עבור לתוכן

שדרוג זיכרון בלפטופ

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי לפטופ Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 שהגיע עם 8Gנ זיכרון (יש עוד סלוט 1 פנוי). אני מעוניין לשדרג (להוסיף לכל הפחות עוד 8 או בפיתרון שאני מעדיף להוסיף עוד 16 לסה"כ של 24)

בדקתי ב CRUCIAL ורשום שם שאפשר להוסיף עד 32 מקסימום.

https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/lenovo/ideapad-gaming-3-15imh05

לעומת זאת שירות הלקוחות של לנובו אומר שהיצרן רשם ב spec מקסימום 16 (התמונה מהאתר הרשמי) ושלחו אותי לדבר עם המעבדות שמטפלות בלנובו (עדיין באחריות) ושם אמרו לי גם מקסימום 32.

image.png.355f7a60e32dc6e17e847ef314442425.png

אז יש לי כמה שאלות:

1. למי להאמין? 

2. במידה ואפשרי מעל 16, האם הפיתרון של 24 גיגה הוא טוב? (ההבדל בין קניית סטיק של 8 ל16 לא גדול במחיר)

3. כרגע יש לי 8GB DDR4 2933MHz . כשאני קונה עוד זיכרון הוא אמור להיות גם DDR4 2933MHz? ומה לגבי CL? אני רואה שאפשר לקנות CL17 , CL21 זה קריטי מי מבינהם? ואיך אני יכול איזה CL יש לי כרגע?

4. במידה ואעשה את זה לבד האם יש דרך שאח"כ המעבדה תוכל לדעת שפתחתי לבד והוספתי זיכרון? (יש לפטופים בדיוק כמו שלי שנמכרים עם 16 ג'יגה והם ביקשו 180 שח רק על הפעולה של ההוספה)

תודה!

פורסם

תוריד CPU-Z ותצלם את לשונית SPD

פורסם

- כתוב שלנובו מציעים אותו עם 16GB אבל לא שזה הנפח המקסימלי האפשרי. הנפח המקסימלי יותר קשור במעבד מאשר בכל דבר אחר ולפי אינטל לא צריכה להיות לך בעיה, רוב הסיכויים שגם שני סטיקים של 32GB יעבדו.

- זה לא קריטי אבל בעיקרון עדיף CL נמוך ככל הניתן, את התזמונים של הזכרונות הקיימים אפשר לראות עם CPU-Z

- המעבדה יכולה לדעת עם כמה זכרון המחשב נקנה במקור אבל מקובל ששדרוג עצמאי של זכרון או של דיסק זה לא דבר שפוגע באחריות

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

תוריד CPU-Z ותצלם את לשונית SPD

image.png.73dfd9e12c17e3fd39607f84bac60acd.png 

לא מראה כלום גם (גם לא בסלוט ה2) לא אחרי ריסטרט.

בסופו של דבר החלטתי לקנות 16GB. מה מאלה עדיף:

image.png.ef1957574c3a6147818fd4e29874f00d.png

והאם יש דרך שאח"כ המעבדה תוכל לדעת שפתחתי לבד והוספתי זיכרון? (במידה ואצטרך להפעיל את האחריות אני יכול להוציא את הזיכרון לפני שאביא למעבדה אך האם עדיין יש דרך לראות שפתחתי?)

נערך על-ידי galmic

פורסם

אתה לא צריך להוציא את הזיכרון. פשוט האחריות לא תהיה על הזיכרון שקנית במידה והוא תקול.

אבל שים לב שאתה פותח בעדינות כדי שלא לשבור את הפלסטיקים בתחתית.

יש ברגים שלא יוצאים עד הסוף, למשל אצלי בנייד לא הברגתי אותם החוצה עד הסוף ויצא ששברתי את הפלסטיק שלהם.

הייתי מנסה עם תוכנה אחרת לראות איזה זיכרון מותקן כרגע. אולי תפתח את התוכנה כמנהל או שתוריד AIDA64

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

אתה לא צריך להוציא את הזיכרון. פשוט האחריות לא תהיה על הזיכרון שקנית במידה והוא תקול.

אבל שים לב שאתה פותח בעדינות כדי שלא לשבור את הפלסטיקים בתחתית.

יש ברגים שלא יוצאים עד הסוף, למשל אצלי בנייד לא הברגתי אותם החוצה עד הסוף ויצא ששברתי את הפלסטיק שלהם.

הייתי מנסה עם תוכנה אחרת לראות איזה זיכרון מותקן כרגע. אולי תפתח את התוכנה כמנהל או שתוריד AIDA64

image.png.fef4a975072fd5395840ee929c95968f.png

במעבדה אמרו לי שברגע שאני פותח ועושה פעולה ללא המעבדה בתקופת האחריות אז היא מתבטלת לכן שאלתי אם תהיי דרך לראות שפתחתי.

עכשיו עם התוכנה שהצעת אני רואה שהמהירות היא 3200 ולא 2933 כמו היה רשום לי כשקניתי.

נערך על-ידי galmic

פורסם

הממ, לא יודע אם יש להם דרך ממשית לבדוק אם פתחת.

בנוגע לזיכרון, התוכנה לא מראה את כל הפרטים ביגלל תקופת הניסיון. אבל כפי הנראה הזיכרון של סמסונג 3200MHZ CL22. רק שאצלך עובד ב-2933MHZ ביגלל מגבלה של הלוח אם.

ב-KSP יש את זה:

זכרון למחשב נייד Sodimm Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200Mhz CL22

צפוי להתאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים