עבור לתוכן

התעייצות בקשר לקניית מחשב עד 4500K ללא כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

היי!

לפי כמה ימים קיבלתי כרטיס מסך חדש GIGABYTE 1660TI והייתי מעוניין לשדרג את כל המחשב באותה הזדמנות.

בניתי מפרט לפי המלצות אחרות שראיתי פה בפורום והייתי מעוניין לדעת אם כדאי לשנות משהו.

ברור לי שהוא קצת אוברקיל, אבל המטרה היא שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים עם אפשרות לשדרוג של כרטיס מסך בהמשך.

התקציב הוא בערך 4500K ואני צריך רק את החלקים שציינתי במפרט.

image.png.4603d6830061c3ee405c1a67f5125e58.png

בנוסף אענה על השאלות של הפורום:

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-4700 

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימניג, בעיקר COD:MW און ליין

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, כרטיס מסך יש לי 1660TI

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 מתוך 10

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?כן, המארז לא יכול להיות יותר רחב מ21 ס"מ

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. המפרט חייב להיות מ KSP

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)? מיידי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire)? לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: ברור לי שהפרט לא הכי מאוזן מבחינת כרטיס מסך לשאר החלקים, אבל חשובה האופציה להחזיק הרבה שנים עם אופציה לשדרוג כרטיס מסך.

תודה רבה מראש!

פורסם

מעבד- לא צריך לגיימינג יותר מ3600X,  ה3700X יתן לך תוספת ביצועים זעומה מאוד, לא מצדיק עלות-תועלת אם המטרה היא גיימינג.

קירור מים, למה לך? קח קירור אוויר ב200 שקל, זה גם ככה לא מעבד לOC רציני.

לוח אם - X570 זו סדרה יקרה, שלא תתן לך יותר ממה שB450 בחצי המחיר יתן לך.

SSD - יקר מאוד, והמהירות הפוטנציאלית שלו ממש לא תניב לך בגיימינג שום תוספת ביצועים. קח EVO680 או MX500

ספק כוח - כדאי לקחת GOLD ולא BRONZE, לא רק מצד נצילות הW, אלא מצד איכות הבניה ותוספת האחריות.

אתה יכול לחסוך כאן המון כסף מהמפרט שכתבת למעלה ולקבל בדיוק את אותם הביצועים.

לשיקולך.

פורסם

אפילו 3600x זה אוברקיל חסר פוטנציאל ומשמעות כלשהי לקנייה כשמדובר בגיימינג, לך על ה3600. אני מבין אותך לגבי הקירור נוזלי, גם לי יש בדיוק את ה 3600 עם הקירור הזה ומיותר לומר שזה אוברקיל מטורף שבסטרס טסט של שעות המעבד מגיע ל70 מקסימום אבל זה ברור וזאת לא באמת המטרה של קירור נוזלי ומיותר להגיד שאתה יכול להסתפק בקירור סטוק שמגיע עם המעבד. עם זאת הייתי ממליץ לא ליפול בטעות שאני נפלתי ולשנות את המארז למשהו שאתה תהיה בטוח שאתה רוצה אותו כי אני ישר אומר לך שאם אין לך בעיה להוציא כסף על קירור נוזלי המארז הזה ימאס עליך מהר ואתה תתחרט שקנית אותו כי הוא פשוט לא מספיק יפה (זה מה שקרה לי). לוח אם לגמרי יספיק ויהיה חכם לקנות b450 ומומלץ שתבדוק באתר שהוא ייתמוך בדור 3000 כי אני לא יודע עם כולם כבר תומכים.

לגבי הראם אם זה הטעם שלך אז לך על זה אבל יש לך את הCorsair Vengeance RGB PRO שגם יותר זול וגם יותר יפה לטעמי.

אם אתה חושב שssd יקר יתן לך זמני טעינה מהירים יותר במשחקים מאחד פשוט אז אתה טועה בגדול ואני ממליץ להחליף לssd הכי זול שיש לksp.

בקשר לספק כוח הייתי ממליץ לשנות לSeaSonic 520W 80+ Bronze S12II-520.

מקווה שהצלחתי לחסוך לך כסף ולקרב אותך לדרך הנכונה, בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על העזרה! אני עכשיו ירכיב משהו לפי ההמלצות שנתתם.

אבל, אם התקציב הנוכחי כרגע מאפשר לקנות רכיבים קצת יותר טובים כדי לחשוב על העתיד זה לא יהיה עדיף?

עריכה עם מפרט חדש, מה אומרים על זה?:

lrg16015.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD

מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 3600X 3.8Ghz AM4 - Box 1
      מאוורר למעבד: קירור נוזלי Corsair Hydro H100i PRO RGB 1
      לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus TUF B450M-PLUS GAMING AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1
      זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Dominator Platinum RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16  1
      דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 2TB 256MB Sata III WD20EZAZ 1
      כונני SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500 500GB SSD 1
      ספקי כוח: ספק כח אקטיבי מודולארי Antec High Current Gamer 850W 80+ Gold HCG850 Extreme Retail 1
      מארזים: מארז מחשב ללא ספק Corsair 110R Tempered Glass Mid-Tower - צבע שחור 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 4043 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

פורסם
ציטוט של DeAk

אני עכשיו ירכיב משהו לפי ההמלצות שנתתם

650W זה המקס' שאתה צריך בספק כוח, יותר מזה זה סתם בזבוז, לא תוספת של שום דבר.

SSD, כנ"ל, אין הבדל בזמני טעינה של משחקים, עדיך כבר שתיקן 1TB EVO860 או MX500.

קירור מים, זה אני בכלל לא מבין, אא"כ זה קטע של יופי של הבניה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של No-One

650W זה המקס' שאתה צריך בספק כוח, יותר מזה זה סתם בזבוז, לא תוספת של שום דבר.

SSD, כנ"ל, אין הבדל בזמני טעינה של משחקים, עדיך כבר שתיקן 1TB EVO860 או MX500.

קירור מים, זה אני בכלל לא מבין, אא"כ זה קטע של יופי של הבניה.

הספק זה פשוט הגולד הכי נורמלי שמצאתי בksp.

אוקיי..את הssd אני אחליף. והעל הקירור אני אחשוב..כל השאר סבבה כרגע? אפילו שיש יותר תקציב?

פורסם

תשתמש לציוד היקפי, אם אתה משחק WARZONE או כל באטל רויאל תחרותי, קנה עכבר מקצועי עם אפשרות לברור DPI, מקלדת עם סוויצ'ים מכאנים, אוזניות טובות כדי לקבל תמונת מצב איפה חקנים נמצאים ביחס לפוזיציה שלך וכו'.

או שאם אתה משחק על מסך ישן, אז תשדרג אותו בכסף שחסכת לדגם חדש שיתן לך חווית משחקר טובה יותר.

פורסם

בדקתי גם, ואכן נראה שהיצע הספקים בKSP  לוקה בחסר.

פורסם

הלוח שלקת הוא מיקרו ATX, - פחות מומלץ.

צריך לקחת לוח ATX רגיל, העניין הוא שיש לוח אחד כזה בלבד לצ'יפסט B450 בKSP, אני פשוט פעור פה, הקורונה חיסלה שם מלאים שלמים כנראה.

בכל מקרה קחATX, או שתעשה מחשב מסלול מחדש לחנות אחרת.

פורסם

גם אם יש לך תקציב זאת לא סיבה פשוט לבזבז אותו, יהיה עדיף בהרבה לשים את העודף בצד כמה שנים ואז לשדרג.

הגולד זה לא משנה, החברה בעיקר משנה (כי חברות שונות שמים רכיבים שונים בספק כוח) seasonic ידועים בספקי כוח מאוד איכותיים.

אם אתה רוצה להוציא עוד תקציב אז תיכח לוח אם רגיל ולא מיקרו כי זה פשוט נראה רע במארזים רגילים (אחרי שכתבתי את זה ראיתי שלksp אין מבחר בלוחות אם AMD).

בניתי לך מפרט שאני הייתי לוקח אם הייתי במקומך https://ksp.co.il/t/10PjxV

אם אתה רוצה יותר ואתה יודע לעשות אוברקלוק https://ksp.co.il/t/9TsUd9

פורסם

לכל חברה של ספקים יש דגמים איכותיים פחות, ואיכותיים יותר, העניין הוא לא גולד, העניין הוא איכות החומרים והקבלים מהם בנוי הספק, לכן הוא מקבל 10 שנים אחריות.

הסדרה של אנטק שבחרת מעולה, גם דגמי RM***X של קורסאיר מאוד מומלצים, והם בדר"כ יקרים יותר.

הסיבה האחרונה  שלא לקחת מיקרו היא נראות,  בדר"כ ללוחות ATX יש מערכות הולכה ויצוב מתחים טובות הרבה יותר מלוחות מיקרו. (בדר"כ מגיעים עם 2 סלוטים של RAM, מה שלא רלוונטי בלוח שאתה בחרת) ועוד מיני סיבות.

רק שלצערך אין ממש מבחר בצ'יפסט שאתה צריך בKSP

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם חברים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים