עבור לתוכן

זעיר, מהיר וניתן לשדרוג: עתיד האחסון על פי טושיבה

Featured Replies

פורסם

החברה היפנית מציגה תקן חדש לאחסון פנימי מהיר במיוחד שדומה לכרטיסי microSD. בקרוב במחשבים של כולנו?

לכתבה

פורסם

לא נפלתי .....

פורסם

הגיע הזמן לא הבנתי למה לא המציאו תושבת M2 ורטיקאלית - שהכרטיס עומד בה, ולא אנכי. יחסוך מקום. גם לא חייב להיות ליד ה-PCI, אלא למטה יותר, בתחתית הלוח.

פורסם
ציטוט של yw1971

שהכרטיס עומד בה, ולא אנכי

אני מניח שהתכוונת "ולא אופקי" .....

פורסם
ציטוט של napoleon45

לא נפלתי .....

זה לא קשור לתחום ה-PC.

אלא לתחום ה-Raspberry Pi ודומיו. יותר נכון Orange Pi וכאלה.

כרגע מלחמים אותם, מה שנקרא BGA.

פורסם

חחח אם לדבר הזה יהיו ביצועים ... הוא ימכר לכולם בסופו של יום והטוב שביניהם ימכר במחיר מופקע. זה שוב מוכיח שעל הנייר יש טכנולוגיות שרק מחכות, ובפועל תמיד יהיה מקסום רווחים. לא זכור לי מתי, מי ולמה גרמו לנו (לי) לתחושה שלטכנולוגיה אין מעצורים ואנחנו עומדים להשתדרג כל שנה..... (בפועל זה נכון אבל התהליך של 2 צעדים קדימה -> צעד אחד אחורה הוא תהליך מעייף.)

פורסם

אולי זה שימושי למחשבים ניידים או טאבלטים. פחות עבור מחשבים נייחים

פורסם

בגלל סכנת שבירה לדעתי. M2 הוא ארוך יותר מכרטיס DIMM והסיכון שהוא יישבר גבוה משמעותית. גם קשה יותר לנעול אותו במקומו אם הוא אנכי

פורסם
ציטוט של 1stcowgirl

חחח אם לדבר הזה יהיו ביצועים ... הוא ימכר לכולם בסופו של יום והטוב שביניהם ימכר במחיר מופקע. זה שוב מוכיח שעל הנייר יש טכנולוגיות שרק מחכות, ובפועל תמיד יהיה מקסום רווחים. לא זכור לי מתי, מי ולמה גרמו לנו (לי) לתחושה שלטכנולוגיה אין מעצורים ואנחנו עומדים להשתדרג כל שנה..... (בפועל זה נכון אבל התהליך של 2 צעדים קדימה -> צעד אחד אחורה הוא תהליך מעייף.)

משתדרגים, האמיני לי. רק שמסיבה לא ברורה כתבי הטכנולוגיה (כולל כאן) לא בודקים מה חדש ברשימת ביצועי PASSMARK של כונני SSD (כבר אין אבחנה בין HIGH END לרגילים - כולם באותה רשימה, וזה כבר ראוי לציון).
הצניחה במחירי הפלאש והזינוק המדהים במהירות - זו הבשורה הגדולה של השנה הזו (וקודמתה), לצד עוד ירידות מחירים יפות, והפייט המוצלח של מעבדי רייזן.

פורסם
ציטוט של 1stcowgirl

משתדרגים, האמיני לי. רק שמסיבה לא ברורה כתבי הטכנולוגיה (כולל כאן) לא בודקים מה חדש ברשימת ביצועי PASSMARK של כונני SSD (כבר אין אבחנה בין HIGH END לרגילים - כולם באותה רשימה, וזה כבר ראוי לציון).
הצניחה במחירי הפלאש והזינוק המדהים במהירות - זו הבשורה הגדולה של השנה הזו (וקודמתה), לצד עוד ירידות מחירים יפות, והפייט המוצלח של מעבדי רייזן.

פורסם
ציטוט של ClassMulder

בגלל סכנת שבירה לדעתי. M2 הוא ארוך יותר מכרטיס DIMM והסיכון שהוא יישבר גבוה משמעותית. גם קשה יותר לנעול אותו במקומו אם הוא אנכי

אבל הוא קצר יותר, ועתיד להתקצר עוד... ניתן לסגור טוב כמו שסוגרים כרטיסי זיכרון. 

זו אגב אופציה מס' 2 - שיתקע לתושבת שטוחה בלוח כמו כרטיס זיכרון. יאפשר הוספת מפזרי חום.

פורסם
ציטוט של yw1971

אבל הוא קצר יותר, ועתיד להתקצר עוד... ניתן לסגור טוב כמו שסוגרים כרטיסי זיכרון

זו אגב אופציה מס' 2 - שיתקע לתושבת שטוחה בלוח כמו כרטיס זיכרון. יאפשר הוספת מפזרי חום.

לא כשהוא עומד. אם תנסה לסגור אותו עם בריחי פלסטיק כמו כרטיסי זיכרון, תראה שאצבעות אנושיות לא יגיעו לשם בקלות, או אולי בכלל. וגם ישרטו בדרך. חלק מתכנון של לוח אם זו הנדסת אנוש. חלק חשוב מאוד. גם ככה לוחות אם מכילים רכיבים ששורטים ופוצעים בקלות. הרעיון הוא להקל על אנשים, לא להקשות עליהם כדי לדחוף יותר רכיבים ללוח. רוב הפשרות שנעשות בתכנון של לוחות אם נעשות כדי להקל על טכנאים ומרכיבים. ובצדק.

לגבי חריץ דומה לזה של כרטיס זכרון, זו אפשרות, אבל אני חושב שבחרו בדרך הנוכחית גם כדי לבדל מזכרונות וגם כדי לחשוף יותר שטח פנים למטרת קירור יעיל יותר.

פורסם

צעד מבורך התושבת תגן הרבה יותר טוב על הכונן וגם במחשב נייח שכן הוא יהיה סגור וכך אפילו מכה או התעיה או מה שלא יהיה לא יזיזו לכונן במיוחד שיש אנשים שהמחשב עומד אצלהם ולא שוכב לכן ה SSD שיש היום עלול לצאת ממקומו (כן גם כשמוברג) לכן לדעתי זה באמת רעיון ממש ממש מעולה ונישאר רק לקוות שיתפוס

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
ציטוט של ClassMulder

לא כשהוא עומד. אם תנסה לסגור אותו עם בריחי פלסטיק כמו כרטיסי זיכרון, תראה שאצבעות אנושיות לא יגיעו לשם בקלות, או אולי בכלל. וגם ישרטו בדרך. חלק מתכנון של לוח אם זו הנדסת אנוש. חלק חשוב מאוד. גם ככה לוחות אם מכילים רכיבים ששורטים ופוצעים בקלות. הרעיון הוא להקל על אנשים, לא להקשות עליהם כדי לדחוף יותר רכיבים ללוח. רוב הפשרות שנעשות בתכנון של לוחות אם נעשות כדי להקל על טכנאים ומרכיבים. ובצדק.

לגבי חריץ דומה לזה של כרטיס זכרון, זו אפשרות, אבל אני חושב שבחרו בדרך הנוכחית גם כדי לבדל מזכרונות וגם כדי לחשוף יותר שטח פנים למטרת קירור יעיל יותר.

הנדסת האנוש היא אחד הדברים הפחות ניכרים בתיכנון לוח אם (או מארזים, אם כבר). למה למשל הסלוטים צריכים להיות מתחת לכרטיס המסך? הגיוני יותר שיהיו ליד הזיכרון (שם גם יהיה חשוף יותר לרוח מהמאוורר של המעבד). אבל המסורת חזקה יותר מאשר לשנות את כל התיכנון. 

לכן אני מסיק שהבחירה לא נעשתה בצורה מושכלת, אלא מהירה - לתת פיתרון מהיר ובלי שינויים, שיעלו כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים