עבור לתוכן

מחפש פתרון לגיבוי 1TB...

Featured Replies

פורסם

מצאת את המקום האחרון שצריך לשאול בו כזאת שאלה. הצעות כמו 4 דיסקים של 250 ג'יגה במערך RAID0 לא סבירות, בלשון המעטה.

5 דיסקים של 250 ג'יגה בRAID5 זאת בהחלט הדרך הכי טובה לעשות את זה עם הארד דיסקים (קלטות זה משהו אחר), אתה מקבל ג'יגה של אחסון בגלל שבRAID5 אחד מההארד דיסקים הוא "חם" ומשמש להחלפה אם אחד מהאחרים נדפק.

פורסם
  • מחבר

הנה מה שאתה מחפש.  :)

לקח לי קצת זמן למצוא את זה...

שיחקת אותה.

תודה ;)

פורסם

הכונן הזה שמדברים עליו הוא לא דיסק אחד של 1TB אלא פשוט בקר RAID עם מספר דיסקים סגורים ביחד בקופסא.

לפני ששוקלים את הדבר הזה רצויי לברר איך הוא בנויי מבפנים, להערכתי זה או RAID0 או פשוט SPANNED VOLUME - בכל מקרה אני מניח שאין שם יתירות.

נשאלת גם השאלה האם גיבויי אחד מספיק לך.

ב RAID5 אין הכרח שיהיה כונן HOT SPWAP, אבל בכל מקרה מאבדים שטח בשביל ה PARITY, בשביל 1TB צריך 5 כוננים של 250GB (זה יתן קצת יותר מ 1TB).

אם רוצים HOT SWAP זה כבר כונן שישי.

בתקציב של 10K$ זו לא צריכה להיות בעיה לבנות שני שרתים כאלו עם 6X250GB + בקר של פרומיס או משהו כזה תוך RAID5+HS 6 channel

זה בסה"כ כ 1700$ לכוננים + בקר, השרת עצמו לא צריך להיות משהו חזק מדי, הייתי שוקל לוח של AthlonMP בשביל ה PCI-X (הבקרים של פרומיס תומכים ב 66 מה"ז, עם RAID5 זה יהיה מורגש). מספיק לשים בו מעבד אחד בשביל המשימה הזו.

כמובן זה רק יועיל אם יש תשתית רשת 1GBIT, אחרת לא צריך PCI-X כי לא המהירות של ההרדיסקים תגביל את הגיבויי.

לא לשכוח אל פסק 1500VA לכל שרת.

לדעתי אפשר לגמור את זה בפחות מ 6K$ עם שני שרתים כאלו.

אבל הצבת רשת 1GB במקרה שאין כבר תייקר את הסיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים