600x וקירור Corsair H100i Pro.

הטמפרטורה של המעבד עולה ויורד בין 35 - 40 מעלות רק כאשר דפדפן פתוח ( chrome ).

זה הגיוני?

כשאני במשחק הטמפרטורה בממוצע על 50 מעלות.

פורסם

אני באמת לא מבין אנשים, מה לעזאזל אכפת לך?
לצורך העניין הטמפרטורות סבבה, ההתעסקות בהן לעומת זאת פחות.

פורסם

טמפ' מצויינות. אם כבר אתה צולל לזה תבדוק עם prime95 במשך 20 דקות ועם cinebench בלופ בזמן דומה, תבדוק גם מה התדרים.

פורסם
ציטוט של Moon-Mage

אני באמת לא מבין אנשים, מה לעזאזל אכפת לך?
לצורך העניין הטמפרטורות סבבה, ההתעסקות בהן לעומת זאת פחות.

כן אה חחחח, אבל סתם לצורך הבדיקה עניין אותי מה אצלי הממוצע ואותו דבר, אפילו נמוך יותר ואני עם קירור בלוק.

האם יכול להיות שהם שווי ערך מבחינת הקירור? הרי הוא עם קירור נוזלי.

ולמחבר, אל תדאג טמפ' תקינות בסה"כ.

פורסם

זה תלוי במאה ואחד גורמים(מארז, רכיבים מסביב, טמפרטורת הסביבה, האם המאורר של הקירור כובה בidle ולאיזה רעש הוא מכוון ועוד אלוהים יודע כמה) ובכל מקרה לא רלוונטי לכלום אלא אם אתה מגיע למצב שהמעבד מוריד תדרים עקב הטמפרטורה(לא משהו שיקרה לאף אחד עם קירור סביר).

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רק להוסיף לדבריו של Moon-Mage (שצודק לחלוטין!):

קירור מים מוריד טמפרטורות ע"י העברת אוויר בטמפרטורת הסביבה על פני רדיאטור מלא נוזל, אך אוויר זה לעולם לא יקרר את הנוזל אל מתחת לטמפרטורה העצמית שלו. לפיכך, אלא אם אתה משתמש באוויר שקר יותר מטמפרטורת הסביבה (כלומר חנקן נוזלי או אוויר ממזגן שקורר ע"י מדחס) לעולם לא תגיע לטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת הסביבה. כמובן שהתהליך עצמו לא יעיל ב-100% ולכן גם לא תגיע בד"כ לטמפרטורת הסביבה. בנוסף, כפי ש-Moon-Mage אמר, זה תלוי בהרבה גורמים נוספים כולל רכיבים, מהירות הסיבוב של המאווררים וכד'.

הטמפרטורה עצמה לא חשובה בכלל: אין הבדל מבחינת המחשב בין 40 מעלות ל-60 מעלות. מעבד מודרני מוגדר לעבוד בעד 100 מעלות (בשלב זה הוא יכבה את עצמו) ובמעל 90 מעלות הוא יוריד תדירות ויאט את הקצב כדי לא להגיע למצב זה. עד 70 מעלות בעומס זה מצב תקין לחלוטין, ואם המעבד עובר את ה-80 (ללא אוברקלוקינג) כדאי לבדוק אם הקירור מתפקד ו\או להחליף משחה טרמית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים