עבור לתוכן

האם נראה RTX 4000 כבר ב 2021?

Featured Replies

פורסם
ציטוט של jackhammer

מה שNEC אמר נכון אבל הכוונה שלי הייתה של LOAD של כריית מטבעות יש PATTERN ספציפי שאפשר לעלות עליו ולהגיב אליו בהתאם. בין אם זה לנעול את הליבה לגמרי, או אפילו להכניס מחזורי סרק כדי להאט את פעולת הכרייה ולהפוך את הכרטיסים לפחות יעילים וככה לגרום למיינרים לאבד עניין בכרטיסי המסך עצמם ולחפש חומרה אחרת (אולי ASIC יעודי לכל מטבע? לא יודע).

אני זורק רעיונות שעולים לי אחרי 5 דקות של מחשבה.... אני בטוח שאם באמת מישהו שם היה מקדיש לזה מחשבה ומשאבים רציניים, היו מסיימים עם החרא הזה כבר בדור הבא. אבל כמו שאמרתי זה בחיים לא יקרה כי פשוט לא אכפת להם.
הסיכוי היחיד זה אם קהילת הגיימרים יעשו מספיק רעש כדי לגרום לנווידיה להגיב בנושא ולעשות משהו.
אבל זה מצריך שחקן דומיננטי נוסף וכרגע AMD נמצאת בכיוון הנכון אבל עדיין לא 100% שם.
במעבדים היא לגמרי שם. בGPU עדיין לא.

פעם ראית גבר,מחוזר ע"י שתי נשים, מעיף אחת מהנשים כי אחת מהן אמרה לו שהיא היית כאן קודם? לא!

זה נוח להם וזה ברור לכולם!

לא מבין על מה הדיון שהכל ברור פה.

המניה עולה, הביקוש עולה, המנהלים מרוויחים, בעלי המניות מרוויחיים.

המנהלים זורקים לנו משפטים כמו "אכפת לנו מאוד מהגיימרים אנחנו נעשה כל מה שנוכל על מנת להעלות את האספקה" (פחות אמין מזה שהאקסית שלי אמרה לי זה לא אתה זה אני),

פוליטקאים, וזהו זה טבעו של עולם.

שחררו תלמדו את העולם תקבלו אותו ובעיקר תפסיקו לחשוב שהדיונים שלכם בפורומים גורמים למכונת הכסף להפסיק לנוע.

• תגובות 71
  • צפיות 11.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ממש הצלחתי להבין למה זה אמור לעניין חברה שמוציאה כרטיס מסך אם מישהו הולך ומשחק איתו או מישהו הולך ומריץ איתו תהליך כלשהו של "כרייה". החברה מציעה מוצר כלשהו לצרכן, וצרכן רוכש אותו. זה המנגנון, וזהו.

פורסם

זה קצת צריך לעניין אותם כי אחריות.

אם אני מוכר מוצר מתוך כוונה שהשימוש שלו יהיה בעל אופי מסויים, ולפי זה בדקתי שהוא באמת עומד בעומסים, ואז משתמשים בו בצורה אחרת ובאים אלי כדי לממש אחריות... יש לי בעיה.

פורסם

אתם שוכחים את הדימוי שזה יוצר.
החברה מוציאה לשוק מוצר.
אם 10% שהם בוליז חוטפים לכולם את הכרטיסים בגלל שהם מוכנים לשלם הרבה יותר כסף ויש להם אינטרס כלכלי יותר גדול מאשר לשאר ה90% (כי החומרה הזאת מייצרת להם כסף) אז יוצא מצב ש90% מהשוק נשארים בידיים ריקות.
זה מוביל לדעה שלילית על המוצר, השקת דמה כי פשוט לא רואים את המוצר הזה בשום מקום.
אז נכון, החברה עדיין תרוויח הרבה כסף אבל אם הם ימשיכו למשוך את החוט הזה יותר מידי בזמן שהמתחרה שלהם צוברת כח ופופולריות, בסופו של דבר אנשים יעברו לחברה המתחרה ואז גם בכיס זה יתחיל לפגוע להם...

פורסם

בהמשך לדבריו השנונים של lastresort,

בנתיים להערכתי העסקית, היצרניות בתכלס עושות מה שהכי נכון לכיסן, קרי לבעלי המניות שלהן.

יש פה נגוד אינטרסים מובהק בין צד המשקיע, שרוצה לקבל מקסימום תשואה על השקעתו ולכן מעוניין במקסום הרווח,

לבין הצרכן, שמבקש לקבל מקסימום ביצועים לשקל שלו ולכן מעוניין במינימום מחיר מוצר על המדף.

אני במקרה נמנה על שני הצדדים, גם כמשקיע בנוידיאה ומהמר עליה חזק, רוצה שהיא תעלה ותנסוק

כי כל עליה שכזו גורפת לכיסי רווחים נאים, וזו הסיבה שאני בשוק כמשקיע,

ומן הצד השני זהו אינטרס שמנוגד לאינטרס הצרכני שלי, כי אני רוצה לקבל את הכרטיסים האלו רבאק

זמינים בחנות ובמחיר סביר וזול ככל שניתן.

אם לעשות סיגמא של שני האינטרסים הללו, מחד שהרווחים של נוידיאה יעלו בגלל ששוק הכריה משתולל יפה,

ומאידך רצוני שמחיר המוצר יירד, יוצא מצב שלא נעים לי להודות בו בסביבה פוליטיקלי קורקט, הרבה יותר כדאי

(לי) שמחיר המניה יעלה מאשר שמחיר המוצר (הבודד) שארכוש יירד.

בכל עליה שכזו אני גורף לכיסי הרבה שווי כרטיסים (מבחינת כסף), בעוד שאם אקנה כרטיס בודד ואחסוך כמה

מאות דולרים, האמור מתגמד בהשוואה לצד השני של המשוואה.

משכך יש אצלי עניין אנטי צרכני מובהק בהקשר הפרטני הנדון, ועל כן אוציא את עצמי מהזכות לדון בו עימכם,

בדומה לשופט הפוסל את עצמו מלדון בתיק דנן, בשל נגוד ענינים. 😆

במקרה של כרטיסי AMD אין לי ממש נגוד ענינים, כיום אינני מושקע בה strait, כן מושקע בה בתעודות סל

על התחום שבו היא עוסקת, אז אפשר לומר שאני מושקע ב- AMD, אבל לייט. 

משכך במקרה של AMD אין לי ממש נגוד ענינים ופה לא אכפת לי בשיט, שהמניה שלה תתרסק, והעיקר

שמוצריה על המדף יהיו זולים עבורי. מעבר לכך שאני מאד אוהב את מה שהיא עושה לאחרונה, אז בכלל

זה משתלב לי יופי עם האינטרסים.

פורסם
ציטוט של captaincaveman

זה קצת צריך לעניין אותם כי אחריות.

אם אני מוכר מוצר מתוך כוונה שהשימוש שלו יהיה בעל אופי מסויים, ולפי זה בדקתי שהוא באמת עומד בעומסים, ואז משתמשים בו בצורה אחרת ובאים אלי כדי לממש אחריות... יש לי בעיה.

הטענה כשלעצמה היא הגיונית. עם זאת, מאיפה אתה יודע שזו אכן בעיה שקיימת עבורן? משום מה כל הדיון הזה מתנהל תוך כדי ההנחה שמנהלי AMD ו NVIDIA הם בובות\חדלי אישים. אז כן, הם בני אדם, ובטח ובטח שעושים טעויות ניהוליות-שיווקיות וכן הלאה, אבל לא צריך להגזים. כל העניין הוא הרי לא חדש, וסביר להניח שאם זוהי היתה בעיה מבחינתן, היו מתפתחות מנגנון להתמודדות איתו. בהנתן זה שהוא לא קיים, עד שידוע לנו אחרת, צריך להניח את ההנחה הפשוטה - אין בעיה שכזו.

פורסם
ציטוט של jackhammer

אתם שוכחים את הדימוי שזה יוצר.
החברה מוציאה לשוק מוצר.
אם 10% שהם בוליז חוטפים לכולם את הכרטיסים בגלל שהם מוכנים לשלם הרבה יותר כסף ויש להם אינטרס כלכלי יותר גדול מאשר לשאר ה90% (כי החומרה הזאת מייצרת להם כסף) אז יוצא מצב ש90% מהשוק נשארים בידיים ריקות.
זה מוביל לדעה שלילית על המוצר, השקת דמה כי פשוט לא רואים את המוצר הזה בשום מקום.
אז נכון, החברה עדיין תרוויח הרבה כסף אבל אם הם ימשיכו למשוך את החוט הזה יותר מידי בזמן שהמתחרה שלהם צוברת כח ופופולריות, בסופו של דבר אנשים יעברו לחברה המתחרה ואז גם בכיס זה יתחיל לפגוע להם...

הדימוי הזה קיים אצל חלק זניח מקהל הצרכנים של החברות הללו. זה מוגבל רק ל"משוגעים לדבר" שמדיינים על כל השקת כרטיס באופן מדוקדק, וגם מתוכם, למגזימים.

לאף אחד אין "דעה שלילית" על הכרטיסים החדשים של NVIDIA או AMD. רוב האנשים היו שמחים מאוד להניח את ידם על כרטיסים כאלו, בהנתן תמחור טוב. אנשים שרוצים כן מצליחים להניח את ידם על הכרטיסים, בסופו של דבר (עובדה, אני מכיר "אנשים מן היישוב" שיש להם). 

לגבי יעברו או לא יעברו לחברה המתחרה - לא ברור לי איך זה קשור, הרי ש AMD נמצאת פלוס מינוס באותו מצב בכלל. כרגע זמינות הכרטיס החדש היא בעייתית, ואין לה בכלל כרטיסים שמכסים את כל הטווח עד ל MID TIER כמו של NVIDIA כבר יש. בכל מקרה זה מחזיר אותנו לטענה המקורית - NVIDIA היו שמחים להניח יותר כרטיסים על המדפים, בהנתן כך שהסחורה הזו נחטפת. 

פורסם
ציטוט של Ido.G

הדימוי הזה קיים אצל חלק זניח מקהל הצרכנים של החברות הללו. זה מוגבל רק ל"משוגעים לדבר" שמדיינים על כל השקת כרטיס באופן מדוקדק, וגם מתוכם, למגזימים.

לאף אחד אין "דעה שלילית" על הכרטיסים החדשים של NVIDIA או AMD. רוב האנשים היו שמחים מאוד להניח את ידם על כרטיסים כאלו, בהנתן תמחור טוב. אנשים שרוצים כן מצליחים להניח את ידם על הכרטיסים, בסופו של דבר (עובדה, אני מכיר "אנשים מן היישוב" שיש להם).

מקריאה בפורמים בחול זה נראה שהשיקול המרכזי כרגע של לא מעט אנשים זה זמינות במלאי.

כמובן יש כאלה שיקנו רק AMD / Nvidia כי יש שם פיצ'ר שחשוב להם או סתם פאנבויז.

פורסם

ברור שהרוב המוחלט כן היו שמחים להניח את ידם על כרטיס שכזה.
הכרטיסים בדור הזה מציגים ביצועים מעולים!!
אבל בהתחשב בעובדה שהצרכן לא יכול להשיג אותם בשום מקום, גם אם ירצה לשלם מחירים מופקעים של 1200 דולר ל3080 או 2000 דולר ל3090, אז כן, הדעה המקצועית/טכנית על הכרטיסים היא מאוד חיובית אבל (!!!) חווית הקניה הכללית מאוד מאכזבת כי המוצרים פשוט לא קיימים בשום מקום!!

וכן, אני יודע שמי שבאמת רוצה להשיג יש אפשרויות כמו לרדוף אחרי ערוצי טלגרם ודיסקורד והתראות וכו' וכו' וכו'... אבל האופציות האלו לא באמת ראליות (שאתה מתחרה עם בוטים ויש לך 3 שניות להגיב...) והצרכן לא אמור לעשות את זה כדי לקנות מוצר וזה FAIL ענק ל2 היצרניות בקטע הזה.

פורסם

הבעיה להבנתי מחולקת לשני ווקטורים:

במישור של נוידיאה זו תחרות מול הכורים והם מה לעשות, מוכנים לשלם הרבה יותר מצרכן ביתי/פרטי, כי זה משתלם לדעתם בהיבט

העסקי, כמכונה בפס היצור שהם צריכים במפעל שלהם וכך הם מודדים אותה. גם אם משלמים כפול על המכונה כן, זה עדיין עושה

להם רווחים. ולכן הם די הורגים את השוק הזה לצרכנים ביתיים שאינם מוכנים/מסוגלים לשלם כפליים על המוצר.

במישור של AMD, המוצרים שלה בדור הזה פחות אטרקטיביים לכריה (לשמחתנו), אבל הבעיה היא אחרת, היצע בצד היצור.

AMD הצליחה לקבל נתח של 150 אלף פרוסות סיליקון ברבעון מ- TSMC וזה כבר מאד מרשים, אך לא מעבר לכך למרות שהיתה יכולה

לנצל גם כפליים אם רק היה מוקצה עבורה.  היתרה של היצור ב- 7nm הולכת ללקוחות אחרים של TSMC , שגם הם צריכים את תשתית

היצור הזו למוצריהם.

מתוך ההקצאה ש- AMD קיבלה ל- 150 אלף פרוסות סיליקון ברבעון, 120 אלף משוריינות ליצור שבבי הקונסולות של מקרוסופט וסוני,

נתח שמן בגודל 80% כאמור, וזאת כפועל יוצא מהתחייבויות חוזיות של AMD כלפיהן לספק כ- 9 מיליון מעבדים ברבעון. קצב שנתי

של 36 מיליון. שזה הקצב שהקונסולות מוכרות גלובאלית בשנה רגילה. בשנה של קורונה גם זה לא מספיק ויש חוסרים בקונסולות

על המדפים.

מה שמשאיר נתח קטן בלבד של רק 20% (30 אלף פרוסות סיליקון) עבור כל היתר ש- AMD מייצרת, בכללו מעבדים וכרטיסי מסך,

לכל הסגמנטים כולם גם יחד, קרי גם לשרתים, גם לניידים. ומשכך, היקף כרטיסי המסך ומעבדי ריזן 5000 לצרכן הביתי/פרטי, הוא היקף

קטן מאד, כנראה סדר גודל של רק עשירית ממה שהיה אמור להיות אלמליי. וזו התוצאה.

לצערנו הרב זה לא הולך להשתנות בזמן הנראה לעין, ההתחייבות של AMD להמשיך לספק שבבים לקונסולות קיימת במקביל ולא נגמרת,

והתפוקה אצל TSMC ב- 7nm לא הולכת לגדול עוד, משום שהם עברו לדור 5nm . מה שאומר, שמי שרוצה עוד נתח יצור אצל TSMC

צריך להזמין כבר הקצאה על הפס יצור של 5nm במחיר שהוא בשמיים, וזה מה יש.

אלא, שכרגע את כל היצור ב- 5nm שותה אפל ודי לא נותנת לאף אחד אחר לקחת כלום.  כל מפעל חדש שמתחיל לייצר 5nm כרגע אפל

לוקחת לעצמה את מלוא ה- capacity שלו. היא מוכנה לשלם הכי הרבה כסף מכולם, ו- TSMC כמובן בוחרת בלקוח הכי רציני/גדול/כבד

שמשלם הכי הרבה מכולם להלן אפל. זו אחת הסיבות שמוצרי אפל יקרים אגב, לא רק זו, אבל אחת מני סבות רבות. לקוחותיה משלמים

פרמיה על מנת לרכב על הליטוגרפיה הכי חדשה שיש בתעשיה. אייפון זה מוצר פרימיום והמעבד שלו A14 מיוצר ב- latest lithography

שיש = 5nm כיום.

בדואופול של יצור שבבים בעולם, המצב של סמסונג די דומה, יש לה 8nm היותר מיושן מה שהצליחה נוידיאה לתפוס השנה, ויש לה 5nm

ההכי חדש וההכי יקר, שרק לקוחות ענקים ועשירים כמו qualcomm יכולים להרשות לעצמם לממן. 

לכן לא נשארו ל- AMD ולנוידיאה יותר מדי ברירות. אנחנו כנראה נסחוב על התשתית הזו 7/8nm שנה שלמה והחוסרים ימשיכו לשלוט בשטח,

כל עוד בום הכריה הזה לא יגמר. לפחות בצד של נוידיאה יש תקווה, שאם הכריה תגמר, הבעיה תפטר.

בצד של AMD אין אופק אופטימי בשנה הקרובה ועד שהיא תוכל להקצות לעצמה משהו מפרוסת 5nm אצל TSMC. וגם כאשר כבר כן תקבל

נתח, זה יהיה מעט ויקר כי כולם ילחמו על הקצאה אצל TSMC בליטוגפריה הזו. לכן הדור הבא ש- AMD מתכננת על 5nm , בכללו ריזן 6000

ו- RDNA3, ככל הנראה גם הוא יסבול מ- shortages משמעותיים בדיוק כפי שסובלים היום על 7nm מוצריה הנוכחיים.

אנחנו בעידן שיש רק שתי ספקיות ליטוגרפיה מתקדמת TSMC וסמסונג, וכל התעשיה ואחותה רוצים אותן. אז יש היצע מוגבל, יש בקוש

בשמיים (שילוב כריה + דור קונסולות חדש שהושק + קורונה שחברו להן שלושתן יחדיו באותה עת), ואנחנו בבעיה.  עד שמשהו מהמשולש

הזה לא ירד מהשולחן, החוסרים לא יעצרו.

פורסם

להלן הטבלה שמתארת את "הקושי" של כריית אטריום, המטבע הכריפטוגראפי שעבורו כל הכורים קונים את כרטיסי

3000 של נוידיאה. המטרה שלנו היא לנסות ללמוד אותה ולהפיק תובנות/מסקנות, אודות מועד משוער מתי המגמה

תתהפך והכריה תעשה לא כדאית עוד, כך שהכרטיסים ישובו למדפים בחנויות, והמלאים של חוות הכריה ישובו לשוק

היד השניה בשל היעדר כדאיות להפעלתן.

בעקרון מתקיים כאן משחק של מרדף. ככל שהקושי יורד ישנה כדאיות לכרות כי הרווחיות עולה. אלא שאז יותר ויותר

כורים מצטיידים במאיצים חדשים וחזקים ונכנסים לקלחת הכריה, ובתגובה הקושי של הכריה עולה בחזרה.

עד שמגיעים לנקודת שווי משקל חדשה שבה שוב פעם לא כדאי לכרות, ויש צורך של כורים לצאת מהמשחק כדי

להוריד בחזרה את הקושי. וכך חוזר חלילה.

זו תנועה מחזורית שיש לה אורך משרעת של כמה שנים בין גל לגל. תנועה שאני חושש תלווה אותנו בעת הנראית

לעין של השנים הבאות ולך נדע עד מתי.

image.thumb.png.86ae68eaebdd95d1cd9d1f6a678bfa41.png

אנו רואים יפה את העליה לשיא באמצע 2018, את ההתפרקות והירידה של לאחר מכן. ואז את מגמת הטיפוס חוזרת

מחדש, למעט גמגום עם תחילת מגפת הקורונה ולאחר מכן חזרה לכריה מחודשת (בגלל הדפסת הדולרים העולמית

שהזרימה המון כסף לשווקים והאמירה שוב את מחירי המטבעות ועימה את הכדאיות לכרייה מחודשת).

אני לא מספיק מחזיק בנתונים או ידע מעמיק ופרטני איך זה מתנהג מבחינת ווקטורים מתמטיים העסק הזה, כי לא

באמת מתעניין בתחום הקריפטוגרפיה - רואה בזאת עיסוק בחולה רעה יותר מכל דבר אחר למען האמת. אבל אם נקרא

לשירות בלית ברירה מה שנקרא, אז אעריך בהגיון עקרוני,  שמדי דור ישנה הכפלה בכח החשובי של מאיצים, אז אולי

נעריך, שכאשר הקושי יכפיל עצמו מהשיא הקודם (שסימן אז את היפוך המגמה) קרי כשיגיע לאזור 7000-8000 בגרף,

אז הכדאיות לכריה תיפול שוב ?  קרי שזה יהיה הטריגר שלנו לנבא את מועד התהפכות המגמה ?

יש עוד דרך ארוכה לשם אנחנו רק באזור 4250 כרגע....  אבל אם להסתכל על גרף העלייה של הקושי (על שיפועו)

נראה כי סביבות 2000 נקודות קושי עלו להם בפרק זמן של כחצי שנה...

עכשיו,

אם זהו קצב לינארי, שמבוסס על קצב הצטיידות החוות בכרטיסים חדשים, והרי שזה קצב שמוגבל על בסיס היקפי היצור

של היצרנית נוידיאה, והוא אכן די קשיח ולא גמיש, אז יקח כדי שנה על מנת להגיע לרף של 7000-8000 נקודות

קושי בגרף. 

זוהי אנליזה ברמה מאד מאד בסיסית וספק עד כמה היא קשורה לנכונות, אבל ברגעים אלו ובהתבסס על הבאמת די

כלום שיש לנו מבחינת הבנה איך זה עובד, זה עדיף על כלום.  כרגע וכל עוד לא נכנסתי ללמוד את העסק ברצינות

המתאימה, ההתנבאות המאד ערטילאית שלי היא, שיקח שנה סדר גודל להתהפכות מגמה.

פורסם

גרף מעניין אבל המסקנה שלך קצת "בעייתית" (לא בקטע מזלזל חלילה)

מעניין אותי להבין איך הגעת למסקנה שברף של 7000-8000 נקודות קושי, הכרייה תפסיק להיות כדאית והכרטיסים ישוחררו חזרה לשוק יד שניה?

זה שכוח העיבוד מוכפל בכל דור זה אמירה קצת בעייתית. כי זה לא בהכרח נכון וגם בדור הזה (קפיצה בין דור 20 לדור 30) הקפיצה היא לא כפולה וזאת הייתה אחת הקפיצות הכי גדולות בהיסטוריה (שיפור מדור לדור).

אז הנחת הבסיס הזאת לדעתי קצת מוטעת.

אבל גם אם כן, אתה לא יכול לדעת שגם עקומת הקושי עולה בצורה ליניראית מול העליה בכח החישוב. כלומר גם אם כח החישוב מכפיל את עצמו כל דור, זה לא באמת אומר שרמת הקושי תכפיל את עצמה גם. 

אז המספר שהצבת כמטרה (7000-8000 נקודות קושי) הוא לאו דווקא נכון.

אם כבר, אז לפי מה שאני רואה בגרף, מחודש יולי 19 רמת הקושי הוכפלה מאיזור ה2000 נקודות לאיזור ה4000 נקודות היום. ועדיין הכרייה בעיצומה.

אני חושב שהגרף לא מראה נתון מאוד חשוב וזה מחיר כל מטבע.

כלומר גם אם הרמת הקושי תעלה ל10,000 אבל המחיר של כל מטבע ינסוק למליון דולר ליחידה, אז עדיין יהיה משתלם לכרות (בכוונה מספרים קיצוניים לצורך ההמחשה).

הכדאיות של כריה (כמו כל עסק רגיל) מורכבת מ2 פרמטרים בלבד (שבתורם מתפרקים לעוד פרמטרים). והם הכנסות (שווי המטבע ורמת הקושי שמכתיבה כמה מטבעות ישוחררו בכל יחידת זמן) מול הוצאות (מחיר החומרה, שטח רצפה שהריג תופס, החשמל...).

הגרף הזה מראה רק נתון אחד. לדוגמה אם מחיר החשמל יעלה, זה יוריד את כדאיות הכריה. 

אם מחיר החומרה יעלה זה יוריד את הכדאיות.

אם מחיר המטבע יעלה זה יעלה את הכדאיות וכו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים