עבור לתוכן

מסך טלויזיה למחשב

Featured Replies

פורסם

היי חברים

חיפשתי לא מעט בנוגע למסך טלויזיה למחשב והגעתי למספר אתרים כולל האתר הזה.

ראיתי כאן באיזה טופיק דעות חלוקות שיותר נטו לכיוון לא לקנות מסך כזה, מצד שני פותח אותו דיון רשם שברגע שהוא שינה את היציאה של המסך, הוא ראה בצורה טובה.

אז אשמח למעט סדר בבלגאן. אם אני צריך מחשב לגלישה באינטרנט, קריאה או כתיבה של מסמכים וצפיה בסרטים, האם מסך טלויזיה ישרת את מטרותיי?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של multicore

מה זה בדיוק "מסך טלויזיה למחשב"? כל טלווזייה היום ניתן לחיבור למחשב אישי.

זה שהיא מתחברת זה סבבה. האם מסך כזה ישרת את מטרותיי?

ראיתי בחלק מהמקומות שאומרים שהצפיפות פיקסלים לא מספיק טובה כדי לקרוא ובמקומות אחרים רשמו שהמסך משרת את מטרותיהם בצורה טובה (לא יודע האם הם בדקו מסמכים לקריאה או משחקים או משהו אחר)

פורסם

הצפיפות גם ככה לא תהיה כמו במסך מחשב. תחשבו על זה כמו מסך עם פאנל שגדל, אבל הרזולוציה לא.

חוץ מזה, זה לא מיועד לצפיה במרחק על חצי מטר. אתה לא קורה ספר כאשר כל עמוד שם הוא בגודל של פוסטר שתולים על הקיר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט

הצפיפות גם ככה לא תהיה כמו במסך מחשב. תחשבו על זה כמו מסך עם פאנל שגדל, אבל הרזולוציה לא.

היי, תודה רבה על התשובות

כלומר בעצם אני לא אוכל לקרוא / לראות סרטים בצורה טובה?

במידה והתשובה היא לא, ואני מעוניין במסך גדול יותר לצפיה בסרטים אך לפעמים אני צריך גם להשתמש בשתי חלוניות שיהיו פתוחות בו זמנית, האם האופציה היחידה היא שני מסכי מחשב + לרכוש טלויזיה?

ציטוט

חוץ מזה, זה לא מיועד לצפיה במרחק על חצי מטר. אתה לא קורה ספר כאשר כל עמוד שם הוא בגודל של פוסטר שתולים על הקיר.

יש לי אפשרות בהגדרות או באמצעות אפליקציה לפצל את המסך ל-2 כאילו מדובר בשני מסכים?

פורסם

הכל תלוי בגודל הפאנל והרזולוזציה שלו.

ניסיתי פעם לשבת במרחק חצי מטר ממסך 50 אינטש?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של multicore

הכל תלוי בגודל הפאנל והרזולוזציה שלו.

ניסיתי פעם לשבת במרחק חצי מטר ממסך 50 אינטש?

לא :)

פורסם
ציטוט של law89

היי, תודה רבה על התשובות

כלומר בעצם אני לא אוכל לקרוא / לראות סרטים בצורה טובה?

במידה והתשובה היא לא, ואני מעוניין במסך גדול יותר לצפיה בסרטים אך לפעמים אני צריך גם להשתמש בשתי חלוניות שיהיו פתוחות בו זמנית, האם האופציה היחידה היא שני מסכי מחשב + לרכוש טלויזיה?

יש לי אפשרות בהגדרות או באמצעות אפליקציה לפצל את המסך ל-2 כאילו מדובר בשני מסכים?

השאלה היא המרחק. תמדוד מה המרחק שלך מהמסך/המרחק המקסימלי שתוכל לשבת בו באופן קבוע ותראה בהתאם. יש מסכי מחשב של 43-49 אינץ' וזה בסדר, אם אתה במרחק מתאים. רובם גם Ultrawide שזה יותר נוח מ-16:9 למסך בגודל כזה.

יש בכל מערכת הפעלה אפשרות להגדיל את כל הממשק לפי אחוזים ואז זה מתאים ל-4K ומסכים גדולים.

לפצל לשני חצאים כן, יש תוכנות וזה גם די פשוט באופן ידני- תגרור חלון כלשהו עד הסוף לצד ימין/שמאל של המסך וזה ישנה את הגודל שלו לחצי מהמסך.

לגבי קריאה, אתה חייב לוודא שהמסך תומך ב-Chroma Subsampling 4:4:4 4K. בלי זה הטקסט לא יראה טוב וזה יהיה מאוד בעייתי בשימוש ממושך. רוב הטלוויזיות כיום תומכות, אבל חשוב מאוד מאוד לוודא את זה. דבר נוסף שכדאי לוודא הוא Flicker free או אם לא אז להשתדל שיהיה PWM כמה שיותר גבוה, רצוי מאוד מעל 300 הרץ.

אני לא רוצה לסבך אותך עם מה זה בדיוק אז אם תרצה תכנס ללינקים שמסבירים:
https://www.rtings.com/tv/learn/chroma-subsampling
https://www.rtings.com/monitor/tests/motion/image-flicker

לגבי סרטים, ההבדל בין מסך לטלוויזיה הוא עצום. טלוויזיות כמעט תמיד עם פאנל VA, היתרון שלו הוא שחורים אמיתיים וניגודיות מעולה, שזה הנתון הכי חשוב כנראה לאיכות תמונה, או באופן יותר מדויק לתמונה "קולנועית" מרשימה. במסכי VA תקבל כמעט תמיד ניגודיות של 1:3000 במפרט של המסך ובפועל במבחנים אמיתיים יותר קרוב ל-1:2500-2800, תלוי במסך (יש גם עניין של מזל ושוני בין דגמים). יש מסכים שמגיעים ל-1:3500-4000, אבל שם לרוב תצטרך להתפשר על 1440p ולא 4K. לדעתי רק דגם אחד של פיליפס מספק ניגודיות באמת מרשימה של 1:7000 בערך וגם 4K, אבל הוא 43 אינץ' ויעלה הרבה יותר.

וטלוויזיות? טלוויזיית 43 אינץ', 4K שעולה 1400 שח תציג ניגודיות של 1:5500, פי 2 ממסך מחשב עם מסך VA 4K בגודל 27-32 אינץ', שגם יעלה לך בין 2000 ל-2500. טלוויזיה של 43 אינץ' 4K בעוד 400 שח תביא לך מספר באיזור 1:7000. (ספציפית מדובר על הדגמים 7100RU ו-TU8000 של סמסונג).

טלוויזיה גם תספק לך HDR אמיתי. רוב המסכים מספקים HDR10 (שזה לא אומר כלום. המסך יכול לקרוא אותות HDR, אבל לא מעבר. לא באמת מסוגל להציג תמונת HDR), אחר כך יש לך מסכי HDR400 (שהם מסוגלים טכנית להציג HDR אבל לא באמת תראה הבדל בין זה לתמונה רגילה כי זה ממש ממש נמוך). אחר כך יש לך מסכי HDR600 שהם כבר מסוגלים להציג באמת הבדל בין ל-SDR אבל עדיין לא עד כדי כך מרשים. מסכים של HDR800, 1000 ומעלה כבר יותר יקרים ממסכי OLED שיהיו כמה רמות מעל בכל אספקט, עם מחירים שסובבים את ה-2000$.

בקיצור, אם סרטים זה מה שאתה רוצה- מסך טלוויזיה יהיה כמה רמות מעל וגם יותר זול. הבעיה היא עבודה משרדית מכל סוג שהוא וגלישה ממושכת. אם אתה יושב הרבה מול המסך ובמרחק קרוב, מסך טלוויזיה יהיה בעיה רצינית. יש כאלה שבסדר עם מסך 43 אינץ' ממרחק של 70-100 סמ, יש כאלו שזה סיוט מבחינתם. 50 אינץ' זה כמעט בוודאות יהיה בלתי נסבל במרחק. מסכי טלוויזיה קטנים מזה אין, רק מסכי 720p של 32 אינץ' אבל זה פלאשבאק ל-2010 ויהיה גרוע בהרבה ממסך מחשב. יש רק 32 אינץ' 4K אחד בטלוויזיות וזו ה-Q50/Q50R של סמסונג, לא זמינה לצערי הרב בארץ. מעבר לזה היא לא Flicker free אבל זה לא כזה נורא.

אתה צריך להבין מה השימוש העיקרי שלך, כמה שעות ביום תעבוד וכמה תצפה ומה המרחק של מהמסך. כל מסך טלוויזיה כיום הוא 4K (למעט 32 אינץ') וזה יפתור את בעיית צפיפות הפיקסלים כל עוד אתה יושב במרחק סביר (מעל מטר ככל הנראה). הבעיה שמרחק סביר ממסך טלוויזיה יהיה כנראה כפול ממרחק סביר ממסך מחשב.

פורסם
  • מחבר

מלך.

אחלה הסבר. אני לא חושב שאני אשב במרחק מטר.

יש מקום שבו אפשר לראות מסכים כאלה בתצוגה שפועלים? אני חושב שזה יתן לי תמונה ברורה יותר (באם יש מקומות כאלה).

אם אני קונה טלויזיה כזאת אני צריך כרטיס מסך מיוחד גם אם אני לא אצפה ב-4k?

נניח ארצה לצפות ב-FHD.

פורסם
ציטוט של law89

מלך.

אחלה הסבר. אני לא חושב שאני אשב במרחק מטר.

יש מקום שבו אפשר לראות מסכים כאלה בתצוגה שפועלים? אני חושב שזה יתן לי תמונה ברורה יותר (באם יש מקומות כאלה).

אם אני קונה טלויזיה כזאת אני צריך כרטיס מסך מיוחד גם אם אני לא אצפה ב-4k?

נניח ארצה לצפות ב-FHD.

קצת בעייתי בעידן הקורונה. מניח שחנויות חשמל, אולי בחנות של אפל תוכל לקבל גישה למחשב עם מסך ענק.

אתה לא צריך כרטיס מסך יעודי בכל מקרה, רוב הכרטיסים המובנים היום יספיקו גם ל-4K. תוכן FHD יותר קל מאשר 4K אז הוא ירוץ אפילו יותר בקלות. אתה תאבד מידע ואיכות שאתה יכול להשיג על מסך 4K אם תנגן FHD, אבל זה עדיין יראה בסדר גמור כל עוד לא תשב קרוב מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים