עבור לתוכן

מחפש כתבות על איך נרגילה מזיקה לבריאות

Featured Replies

פורסם

האנשים האלה שבאים לבית ספר "להסביר" על זה הם טובים רק בלזיין תשכל , שמביאים איזה מישהו שיהיה יענו נרקומן והוא ניגמל והוא מזיין בשכל כמה זה רע.........אז שתידע שזה זיוניי שכל וזהו !

• תגובות 78
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוא נחשוב על זה לרגע... מי שמביא את האנשים האלהבשביל "לזיין לנו את השכל" מה האינטרס שלו בכל העניין??

סתם בשביל הכיף שלו ליראות תלמידים שמזיינים להם את השכל??

אולי תחשוב רגע שבאמת עומד משהו מאחוריי זה וזאת לא קונספירציה עולמית לזיין לתמידים את השכל

פורסם

זה סתם איזה בחור שהוא שחקן שיש לו טקסט שהוא זוכר אותו בעל פה , ובית הספר רוצים להעביר לנו כמה כל זה רע והורס תבריאות .........שילכו כולם , מה הם חושבים שכולם טיפשים ? .........

פורסם

נווו באמת מספיק לחיות באשליות חבר'ה !

זה כן מזיק וזהו.. אל תעבדו על עצמכם (כמו כאן ->http://www.abulehleh.co.il/rotem/nuke/article.php?sid=624 )

חחחח אני פשוט נקרע מהתרוצים העלובים שלהם, ומההוכחות ה"חותכות" לכמה שזה לא מזיק חחח....

מי שמעשן דופק את עצמו, ושיעשה את החשבון עם עצמו, ותפסיקו להיות כאלה מעוררי רחמים ושכנע את עצמכם שזה לא כ"כ רע..

זה לא רע - זה גרוע !

פורסם

114508534 אתה מקרה אבוד ואתה משלה את עצמך

כשתהיה קצת יותר בוגר אתה תבין שזאת אחת מהטעויות שעשתי בחייך

פורסם

יש לי שאלה אחת בשביל 114508534...

תענה ב-כן/לא : נרגילה מזיקה או לא מזיקה בכלל?

פורסם

טוב - לא ממש התכוונתי להגיב בדיון הזה, אבל כ"כ הרבה דברים לא מבוססים לא שמעתי בחיי...

אז הנה כמה עובדות (כימיות, רפואיות, פיזיקליות...)

1. בניגוד לטבק סיגריות, עליו יש פיקוח, על החומר הנמכר כטבק לנרגילות אין שום פיקוח וכמות הרעלנים בו לעתים גבוהה פי כמה עשרות מטבק רגיל. בנוסף נמצאו בו חומרים כגון - בנזופירן,ארסן, כרומיום ועופרת - חומרים הידועים בוודאות כקרצינוגנים (גורמי סרטן - הייתם קופצים לטבילה בקישון?)

2. בכמה מחקרים שנעשו באוניברסיטה העברית נמצא כי כמות הקוטינין (החומר הנוצר מפירוק ניקוטין ומהווה אינדיקצי לרמת הניקוטין בגוף...) בדמם של מעשני נרגילה היה בערכו הנמוך ביותר - פי 4 ממעשני סיגריות (וזה אצל כאלו המעשנים נרגילה כפעמיים בשבוע).

3. פילטר (roflmao) איננו מסנן כלום - לנקות אוזנים, לפתוח עיניים, לקרוא שוב ושוב עד שנכנס לראש - מים לא מסננים כמעט כלום מהחומרים הנ"ל במיוחד לא בריכוזים ובזמן החשיפה בעישון נרגילה (אולי טיפה מהעופרת...).

4. לעומת זאת - מה שהפילטר כן עושה, זה להפוך את העשן ללח. זה יוצר תחושה יותר נעימה מסיגריות (וכל מי שעישן סיגריה ונרגילה יודע על מה אני מדבר) אבל טמונות כאם כמה סכנות :

(א) ללחות קל יותר לחדור לנימיות הקטנות של הריאה ול alveloli הקטנים שם הסיכוי לגרימת סרטן ושאר פגיעות בריאה בריכוזים גבוהים כאלו הוא גדול פי כמה - מה גם שלעשן סיגריות (ללא לחות) קשה יותר לחדור לשם.

(ב) תחושה נעימה יותר גורמת לעשן יותר מה שגורם להכנסת כמויות גדולות יותר של רעלנים למערכת.

5. נרגילה מעושנת ב"יחד" או בעברית - מפה לפה - מה שגורם להעברת מחלות באחוזים גבוהים יותר בקלות רבה יותר (מעניין מי קיבל לאחרונה דלקת גרון במתנה מחבר???) ודלקת גרון אגב זה הדאגה הפחותה שלכם... הרפס, שחפת ועוד כמה שמות נעימים בטוח מוכרים לכולכם ונפוצים מאוד...

6. למי שיש גישה לנתונים מוזמן לבדוק את אורך החיים הממוצע באוכלוסיות בהן קיים עישון נרגילה מאסיבי (תתפלאו עד כמה הוא נמוך מהממוצע בארץ - שגם כך לא גבוה במיוחד...) ובאותה הזדמנות שיבדוק גם את אחוזי הסרטן השונים באותה אוכלוסיה...

7. במחקר שביצע ארגון הבריאות העולמי, הוא קבע כי עישון נרגילה שווה לעישון חפיסת סיגריות שלמה - אין צורך להסתכל על המקרה הקיצוני - אבל אני מניח שברור לכם האפקט שבעישון כחצי חפיסה?

מטרתי איננה לגרום לאף אחד להפסיק לעשן, לא נרגילה ולא שום דבר אחר (מי שחכם מסתכל קצת על הכמה שנים האחרונות שבהן הוא מעשן ועל איך פתאום הוא חולה קצת יותר, קולט מה יקרה בעוד כ15 שנה...) אלא רק שבת'ראד הזה יהיה קצת יותר מאוסף מגובב של דעות ואמרות מיותרות, לא נכונות, לא מדויקות ושלל תיאורים נוספים שברצוני להימנע מלציין...  :-*

כי אין לי ספק שאתם חכמים, חזקים ומוצלחים יותר מכולם (הרי אתם מעשנים נרגילה כבר לפחות 4 שנים - שזה המון... יא רייט), אבל לפחות אל תחיו באשליה שנרגילה לא מזיקה. או מורידה שנה שנתיים...

נכון - אין ספק שבארצנו מוכת הפיגועים, תאונות וכד' הכל מסוכן - אבל לפחות על חלק מהדברים יש לכם שליטה וזה ללא ספק אחד התירוצים המצחיקים ביותר ששמעתי...

חיים ארוכים ומלאי שמחה לכולכם.

אתה לא יודע עד כמה אתה צודק..! מסכים עם כל מילה (חוץ מאולי עם "החיים הארוכים" ;D )

פורסם

מזיקה , כל דבר מזיק , אבל לא כמו שמספרים לך , שיש שם 80 אלף חומרים מסרטנים ושדוחפים לך סמים לטבק ושהערבים בלה בלה בלה מנסים לסמם את היהודים וכל מיני שטויות .....העשן מזיק אבל אם אתה לא מעשן הרבה ופעם בו זה אחלה , וכל השטויות של ההשוואה בין שקטה של נרגילה שזה שווה שתיי סיגריות כזה טיפשי

פורסם

זה סתם איזה בחור שהוא שחקן שיש לו טקסט שהוא זוכר אותו בעל פה , ובית הספר רוצים להעביר לנו כמה כל זה רע והורס תבריאות .........שילכו כולם , מה הם חושבים שכולם טיפשים ? .........

למה לו לעשות את זה אם זה לא היה מזיק? מה הוא סתם משועמם שבא לביתי ספר בשביל להגיד שנרגילה\סיגריות לא מזיקות.

אתה שואף ניקוטין ושאר רעלים לגוף שלך אתה חושב שזה משנה מאיזה חברה תקנה?

פורסם

הוא מקבל על זה כסף מבית ספר

114508534 אתה מקרה אבוד ואתה משלה את עצמך

כשתהיה קצת יותר בוגר אתה תבין שזאת אחת מהטעויות שעשתי בחייך

תאמין לי שאני מספיק בוגר ....ואני יודע מה נכון ומה עובדים עליך בעיניים !

פורסם

מזיקה , כל דבר מזיק , אבל לא כמו שמספרים לך , שיש שם 80 אלף חומרים מסרטנים

מי מספר לי בדיוק? אלה נתונים מדעיים שהוכחו כבר...
פורסם

עזוב למה לו לעשות את זה הריי ניתן לטעון כי הוא מקבל כסף בשביל זה

העניין הוא אחר. הסיבה שהוא בא לבית הספר זה מפני שמשרד היחינוך "משום מה" החליט שזה הכרחי ועכשיו תשאל את עצמך למה למשרד החינוך "לזיין לתלמידים את השכל" בשטויות

שלא נדבר על זה שזה הוכח מדעית

ול114508534 מאיפה שמעת על התאוריה של לסמם את היהודים?!?!

פורסם

קראתי באיזה מקום היה כתוב על זה שהטבק שמובא מהשטחים הוא עם סמים .

למה למשרד החינוך "לזיין לתלמידים את השכל" בשטויות

אתה יודע בכמה חרא משרד החינוך ומערכת החינוך מאכילה אותנו ?.........חצי מזה אנחנו לא זקוקים לו ! הם בונים מערכת לפי הדגם שלהם שלפייה הם רוצים לבנות את החברה הישראלית ! לכן הם עושים את זה , מאכילים אותנו בזיוניי שכל ובתאוריות .

פורסם

114508534 בן כמה אתה אם יורשה לי לדעת?

פורסם

הם בונים מערכת לפי הדגם שלהם שלפייה הם רוצים לבנות את החברה הישראלית !.

חשבת אולי שהם רוצים שהחברה הישראלית תהיה נטולת סמים?!?!?!?!?!?!

עריכה*

הוא בן 17 שזה דיי מפתיע אותי יחסית לרמת התגובות שלו ויכולת ליראות את זה בפרטים שלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים