עבור לתוכן

הוספת זיכרון?

Featured Replies

פורסם

שלום

היום שקראתי בעיתון שמתי לב שמחירי הזיכרונות קצת ירדו והחלטתי לקפוץ על הרגע ולהוסיף עוד זיכרון

היום יש ברשותי 2X256 של חברת  KINGMAX

ורציתי לדעת מכיוון שאני קונה את הזיכרונות בזוגות רציתי דבר ראשון לדעת העם יש הבדל בין 1.5 גיגה ל 1 גיגה????

כי מה שאני הולך להוסיף זה הולך להיות הפעם האחרונה שאני מוסיף זיכרון למחשב

דבר שני יש איזה חברה מסויימת שכדאי לקנות????

ויש משהו שאני צריך לבדוק לפני הקניה בזיכרון????

תודה עמית

פורסם

1 גיגה זה מספיק

פורסם

שמע, עם FarCry אפשר למלא גם ג'יגה כאשר כל ההגדרות על המקסימום.

נכון שזה לא חובה, אבל עם המשחקים החדשים שיוצאים רצויי לפחות 1GB בשביל ביצועים אופטימליים, גם 1.5GB זה לא מיותר - למרות שגם לא חובה.

נ.ב

קרא את חוקי הפורום. תרשום כותרת עניינית ותיפטר מסמני השאלה האלו שלא מועילים לכלום בבקשה.

פורסם

אז איך זה שהיה לי פעם מחשב עם 64K וכל המשחקים רצו עליו שיגעון ?

פורסם

אז איך זה שהיה לי פעם מחשב עם 64K וכל המשחקים רצו עליו שיגעון ?

למרות שכתבת את זה בצחוק, יש משהו בדבריך - לדעתי היחס בין השיפורים במשחקים לעומת הגדלת הדרישות הוא מעבר לכל פרופורציה. בימים הטובים של DOS, היו משחקים טובים, ששווה עד היום לשחק בהם (טוב, אולי לחובבי הנוסטלגיה) כמו DUNE1 ו Star Control 2. המשחקים האלו הכילו המון מידע, נתנו משחקיות טובה (היה כיף לשחק בהם) והדרישות שלהם היו (מאד) מינימליות (טוב, לא היה תלת-מימד).

דוגמה נוספת - Dune2 היה לרמת DOS ותפס בערך 7MB על הדיסק הקשיח, גירסת ה Windows שיצאה לאחר כמה שנים (Dune 2000) תפסה כמה מאות מגה על הדיסק הקשיח, בעוד שהשיפורים במשחק (גרפיקה, סאונד) לא היו כאלו משמעותיים (בעיקרון זה היה אותו משחק בדיוק).

יכול להיות שיש כאן קונספרציה בין יצרני המשחקים, מערכות ההפעלה, לוחות האם, הזיכרונות, המעבדים והדיסקים הקשיחים? יכול להיות שבעצם כל המשחקים של היום מלאים בשורות קוד מיותרות שסתם גורמות לדרישות מיחשוב גדולות  :o?

בקשר לשאלה המקורית - כמה שיותר זיכרון - יותר טוב. אני עם 256MB ומרגיש שהמחשב "נגרר מאחור". עדיף לבדוק שהזיכרונות מסוגלים לעבוד באותה מהירות (קשה לי להאמין שתקנה זיכרון שהוא לא DDR400, אבל אם הזיכרון הקיים הוא לא DDR400, אז זה יאיט את המחשב).

בקשר למחיר - אני דיי בטוח שכל פרק זמן (בערך כמה חודשים) אתה מסוגל לקבל זיכרון (או כל פריט מיחשוב) יותר טוב תמורת אותו סכום, ולעומת זאת הדגמים הישנים יותר נעלמים (או הופכים להיות יותר נדירים) ולמעשה המחיר שלהם עולה. לדוגמה - היום SDRAM עולה יותר מ DDR, פשוט כי הוא נדיר יותר, לא כי הוא טוב יותר (כי הוא לא - הוא ישן ואיטי).

פורסם

כיום אפשר להסתדר טוב עם 512 מגה , אבל אם אתה רוצה ביצועים אופטימליים במשחקים חדשים אז מאוד מומלץ 1 ג'יגה. ;)

פורסם

512 זה מעט מדי למשחקים חדשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים