עבור לתוכן

דעה על מפרט גיימינג , הערות לשיפור.

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה , אז לאחר המון שנים החלטתי לקנות מחשב לצורך גיימינג.

לאחר המון עזרה מהמון אנשים הצלחתי  לבנות מפרט שעומד בתקציב שלי .

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

באילת - 6000 , ללא חריגה

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

משחקי הדור החדש , גיימינג כבד

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

מסך אבל חשבתי על G27Q

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

לא

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 

אשמח, אבל לא הכרחי

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

רצוי שלא יהיה ענק

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אילת , חשבתי על TMS

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)?

חודש ינואר 2021

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

לא

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אשמח למחשב שיצליח להריץ על 60 FPS+ ב1440P על האיכות הכי גבוהה שאפשר (כגון סיברפאק2077)

בנוסף לכך זה מה שבניתי נכון לעכשיו:

Intel Core i7 10700F

CoolerMaster Hyper 212 Spectrum Cooler

Gigabyte B460M DS3H

HP DDR 4 8GB 3200 CL16 V6 Bulk -  כמות : 2

ANTEC CASE DF600 Flux

Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular

A-DATA SSD 1TB XPG SX8200 PRO M.2 2280

Gigabyte GeForce RTX 3070 GV-N3070EAGLE OC-8GD

הייתי רוצה לקבל דעה האם עדיף להחליף כרטיס מסך ל3060 TI ולשפר לוח אם ומעבד לi7 -10700K.

תודה רבה לכל העונים.

פורסם

אם המטרה היא משחקיםב2K 144 לא הייתי יורד מכרטיס המסך הזה, אבל אולי הייתי עובר ל10600K עם Z490 במקום.

פורסם
  • מחבר

תוכל לפרט בבקשה למה דווקא לעבור במעבד ? 
לפי מה שאני יודע הביצועים של הI7 יותר טובים .

פורסם

הביצועים של ה 10700 I7 לא טובים יותר, יש לו יותר ליבות וזהו.
הI5 10600K ייתן ביצועים יותר טובים בפחות או יותר כל משחק ועם החיסכון במחיר כמובן שכדאי לעבור לZ490 ואז גם הזיכרון ירוץ במהירות גבוהה יותר ושוב יתרום לביצועים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי , כן אכן ההבדל בין המעבדים הוא בסך הכל 2 ליבות וכנראה שבעוד כמה שנים כאשר 6 ליבות לא יהיה כלכך רלוונטי למשחקים החדשים , מעבדים חדשים יהיו במחיר הגיוני לשדרוג מI5-10600K .

מבחינת הלוח אם , מה לדעתך הלוח אם Z490 הכי משתלם ? אני לא מתכוון לעשות OC משוגע אבל כן שתיהיה אופציה לשדרוג של דברים בעתיד.

פורסם

אופציה לשדרוג בעתיד בכל מקרה לא תהיה לך, ROCKET LAKE (דור הבא של מעבדי אינטל שאמור לצאת בחודשים הקרובים) עדיין יהיה על הסוקט של הZ490 אבל מעבר לזה - תצטרך כבר לוח חדש וכנראה שזכרון כבר יהיה גם DDR5.

גם אצל AMD אותו מצב נכון לעכשיו. אנחנו לקראת סוף החיים של הפלטפורמה הנוכחית, אין מה לחשוב על שדרוגים בעוד כמה שנים, קנה מה שאתה צריך עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים