עבור לתוכן

נושא שונה: צריך עזרה בבניית גוף תאורה פשוט.

Featured Replies

פורסם

עריכה:

כל הנושא שונה, אז בבקשה אם אתם רוצים לעזור תדלגו על הדף הראשון ותלכו לדף השני ושם תראו את הנושא החדש של ההודעה.

נכנסתי לסטיקי של המדריכים פה בפורום וראיתי את התמונה הזאת:

lit1_small.jpg

נדמה לי זה מאוורר רגיל שעשו אותו למאוורר לדים.

עכשיו, אני כבר הזמנתי מאוורר לדים כחול, אבל אני רוצה גם צבע אדום וכו'. אבל לא נשאר לי כסף לקנות עוד מאוורר לדים אז חשבתי על להכין אחד.

רק רציתי לדעת אם זה יהיה מסובך מדי? ואיך אני עושה את זה בדיוק?

חיפשתי מדריכים ולא מצאתי.

דרך אגב: אם להכנת המודינג הזה אני אצטרך להלחים וכו', אז בבקשה תשכחו ממה ששאלתי.

רק תגידו לי שצריכים להלחים וזהו, וכבר שכחתי מכל העניין.

ההלחמה וחיבור 12V וכו' הדברים האלה, לא מובנים לי בכלללללללל. אז אין טעם שתנסו להתאמץ ולהסביר.

• תגובות 67
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תראה, צריך להלחים, אבל זה ממש ממש פשוט......

אתה כולה קודח 4 חורים קטנים (בקוטר של לד) בפינות המאוורר, מכניס לכל אחד לד ומחבר את כולם למולקס......

פורסם

ואני בטוח שהוא הבין הכל !

פורסם
  • מחבר

אחי, לא ממש הבנתי. אבל אני רק רוצה להבהיר משהו קטן:

זאת לא ממש בעיה בשבילי להלחים (אבא שלי ילחים), הבעיה היא בצד של האלקטרוניקה וכו'.

למשל, יש בסטיקי מדריך תאורה, אני קראתי את המדריך וממש לאא הבנתי כלום. עכשיו, הדרך להכנת לדים למאוורר היא דומה למה שרשום במדריך ההוא? אני צריך לחבר מעגלים חשמליים וכו' מיני דברים כאלה?

לעשות קוטר ללדים הקטנים אני כבר יודע (כל אחד יודע את זה), אבל מה הלאה? מה אז אני עושה?

פורסם

שום מעגל חשמלי......

תחשב את הנגדים שאתה צריך בשביל הלדים ותחבר הכל, ואז אתה יכול "להטמין" את זה בתוך החריץ הזה שיש מסביב למאוורר.

כדי לחשב לדים/נגדים, תעשה חיפוש-יש את זה מליון פעם פה בפורום.

הדרך די דומה לזו שבמדריך תאורה, רק שבמקום לשים הכל על פרספקס או משהו כזה, אתה פשוט שם את הלדים בתוך החורים שקדחת במסגרת המאוורר (ד"א, תיזהר שזה לא יבלוט לתוך המאוורר כדי שהכנפיים לא יפגעו בזה), ואז או שתנסה להחזיק את זה עם החוטים או שתשים דבק חם ותקבע את הלד על החור.

ואני בטוח שהוא הבין הכל !

א. אז אולי במקום לז*** בשכל תסביר יותר טוב?!

ב. ראינו איך אתה מסביר, ככה שאין לך יותר מדי זכות דיבור.

פורסם

אבל תזכור, בשביל אפקט מרשים ויפה, אתה צריך מאוורר שקוף, כמו אנרמקס.

והתהליץ ממש פשוט, לקדוח חורים לחבר אליהם את הלדים, ולחבר למולקס

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה לכולכם על העזרה.

זה באמת לא נשמע מסובך. אני אעשה חיפוש להודעות שבהם יש הסבר על חישוב נגדים, אם אני לא אבין משהו אז אני אבקש שוב מכם עזרה.

ד"א: מאיפה אני קונה לדים והם יקרים? אם הם יקרים אז כבר עדיף לקנות מאוורר לדים מוכן, לא?

אני גר בלוד, יש בלוד חנות שמוכרת לדים? או לפחות במרכז?

פורסם

אתה יכול לצבוע את הכנפיים בלבן ואז יהיה יותר אפקט

פורסם

קונים לדים בכמה מקומות, אנשים המליצו פה באריהב. לא יודע אם הם טובים או לא, בכל מקרה הנה הכתובת

http://www.arihav.com/

פורסם

אני עשיתי פעם אחת וזה לא יצא משהו ......תקנה HEATSHRINK והרבה ואל תתקמצן עליו כי יהיה לך קצת , 4 נגדים של 100 אוהם , 4 לדים , מקדחה , כבלים, דבק חם ואני הייתי ממליצ גם על סיליקון להדבקת הכבלים למאורור למראה אסטטיי יותר ולגימור מושלם ........יש פה עבודה של חצי שעה גג

ואל תחכה לאבא שלך תנסה גם לבד , אתה בחיים לא תלמד אם לא תנסה לבד והכי טוב בזה שאתה תלמד מהטעויות שלך !

פורסם
  • מחבר

אני עשיתי פעם אחת וזה לא יצא משהו ......תקנה HEATSHRINK והרבה ואל תתקמצן עליו כי יהיה לך קצת , 4 נגדים של 100 אוהם , 4 לדים , מקדחה , כבלים, דבק חם ואני הייתי ממליצ גם על סיליקון להדבקת הכבלים למאורור למראה אסטטיי יותר ולגימור מושלם ........יש פה עבודה של חצי שעה גג

ואל תחכה לאבא שלך תנסה גם לבד , אתה בחיים לא תלמד אם לא תנסה לבד והכי טוב בזה שאתה תלמד מהטעויות שלך !

שוב תודה לכולם על העזרה. ואחי: אני לא מסוג האנשים שמסוגלים לבצע את זה לבד. אני מתכוון, כן- אני אוכל לחבר את הכל ולסיים את העבודה אבל זה יהיה בטח אחרי שאני אשבור כמה דברים בבית מרוב עצבים. כי פשוט אם אפילו בעיה קטנה מאוד מתעוררת אז אני מתרגז ובסוף מוציא את העצבים על חפצים בבית (כשאין אף אחד בבית), אז אני מעדיף שאבא שלי יעשה את זה (אני אהיה לידו וגם אעזור קצת) ואני אצא מזה עם ראש שקט.

ד"א: אריהב מתאימים, הם עושים משלוחים מאוד זולים דרך הדואר, אני אזמין מאצלם בעוד שבוע.

ועוד משהו: יש רק בעיה מאוד קטנה בחנות אריהב, אני לא יודע בדיוק איזה לדים לקנות. רשמתי בחיפוש "לדים" וזה מצא לי שלוש פריטים.

אז אם אתם יכולים בבקשה, תיכנסו לאתר של החנות ותגידו לי בדיוק מה השם של הלד שאני צריך לקנות.

ועוד משהו, זה השם של 4 נגדים 100 אוהם: SUPPRESSION FERRITE 100 OHM 3A?

אני מאוד מצטער על חוסר ההבנה המוחלט שלי, אבל בתחום הזה אני ממש לא מבין כלום.

ולמה דבק חם? אין לי וחבל לי לבזבז עליו כסף, יש לי סיליקון אז אני אסתפק בו. ובנוגע ליופי, זה כרגע לא משנה לי, אולי אני פשוט אדביק את הכבלים על המאוורר עם דבק מהיר שקוף במקום עם דבק חם? יצא אותו הדבר.

פורסם

טוב, תודה לכולכם על העזרה.

זה באמת לא נשמע מסובך. אני אעשה חיפוש להודעות שבהם יש הסבר על חישוב נגדים, אם אני לא אבין משהו אז אני אבקש שוב מכם עזרה.

ד"א: מאיפה אני קונה לדים והם יקרים? אם הם יקרים אז כבר עדיף לקנות מאוורר לדים מוכן, לא?

אני גר בלוד, יש בלוד חנות שמוכרת לדים? או לפחות במרכז?

גם אני גר בלוד, אם אתה יודע איפה זה תיכון "רמלה-לוד" אז ליד יש חנות אלקטרוניקה לרכב, מוכרים שם.

פורסם
  • מחבר

גם אני גר בלוד' date=' אם אתה יודע איפה זה תיכון "רמלה-לוד" אז ליד יש חנות אלקטרוניקה לרכב, מוכרים שם.

[/quote']

אחי, אני יודע איפה נמצא תיכון רמלה לוד, רק אף פעם לא ראיתי שם חנות אלקטרוניקה.

איפה היא נמצאתי בדיוק?

וד"א: קראתי שוב את המדריך לתאורה שנמצא בסטיקי בפורום ואני די הבנתי את מה שכתוב שם, אז שיניתי את דעתי והחלטתי שבמקום לשים לכל מאוורר אצלי לדים, אני אעשה "קטודה" אחת גדולה.

אני עדיין קורא שם את המדריך ויש כמה דברים שלא ממש הבנתי, אז אחרי שאני אסיים לקרוא אני אשאל פה שאלות לגביי זה.

עריכה:

טוב, שכחתי לגמרי שלבן דוד שלי יש חנות אלקטרוניקה, התקשרתי אליו והוא אמר שיש לו לדים והוא יביא לי חמש לדים ביום ראשון.

עכשיו, כפי שהזכרתי כבר שיניתי את דעתי ואני מעוניין עכשיו לבנות "קטודה" שלמה במקום רק לשים לדים למאוורר. קראתי את המדריך שיש בסטיקי (בניית אלמנט תאורה פשוט), ויש לי מספר שאלות:

1) אין לי חתיכת פרספקס שעליה אני אוכל למקם את  כל הנגדים וכו', אבל אני יכול להשיג חתיכות עץ בכל צורה שאני ארצה (דוד שלי נגר), אז עץ יתאים?

2) מה זה "עיגולי וולקרו זכר ונקבה"? ומאיזה חנויות אפשר להשיג אותם? (אם מחנות אלקטרוניקה אז אני מסודר).

3) אני שם גם 5 לדים, לפי מה שיש במדריך. וכל לד מקבל 3V אז זה בעצם 15V לכולם. הספק כוח יכול לספק 15V? איך אני בדיוק מחבר את הספק כוח לגוף התאורה? ומה אני עכשיו צריך לחשב? את הנגדים? איך? (לא הבנתיאיך מחשבים אותם).

4) במדריך כתוב:

"לחץ פיזי (קל מאוד) המופעל על הנגדים המוברגים לחלק התחתון של במחברים עלול להסתיים בפקיעת רגלו של אחד מהם ולזה יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת על סופו של המחשב שלי."

אז אם אני בטעות אתן מכה לגוף התאורה, ואחד הנגדים ישבר כל המחשב שלי יכול להישרף?

פורסם

1. כן אתה יכול להשתמש בחתיכת עץ , הפרספקס הוא רק משמש כבסיס וזה לא משנה מהו .

3.לא ...........כל נגד מקבל 3 V וזה לא משנה כמה נגדים אתה שם , הספק שלך יחזיק ויחזיק , כל לד מקבל בנפרד את המתח וזה לא משנה כמה לדים יהיו עדיין המתח הדרוש הוא 3 V, אתה מחבר את כולם על ידיד חיבור מולוקס נקבה .

4.לא ........המחשב לא ישרף בגלל מכה קטנה , ישנו חיבור של הברגה , כזה שחור אם תסתכל שוב בסטיקי , אם אתה מבריג חזק מידיי ולוחץ אז הרגל של הנגד יכול להיטלש .

פורסם

לא הספקתי לקרוא את כל התגובות שלכם (אני די ממהר, אין לי כוח..).

אבל ליצור מאוורר לדים משלך, זה לא כזה פשוט פשוט פשוט.. :-\

יש לך כנפיים שקופות?

כי לדים זה אחלה ונחמד..אבל אם הכנפיים שחורות תשכח מזה שהלדים יעשו משהו בקושי..

:-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים