עבור לתוכן

האם מתחייב במס?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם להלן שאלה בנוגע למיסוי ועסקים:

פרטים יבשים:

אדם רווק בלי ילדים,

אדם מקבל אבטלה של כ 2,500 ש"ח בחודש.

במקביל הוא מרוויח כ 2,000 ש"ח נוספים ב"שחור"

את הרווח הוא עושה מבת משפחה שמשלמת לו על עזרה בלימודים לילדיה הקטנים.

מרגיש לו שהוא אולי גוזל את המדינה במצב שנוצר.

שאלות:

1. האם במידה ואדם מחזיק בעוסק פטור צריך לדווח על הכנסות מבת משפחה על שירותים שהוא נותן?

2. האם במידה וההכנסות היו מדווחות הוא זה היה מתקזז לו מתוך דמי האבטלה?

3. האם ההכנסות האלה (השחורות) בכלל מתחייבות במיסים ואם כן בכמה, נוכח הנתונים?

4. במידה וההוצאות החודשיות שיכולות להיות מוגדרות עסקיות היו מגיעות לסכומי ההכנסות, זה לא היה מתקזז מהאבטלה, נכון?

תודה רבה לכל העונים.

פורסם

1. העוסק פטור הוא לצרכי מע"מ ולא לצרכי מס הכנסה.

3. כן, הן מתחייבות במס (ראה סעיף 121 לפקודת מס הכנסה). מצד שני יש לך נקודות זיכוי בגין היותך תושב ישראל. ביחד עם נקודות הזיכוי, אני לא בטוח שאתה מגיע לחבות מס, אבל זה משהו שאתה תצטרך לבדוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובתך,

מידיעתך, הכנסה מבן משפחה על שירות שניתן חייבת בדיווח?

פורסם

על פניו לא קופץ לי כרגע משהו לראש שאומר שזה פטור.

https://he.wikisource.org/wiki/%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%AA_%D7%9E%D7%A1_%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%94#%D7%97%D7%9C%D7%A7_%D7%94

יש את סעיף 97(א)(5) לפקודה שמדבר על מתנה פטורה, אבל צריך תום לב. זה לא בדיוק המקרה כאן אם ניתן שירות. גם אם תבוא ותטען שזאת מתנה, אתה צריך לעמוד בהגדרה של קרוב (למיטב זכרוני בסעיף 88) ובהגדרה של נכס.

באופן כללי, לא ימסו אבא שיתן לבן שלו כסף, אבל אינני זוכר אם בפועל מטבע נחשב לנכס. באחד החוזרים של מס הכנסה הם דיברו על האם מטבע הוא נכס, אני חושב שזה היה בחוזר על מטבעות וירטואליים.

אני אדגיש שאלה דברים שהם למיטב זכרוני ואני לא מתיימר לתת כאן ייעוץ מס או חוות דעת בנושא הזה ולכן אם תרצה תשובה מוסמכת תפנה ליועץ מס או רואה חשבון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך law89!

שוב, מעריך מאוד את התשובה המפורטת והצניעות מצידך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים