עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לחום מעבד, מאווררים ומארז.

Featured Replies

פורסם

המעבד והלוח אם שלי מאוד חמים (המעבד כמעט תמיד עומד על 50 מעלות, והלוח כמעט תמיד על 40 מעלות). דיי מזמן קניתי מאוורר של  THERMALTAKE(זה עם הלדים בכחול ואדום) למארז, ומאז נראה לי החום עוד יותר עלה . ניקיתי את המאוורר של הCPU מאבק, וזה הוריד את הטמפ בכמה מעלות, אבל הוא עדיין חם. חשבתי אולי לקנות עוד מאוורר למארז... אולי זה יעזור. בכל מקרה יש לכם איזה עצות איך להוריד את החום?

בלי שום קשר חשבתי להחליף למארז יפה (עם חלון) משהו בתקציב של עד 600 שקל, שיהיה יפה ושל חברה נורמלית, והכי חשוב שיהיה מקום למאווררים, ונראה לי שזה יעזור להוריד את החום, למישהו יש הצעות למארזים בתקציב של 600 ש"ח?

ושאלה אחרונה: בלוח אם שלי (INTEL D845PESV) יש רק 2 כניסות למאווררי מארז, זאת ואמרת שאני יכול להתקין רק 2 מאווררי מארז, איך מתקינים יותר מ2 מאווררים? יש איזשהו מפצל? איך מחברים יותר מאווררים?

תודה רבה רבה לכל העונים.

עריכה:------------------------------------

שכחתי לציין: המעבד :אינטל פנטיום 4 1.5 מגה הרץ, לוח אם אינטל D845PESV, זכרון PC 2100 784 מגה, כרטיס מסך RADEON 9700NP שהפך לפרו.

• תגובות 35
  • צפיות 1.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אנשים, לאף אחד אין תשובה?

פורסם

נו באמת שעות בודדות עברו וכבר אתה מקפיץ את התארד?

אני יגיד לך תאמת.. באתי לקרוא את ההודעה ולראות על מה מדובר אבל ההקפצה הזאת אחרי כמה שעות בודדות באמת שהוציאה לי את כל החשק הטוב לבוא ולעזור

תקרא את חוקי הפורום ותקפיד לשמור עליהם, גם אם אתה חדש כאן או וותיק אתה צריך לדעת טוב טוב מה החוקים

פורסם
  • מחבר

אני ממש מצטער, לא ידעתי שאסור להקפיץ. ואני כולי הייתי בלחץ (היום הורידו לי גבס. אני ממש מצטער שעברתי על חוקי הפורום. :-\

פורסם

תספר לנו בקצרה איזה מאוררים יש לך ואיפה הם ממוקמים ולאן נושפים אוויר

עוד חשוב לציין שניקוי אבק כללי מכל המארז + סידור חוטים (ע"י אזיקונים איזולירבנד וכו) מומלצים בחום

המאורר שקנית עד כמה שהבנתי זה הסמארט פאן הכתום עם COOL MODE מולבש עליו? אם כן על איזה מהירות הוא מכוון, אם זה לא המאורר הזה תפרט איזה בדיוק מאורר זה, בדרך כלל כתוב על המדבקה

מארז ללא ספק ב500 שקל - סופר טאלנט אלומיניום פול טאוור נמכר בפנדה\KSP\PCH מגיע עם מיקום ל5 מאוררים נדמה לי

אתה מוזמן לשפר את המארז שלך עד כמה שאפשר אני עם סימבדה הגעתי לתוצאות ממש טובות רק בגלל קומבינות

מאוררים לא מומלץ לחבר ישירות ללוח אם, עדיף תמיד להשתמש במתאם מ3 פינים ל4 פינים (חיבור ישירות לספק) ולהשאיר רק את מאורר ה CPU מחובר ללוח, בשביל לא ליצור עומס מסוכן

אם אין לך מתאם אתה יכול לחתוך חוטים ולחבר למוליקס, הסברים בקצרה אפשר למצוא ע"י חיפוש בפורום ענו על השאלה הזאת רבים וגם אני אישית

פורסם
  • מחבר

תספר לנו בקצרה איזה מאוררים יש לך ואיפה הם ממוקמים ולאן נושפים אוויר

עוד חשוב לציין שניקוי אבק כללי מכל המארז + סידור חוטים (ע"י אזיקונים איזולירבנד וכו) מומלצים בחום

המאורר שקנית עד כמה שהבנתי זה הסמארט פאן הכתום עם COOL MODE מולבש עליו? אם כן על איזה מהירות הוא מכוון, אם זה לא המאורר הזה תפרט איזה בדיוק מאורר זה, בדרך כלל כתוב על המדבקה

מארז ללא ספק ב500 שקל - סופר טאלנט אלומיניום פול טאוור נמכר בפנדה\KSP\PCH מגיע עם מיקום ל5 מאוררים נדמה לי

אתה מוזמן לשפר את המארז שלך עד כמה שאפשר אני עם סימבדה הגעתי לתוצאות ממש טובות רק בגלל קומבינות

מאוררים לא מומלץ לחבר ישירות ללוח אם, עדיף תמיד להשתמש במתאם מ3 פינים ל4 פינים (חיבור ישירות לספק) ולהשאיר רק את מאורר ה CPU מחובר ללוח, בשביל לא ליצור עומס מסוכן

אם אין לך מתאם אתה יכול לחתוך חוטים ולחבר למוליקס, הסברים בקצרה אפשר למצוא ע"י חיפוש בפורום ענו על השאלה הזאת רבים וגם אני אישית

קודם כל תודה על התשובה...

המאוורר שלי (כמו שציינת קול מוד) ממוקם מאחורה של המארז והוא מכניס אוויר, הוא מכוון אוטומטית ע"י חיישן והוא כמעט תמיד על 4000-4500 RPM.

אין אבק בתוך המחשב, אני מנקה אבק אחת לחודש.

בקשר לסופר טאלאנט התכוונת לזה http://pch.co.il/docs/pd-1885107929.htm עכשיו, איפה בדיוק המקום לCD ROM ולצורב פה? אני לא רואה מקום בשבילהם... חוץ מזה המארז לא נראה ממש מרשים, יש אולי הצעות אחרות בתקציב שלי (עד 600ש"ח)

בקשלר לחיבור מאווררים, את המאורר אני מחבר רק לספק נכון?, אבל ניסיתי לחבר אותו רק לספק, אבל אז הוא לא פעל לי. הרי יש אחד שמתחבר לספק (עם מולקס), ואחד צריך להתחבר ללוח אם (חיבור קטן כזה),וברגע שלא מחברים אותו ללוח אם הוא לא פועל :\

פורסם

אחי, אתה בטוח שהמאוורר מאחורה מכניס אוויר ??? :o :o

המאווררים מאחורה תמיד אמורים להוציא אוויר, ומאווררים מקדימה אמורים להכניס אוויר.

ובנוגע למארז שהביאו לך אליו קישור: המקומות של הסידירום והכל מוסתרים מאחורה דלת שנפתחת, זה יותר יפה לפי דעתי.

פורסם
  • מחבר

כן אני בטוח שהוא מכנסי אוויר (ד"א כדי שהוא יוציא אוויר אני צריך להפוך אותו נכון?), לצערי אין לי מקום מקדימה למאוורר (בגלל זה אני מחפש מארז יותר טוב) ככה שרק מאחורה.

בקשר למארז שהציאו לי אוקיי הבנתי.

ומה עם החיבור של יותר מ2 מאווררים? איך אני עושה את זה? איך אני מחבר אותם לא ללוח אם?

ומה עם בעיית החימום? מאווררי מארז מומלצים? מאווררי CPU מומלצים?

תודה רבה.

פורסם

במקום לחבר מאווררים ללוח אם, תקנה מפצל מולקס לספק, ככה גם יורד הסיכון של שריפת הלוח כי הסמארט הוא מאוורר סוס.

הוא עולה גרושים.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי, זה איפה אני קונה את אותם מפצלים? איך הוא נראה? זה יבטיח ירידה בטמפ'?

פורסם

פה אתה קונה

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=1523

וזה יוריד לך טמפרטורה בתנאי שתחבר לו מאווררים :P, ככה סתם עם אותו מספר מאווררים זה לא יוריד טמפ בגלל שהעברת מהלוח אם לספק, זה ייתן לך שקט נפשי כי אם אני לא טועה יש סיכון כשהסמארט (או כמה, אני לא זוכר בדיוק) מחובר ללוח אם על פול מהירות יש סיכוי לנזק ללוח.

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה: איך אני יודע בקניית מאוורר אם הוא מוציא או מכניס אוויר? ואם נגיד הוא מכניס אוויר איך אני גורם לו להוציא אוויר (הופך אותו?)?

פורסם

בדיוק

פורסם

כל מאורר גם מוציא וגם מכניס אין מאוררים שבנויים לעשות פעולה מסויימת

בצד אחד יש לך ישירות את הכנפיים ובצד השני יש לך כזה 4 פסי פלסטיק לפני הכנפיים, לכיוון הזה האוויר מוזרם

פורסם
  • מחבר

יש לכם אולי המלצה לקירור הCPU פנטיום 4 1.5 מגה הרץ? קירור בתקציב של 200-300 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים