עבור לתוכן

ככל הנראה יש מגבלה ארכיטקטונית ב- ampere ברזולוציות נמוכות

Featured Replies

פורסם

הארכיטרטורה של ampere עושה רושם, פותחה בדגש ספציפי לעומס כבד על ה- rasterizer, 

האמור ביחס שבין רכיב הגאומטריה - לרכיב הרנדור.

היא יכולה לתת את האפקט במלוא תפארתו ברזולוציות גבוהות, לא בנמוכות. היא זקוקה לעומס כבד יותר ברנדור,

כדי לווסת חלוקה האידאלית בין הרכיב שמחשב את הגאומטריה, לרכיב שמרנדר את הפיקסלים.

בגלל זה apmere אינו מרשים לעומת turing מתחת ל 4K .

יש לקחת זאת בחשבון למי שרוצה את המוצר.

מומלץ לקחת אותו, רק אם בכוונתו לעבוד ב 4K,  אחרת חבל סתם על הכסף.

עבודה ממש טובה ואינטיליגנטית של סטיב.

פורסם

אבל אם אני משתמש בו לרינדור אז זה לא משנה הרזולוציה של המסך. אז זה לא אמור לשנות לי. לא ככה?

פורסם
  • מחבר

אם אתה משתמש בו ככלי מקצועי בתעשיה אז כלי המדידה אחר לחלוטין.

תבדוק את מה מעמיס כלי הרנדור שלך, ולפי זה תדע, עד כמה הוא משפר לעומת הארכיטקטורה הקודמת.

ברנדור הוא מאד חזק לעומת הקודמת, אבל בגאומטריה לא כל כך. כנראה די זהה/שקול לקודמת. 

זה הרכיב שלא שופר ולכן התופעה הזו מתרחשת.

פורסם

אני משתמש בVRAY ועד כמה שאני יודע לפי הבנצמרקים יש שיפור גדול מאד -  כמעט פי 3 מ2080.

פורסם
  • מחבר

הגיוני מאד. הכלי לא משתמש ברכיב הגאומטריה אלא יותר ברכיב הרנדור = float ולכן התוצאה המעולה.

ארכיטקטורת ampere שמה דגש על המרכיב החישובי ב- float מלא, ולכן הוא מעולה ברנדור.

להבנתי בקשו אלו שפתחו אותו, להקנות לו יכולות בתחומים שמחוצה לגיימינג, שהוא יהיה אידאלי עבורם.

ככזה, יש בו פשרה מסוימת לגיימינג טהור, ולכן הוא אינו מצטיין בגיימינג, כמו שהיה יכול להיות אלמלי.

לעבודה חישובית הוא פרפקט. ולך כנראה יתאים מכל הטכנולוגיות שיש כרגע בשוק.

הוא מזכיר לי את הכרטיסים של AMD מפעם - שהיו חזקים חישובית, הצטיינו ברזולציות גבוהות וכשלו ברזולוציות נמוכות.

אותו השטנץ שאז AMD התפארה בכך שהמאיצים שלה הם מכונות חישוב חזקות הרבה יותר מנוידיאה, וצדקו.

היה להם tera flops גדול יותר מלנוידיאה.

והנה לנו הסבב הזה בדיוק כך קורה לכרטיס נוידיאה, קפיצה מטאורית ב- tera flops לעומת הדור היוצא, שבדיוק מסבירה את הנושא.

הם מכונות חישוב מתמטיות שטובות להמון ישומים ופחות מאופטמזות למה שמשחקים צריכים.

נוידאה כרגע להבנתי בשיפט לכוון העולם הפיתוחי חישובי מחקרי שמכניס להם יותר כסף.

פורסם

זה נראה לך נכון מה שכל מיני יוטיוברים אומרים ש לא יהיה מלאי עד 2021? (שזה תכלס חודשיים🤔)

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שום דבר מוצק שאפשר לבנות כרגע על סמך שמועות בהיבט הזה. 

אני מנסה לתת משקל לחומרים ברשת, לפי ההגיון והנאמר בהם. לא מעבר.

בנושא של מלאים וכדומה, זה קשה להעריך אם אמת או לא, כי זה אינו חומר

מדעי טכני, שבו יש לי איכשהו הבנה כלשהי ויכול לאמוד אותו בצורה מושכלת.

בנושא מלאים, any body guess is good as yours. 

פורסם

תקציר

אין בעייה של מלאי מתוכנן (*ברור שיש הכוונה לפי תכנון ראשוני) אלה של ביקוש שעלה על התחזיות, בקיצור כנראה יהיה מאבק על כל כרטיס עד סוף השנה.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/rtx-3080-qa/

https://www.engadget.com/nvidia-rtx-3080-3090-supply-shortage-2020-053121987.html

אפילו עם הוא מקשקש, כנראה זה לא ישנה את התמונה, אולי הכרטיסים של האדומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים