עבור לתוכן

נושא שונה: צריך עזרה בבניית גוף תאורה פשוט.

Featured Replies

פורסם

אני ניסיתי לעשות את זה על מאוורר עם כנפיים שחורות ולא יצא מזה כלום , זה בכלל לא נתן את האפקט...אז כמו שאמרו רק מאוורר עם כנפיים שקופות

• תגובות 67
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא הספקתי לקרוא את כל התגובות שלכם (אני די ממהר, אין לי כוח..).

אבל ליצור מאוורר לדים משלך, זה לא כזה פשוט פשוט פשוט.. :-\

יש לך כנפיים שקופות?

כי לדים זה אחלה ונחמד..אבל אם הכנפיים שחורות תשכח מזה שהלדים יעשו משהו בקושי..

:-\

אני ניסיתי לעשות את זה על מאוורר עם כנפיים שחורות ולא יצא מזה כלום , זה בכלל לא נתן את האפקט...אז כמו שאמרו רק מאוורר עם כנפיים שקופות

בגלל זה אחים שלי החלטתי לא ללכת על בניית מאוורר עם לדים, אלא על גוף תאורה שלם.

1. כן אתה יכול להשתמש בחתיכת עץ , הפרספקס הוא רק משמש כבסיס וזה לא משנה מהו .

3.לא ...........כל נגד מקבל 3 V וזה לא משנה כמה נגדים אתה שם , הספק שלך יחזיק ויחזיק , כל לד מקבל בנפרד את המתח וזה לא משנה כמה לדים יהיו עדיין המתח הדרוש הוא 3 V, אתה מחבר את כולם על ידיד חיבור מולוקס נקבה .

4.לא ........המחשב לא ישרף בגלל מכה קטנה , ישנו חיבור של הברגה , כזה שחור אם תסתכל שוב בסטיקי , אם אתה מבריג חזק מידיי ולוחץ אז הרגל של הנגד יכול להיטלש . 

אחי, מה זה חיבור מולקס נקבה? אני יודע שחיבור מולקס הוא הכבלים האלה של הספק כוח אבל איך אני יודע מה זה זכר ומה זה נקבה? ד"א: כבר אין לי חיבורי מולקס פנויים, כולם מחוברים למאווררים, אז שאני אוציא חיבור אחד מהמאוורר (ולחבר את המאוורר בשרשרת עם מאווררים אחרים) ואת החיבור הזה אני אחבר ללדים? ושוב איך אני יודע מה זה חיבור מולקס נקבה?

טוב, הבנתי מהמדריך איך אני מחבר את כל הלדים לחיבור המולקס:

את כבל החשמל (שאני חיברתי ללדים, לפי מה שרשום במדריך) אני מחבר לכבל החשמל השחור של המולקס, ואת כבל החשמל האדום (שוב, צבע אדום משום שכך רשום במדריך ואני אפעל בדיוק לפי המדריך) לחיבור המולקס האדום אם אני אבחר ב-5V או לחיבור המולקס הצהוב אם אני אבחר ב-12V. עכשיו, השאלה שלי היא: במה לבחור? ב-12V או ב-5V?

שוב, אני אשים 5 לדים.

וגם: כמה OHM שיהיה לנגדים? ראיתי במדריך שלקחו OHM עם 460, אבל אתם פה המלצתם לי על OHM עם 100.

אז מה לקחת, נגד OHM עם 460 או 100? (ואני לוקח חמד נכון? לכל לד אחד?).

ועוד משהו: במדריך לא הוזכר איפה אני שם את הלדים?

זאת התמונה האחרונה שיש במדריך:

ghetto%20finished1.jpg

בתמונה אפשר לראות שהנגדים כבר מחוברים, אבל אני לא רואה את הלדים. ואת הקצה (הברזל הארוך הזה) של הנגד אני מחבר לתחתית של הלד? וכך גם את כבל החשמל השחור הזה? אני מחבר את היציאות שאני אעשה לו לתחתית של הלד?

פורסם

קודם כל אם החלפת את נושא הת'ראד אז החלף את הכותרת - זה סתם מבלבל משתמשים.

מולקס נקבה הוא מחבר המולקס עם החורים - הבט על כל אחד מהמחברים של הספק ותראה... לעומת זאת מחבר זכר הוא מחבר המורכב מפינים (תנחש איך הוא מתחבר לנקבה) - הבט במחבר מולקס של מאוורר - בחלקו המתחבר למולקס מהספק ותוכל לראות את הפינים...

460 אוהם מתאים לחיבור ל12V ואילו 100 אוהם מתאים לחיבור ל5V ועל כן ראית שני ערכים (זה מוסבר במדריך) - אני בחרתי בחיבור ל12V מפני שרציתי שליטה על עוצמת תאורה דרך מעגל אחר שבניתי המבוסס על 12V - אבל אם אין לך כוונה לחבר למעגל כזה - ואני מניח שאין לך אז עדיף לחבר ל5V (הספק נמוך יותר = חום נמוך יותר = סכנה פחותה - לא שיש...)

אכן - לחמישה לדים - חמישה נגדים, נגד לכל לד...

לתמונה סופית יותר בה תוכל לראות כיצד הלדים מתחברים אתה יכול לפנות למדריך שפורסם כעת בhtml באגף המדריכים שבאתר. או להקליק על התמונה הקטנה

ghetto%20finished3s.jpg

כך שבחלק התחתון של כל מחבר יש חיבור אדום (עם נגד) ושחור. ובחלק העליון, כל לד מתחבר עם הרגל הארוכה של איפה שלמטה יהיה החיבור האדום (עם הנגד), ועם הרגל הקצרה איפה שלמטה יהיה החיבור השחור...

פורסם
  • מחבר

טוב, אז כמעט הבנתי את הכל. רק נשארו לי מספר שאלות ממש קטנות:

1) המחברים (הריבועים שבצבע שחור) אמורים להחזיק את הלדים, בכך שמניחים את רגלי הלדים מתחתיהם (בין הפרספקס למחבר)?????

זה לא יהיה מהודק מדי לרגלי הלדים? הם לא יישברו? כי מהתמונה הם (רגליי הלדים) נראים לי מאוד "חלשים", וחשבתי אם מפעילים עליהם לחץ (הרי המחבר יהיה לחוץ על הרגליים של הלדים כדי להחזיק אותם במקומם) הם יישברו (הרגליים שלהם יששברו הכוונה).

2) לפי מה שהסברת לי אחי, הבנתי ש..:

רגל הלד הקצרה תתחבר עם החיבור החשמלי השחור, ורגל הלד הארוכה תתחבר עם החיבור החשמלי האדום שבסופו יהיה מולחם הנגד. אז עכשיו רציתי לדעת איך למקם את הלד על הפרספקס? כבר ראיתי בתמונה שהבאת איך, אבל הכוונה שלי היא באיזה צד (ימין או שמאל) למקם את הרגל הקצרה והארוכה? בבקשה תנו לי את התשובה לפי התמונה הזאת:

ghetto%20finished3s.jpgכשהזרם לכל הגוף תאורה מגיע מצד שמאל מהספק כוח.

מקווה שהבנתם את השאלה.

3) הנגד צריך רק לגעת ברגל הלד? או שאני צריך לסובב את הנגד (חתיכת הברזל הארוכה שלו) על רגל הלד?

אותה שאלה לגביי החוט החשמלי השחור

עריכה: נוספה שאלה נוספת:

4) יש לאבא שלי מלא סוגים של דבק, החל מסיליקון וכן הלאה.

וכרגע חשבתי על משהו: אני ממש מפחד שרגל הלד תישבר בגלל הלחץ של המחברים עליה וכך יווצר לי קצר בכל המחשב.

אז חשבתי, במקום להחזיק את רגלי הלדים והנגדים והחוט החשמלי השחור (אשר יתחברו לרגלי הלדים) ביחד ע"י החיבור, אני פשוט אשים מעליהם דבק. מה דעתכם? יהיה לזה פחות סיכויים להישבר לפי דעתי.

פורסם

הרגל לא תישבר אל תדאג ........ואתה צריך שיהיה לך מעגל סגור כי אחרת כלום לא יעבוד שם !

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על העזרה אחי, אבל מישהו מוכן בבקשה לענות לי על השאלה השנייה ששאלתי:

2) לפי מה שהסברת לי אחי, הבנתי ש..:

רגל הלד הקצרה תתחבר עם החיבור החשמלי השחור, ורגל הלד הארוכה תתחבר עם החיבור החשמלי האדום שבסופו יהיה מולחם הנגד. אז עכשיו רציתי לדעת איך למקם את הלד על הפרספקס? כבר ראיתי בתמונה שהבאת איך, אבל הכוונה שלי היא באיזה צד (ימין או שמאל) למקם את הרגל הקצרה והארוכה? בבקשה תנו לי את התשובה לפי התמונה הזאת:

ghetto%20finished3s.jpgכשהזרם לכל הגוף תאורה מגיע מצד שמאל מהספק כוח.

מקווה שהבנתם את השאלה.

פורסם

אתה לא הבנת נכון איך הזרם זורם במעגל, התיאור הבא הוא לכל לד במעגל:

אתה לוקח חוט שישמש כמקור המתח של המעגל. את החוט אתה מחבר למתח מהספק (5/12 וולט בהתאם לנגדים שאתה רוצה להשתמש בהם. אתה לוקח חוט נוסף ואותו אתה מחבר לאדמה (לחוט השחור בספק).

אל הרגל הארוכה של כל לד אתה מחבר נגד, שאליו יחובר החוט שהכנת שמספק את המתח למעגל.

אל הרגל הקצרה של כל לד אתה מחבר את החוט השני שהכנו, שמחובר לאדמה (החוט השחור) שבספק.

זה ממש לא משנה באיזה צד תמצא כל רגל, רק כדי שלא תתבלבל תעשה שהרגליים הקצרות של כל הלדים יהיו באותו, והארוכות בצד אחר.

הייתי מציע שתעשה את הסידור כמו שתומר עשה במדריך- צד שמאל הרגל הארוכה וצד ימין הרגל הקצרה.

מקווה שעזרתי..

פורסם

מאוררים שקופים עולים הרבה כסף ולפי מה שהבנתי נגמר לך התקציב אז אם תה רוצה לעשות מאוורר לדים מאוורר שיש לך עכשיו

זה לא ייצא כל כך יפה.

אז ה שאני מציע לך לעשות זה ככה: תקנה ספריי פלורסנטי באיזה צבעש אתה רוצה ותצבע את המאוורר איתו, ולאחר מכן תקנה לדים

UV והם כבר יעשו את האפקט...

פורסם
  • מחבר

אתה לא הבנת נכון איך הזרם זורם במעגל, התיאור הבא הוא לכל לד במעגל:

אתה לוקח חוט שישמש כמקור המתח של המעגל. את החוט אתה מחבר למתח מהספק (5/12 וולט בהתאם לנגדים שאתה רוצה להשתמש בהם. אתה לוקח חוט נוסף ואותו אתה מחבר לאדמה (לחוט השחור בספק).

אל הרגל הארוכה של כל לד אתה מחבר נגד, שאליו יחובר החוט שהכנת שמספק את המתח למעגל.

אל הרגל הקצרה של כל לד אתה מחבר את החוט השני שהכנו, שמחובר לאדמה (החוט השחור) שבספק.

זה ממש לא משנה באיזה צד תמצא כל רגל, רק כדי שלא תתבלבל תעשה שהרגליים הקצרות של כל הלדים יהיו באותו, והארוכות בצד אחר.

הייתי מציע שתעשה את הסידור כמו שתומר עשה במדריך- צד שמאל הרגל הארוכה וצד ימין הרגל הקצרה.

מקווה שעזרתי..

תודה על העזרה.

אני ביום ראשון אכין את הקתודה ואולי אני אביא תמונות.

מאוררים שקופים עולים הרבה כסף ולפי מה שהבנתי נגמר לך התקציב אז אם תה רוצה לעשות מאוורר לדים מאוורר שיש לך עכשיו

זה לא ייצא כל כך יפה.

אז ה שאני מציע לך לעשות זה ככה: תקנה ספריי פלורסנטי באיזה צבעש אתה רוצה ותצבע את המאוורר איתו, ולאחר מכן תקנה לדים

UV והם כבר יעשו את האפקט...

אחי, אני כבר אמרתי שאני לא עושה מאוורר לדים, אלא גוף תאורה שלם.

אבל בכל זאת תודה על העזרה.

פורסם

אני ביום ראשון אכין את הקתודה ואולי אני אביא תמונות.

מצטער להרוס לך, אבל זה לא ממש קטודה....

אממממממממ, זה כן משנה לאיזה צד הוא מחבר כל רגל.....

רצוי שכל הרגליים הארוכות (+) יחוברו ל"מקור המתח" (לפי מה שאמרת.... בעקרון מקור המתח זה הכל-חיובי ושלילי, אבל לא חשוב...), החוט האדום/צהוב, וכל הרגליים השחורות יחוברו לחוט השחור, אחרת זה לא ממש יעבוד......

פורסם
  • מחבר

מצטער להרוס לך, אבל זה לא ממש קטודה....

אממממממממ, זה כן משנה לאיזה צד הוא מחבר כל רגל.....

רצוי שכל הרגליים הארוכות (+) יחוברו ל"מקור המתח" (לפי מה שאמרת.... בעקרון מקור המתח זה הכל-חיובי ושלילי, אבל לא חשוב...), החוט האדום/צהוב, וכל הרגליים השחורות יחוברו לחוט השחור, אחרת זה לא ממש יעבוד......

אחי, לא יודע איך קוראים לזה, חשבתי קוראים לזה קתודה, אבל מה זה משנה?

ומה זה: "וכל הרגליים השחורות יחוברו לחוט השחור"? אתה מתכוון לרגליים קצרות במקום שחורות? כי לא ידעתי שיש ללד רגל שחורה.

פורסם

אני חושב שהוא התכוון לרגליים השחורות מהחוט השחור שמחבר את כל הרגליים הקצרות יחדיו,אני רואה שאתה ממש לא מבין באלקטרוניקה אז אני אסביר שניה.

כדי שיעבור זרם במעגל צריך שהוא יתחיל בפלוס ויסתיים באדמה אחרת אין זרימה,את הרגליים של הלד תחבר לפלוס ואת הרגל הקצרה לשחורה עם נגד לפני כן וזהו,ותחבר ל 5 וולט כי אני ותזמין הרבה לדים כי אני מאמין שתזדקק להם, 1)בגלל שתשרוף הרבה 2)כי אני מאמין שלא תקבל לדים חזקים מאד...

בהצלחה ;)

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהוא התכוון לרגליים השחורות מהחוט השחור שמחבר את כל הרגליים הקצרות יחדיו,אני רואה שאתה ממש לא מבין באלקטרוניקה אז אני אסביר שניה.

כדי שיעבור זרם במעגל צריך שהוא יתחיל בפלוס ויסתיים באדמה אחרת אין זרימה,את הרגליים של הלד תחבר לפלוס ואת הרגל הקצרה לשחורה עם נגד לפני כן וזהו,ותחבר ל 5 וולט כי אני ותזמין הרבה לדים כי אני מאמין שתזדקק להם, 1)בגלל שתשרוף הרבה 2)כי אני מאמין שלא תקבל לדים חזקים מאד...

בהצלחה ;)

טוב, אני חשבתי שאני אצליח להבין איך בונים, אבל אני רואה שאני בכלל לא מבין כלום (ואתה גם לא כל כך מעודד).

אז החלטתי לוותר על בניית גוף התאורה וללכת לקנות גוף תאורה מוכן מהחנות שעולה 60 ש"ח, לא מודינג אבל זה עדיף מלשרוף את המחשב שלי בגלל שאני מתעסק בנושא שאני לא מבין.

תודה רבה לכולכם על העזרה שלכם

פורסם

תשמע, לא כ"כ ברור לי איך הצלחת לסבך דבר כ"כ פשוט. (אם כי נראה, שלצערי, החבר'ה כאן טרחו ועזרו לסבך... >:( )

ולגבי ההערה האחרונה, בכל השנים שאני משתמש בלדים (וזה הרבה) שרפתי 2, ומעולם עוד לא קיבלתי לד לא אולטרה ברייט כשקניתי כאלו, כך שאין לי מושג מדוע או למה לך לוותר ולקנות משהו שעולה 60ש"ח כשאתה יכול להכין מוצר טוב יותר בעצמך בכ15 עד 20ש"ח (תלוי במחיר הלדים שתקנה כמובן).

עניין החיבורים הוא מאוד פשוט, לצערי (שוב), בחרו החבר'ה, לטרוח ולהסביר לך את תורת החשמל על רגל אחת (וצולעת מאוד אם יורשה לי לומר...) בעוד שאתה בסה"כ שאלת כיצד מחברים...

אחזור על שוב למקרה שבכל זאת תהיה מעוניין לבנוק ולא לקנות.

כל מחבר שחור כזה מורכב משני צינורות (אחד בצד שמאל ואחד בצד ימין) מתכת. לכל צינור מתכת 2 ברגים - אחד למעלה ואחד למטה, המאפשרים בעצם ל2 דברים להתחבר האחד לשני ע"י הברגתם ל2 הקצוות...

כפי שניתן לראות במדריך בכל צינור שמאלי בחלקו התחתון אתה מבריג את הכבל האדום עם הנגד (כשקצה הכבל כמובן מתחבר ל12V או 5V עפ"י בחירתך)

ובכל צינור ימני בחלקו התחתון אתה מבריג את הכבל השחור.

בכל צינור שמאלי בחלקו העליון אתה מבריג את הרגל הארוכה של הלד (כך יצרת חיבור בין 12 או 5V של הספק ללד דרך נגד).

בכל צינור ימני בחלקו התחתון אתה מבריג את הרגל הקצרה של הלד (כך יצרת חיבור בין ההארקה של הספק ללד).

מה יכול להיות יותר פשוט?

בכל מקרה גם אם תחליט ללכת על זה וגם אם תחליט בכל זאת לקנות, המון בהצלחה שיהיה לך, נשמח לראות את התוצאות. מתנצל על הבלבול שנוצר ומקווה שזה לא הרתיע אותך ממודינג באופן כללי (נכון חלק מהדברים בחיים דורשים קצת ידע, אך הוא יכול אח"כ לשמש אותך באינספור דרכים כך ששווה להשקיע עוד כמה דקות ולרכוש אותו...).

פורסם
  • מחבר

תשמע, לא כ"כ ברור לי איך הצלחת לסבך דבר כ"כ פשוט. (אם כי נראה, שלצערי, החבר'ה כאן טרחו ועזרו לסבך...  >:( )

ולגבי ההערה האחרונה, בכל השנים שאני משתמש בלדים (וזה הרבה) שרפתי 2, ומעולם עוד לא קיבלתי לד לא אולטרה ברייט כשקניתי כאלו, כך שאין לי מושג מדוע או למה לך לוותר ולקנות משהו שעולה 60ש"ח כשאתה יכול להכין מוצר טוב יותר בעצמך בכ15 עד 20ש"ח (תלוי במחיר הלדים שתקנה כמובן).

עניין החיבורים הוא מאוד פשוט, לצערי (שוב), בחרו החבר'ה, לטרוח ולהסביר לך את תורת החשמל על רגל אחת (וצולעת מאוד אם יורשה לי לומר...) בעוד שאתה בסה"כ שאלת כיצד מחברים...

אחזור על שוב למקרה שבכל זאת תהיה מעוניין לבנוק ולא לקנות.

כל מחבר שחור כזה מורכב משני צינורות (אחד בצד שמאל ואחד בצד ימין) מתכת. לכל צינור מתכת 2 ברגים - אחד למעלה ואחד למטה, המאפשרים בעצם ל2 דברים להתחבר האחד לשני ע"י הברגתם ל2 הקצוות...

כפי שניתן לראות במדריך בכל צינור שמאלי בחלקו התחתון אתה מבריג את הכבל האדום עם הנגד (כשקצה הכבל כמובן מתחבר ל12V או 5V עפ"י בחירתך)

ובכל צינור ימני בחלקו התחתון אתה מבריג את הכבל השחור.

בכל צינור שמאלי בחלקו העליון אתה מבריג את הרגל הארוכה של הלד (כך יצרת חיבור בין 12 או 5V של הספק ללד דרך נגד).

בכל צינור ימני בחלקו התחתון אתה מבריג את הרגל הקצרה של הלד (כך יצרת חיבור בין ההארקה של הספק ללד).

מה יכול להיות יותר פשוט?

בכל מקרה גם אם תחליט ללכת על זה וגם אם תחליט בכל זאת לקנות, המון בהצלחה שיהיה לך, נשמח לראות את התוצאות. מתנצל על הבלבול שנוצר ומקווה שזה לא הרתיע אותך ממודינג באופן כללי (נכון חלק מהדברים בחיים דורשים קצת ידע, אך הוא יכול אח"כ לשמש אותך באינספור דרכים כך ששווה להשקיע עוד כמה דקות ולרכוש אותו...).

אחי, באמת תודה.

עכשיו הבנתי קצת יותר על אופן הבנייה לפי התיאור שלך.

אז עכשיו, נשארו לי רק מספר שאלות ממש קטנות ואז אני כבר אבין את הכל:

1) צינור שמאלי: קודם כל אני מחבר קצה של חוט חשמל אדום לנגד ואז אני מלחים. ואז אני פשוט מחבר את חוט החשמל (בעצם את הנגד שבקצה חוט החשמל) מתחת לצינור השמאלי כך שיגע ברגל הארוכה של הלד?

2) אחרי זה אני גם מחבר את קצה חוט החשמל השחור לרגל הקצרה של הלד מתחת לצינור הימני. ואז אני מחבר את חוט החשמל השחור הזה לחוט החשמל של המולקס??? ואת חוט החשמל האדום (שחיברתי ללד ולנגדים) לחוט החשמל האדום של המולקס? וזה הכל? אם זה הכל אז אני באמת לא מבין איך סיבכתי עניין כזה פשוט.

ד"א: הנגד צריך להיות 100OHM, נכון? (אני שם חמש לדים)

ואני באמת שלא מעדיף לקנות גוף תאורה עשוי מהחנות, אני באמת התלהבתי מכל הרעיון הזה של לבנות גוף תאורה בעצמי, אבל

בהתחלה זה נשמע ממש מסובך וגם לפי מה שהבנתי יש סיכוי שהלד ישבר וישרוף לי את כל המערכת.

עריכה::::::

שכחתי לשאול משהו חשוב:

זה משנה מה הצבע של הנגד? אני רוצה לשלב צבעים ביחד, זה אפשרי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים