עבור לתוכן

מה זה קוד פתוח?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לדעת מה הפירוש קוד פתוח, מה הוא עושה, הוא טוב ולמי ומה ההבל בין לינוקס לוינדואוס מקווה שתפרטו כמה שיותר בהרחבה תודה!

פורסם

אתה שואל על נושא הרבה הרבה יותר מדיי גדול ואני לא יודע אם אפשר לתמצת הכל לתגובה אחת.

בכל מקרה, קוד פתוח הוא בדיוק ההפך מהמוצרים של מייקרוסופט.

קוד פתוח כשמו כן הוא, זה קוד (שיכול להיות כל דבר, תוכנה, משחק, סקריפט או אפילו מערכת הפעלה אם מדובר בלינוקס) שניתן בחינם, תחת רשיון GPL שאם אני לא טועה, אומר שאתה יכול לעשות כל שינוי שהוא בקוד שניתן לך, ואפילו להפיץ אותו ולמכור אותו בתנאי שאתה מפרסם את הקוד של מה שייצרת. (תקנו אותי אם אני טועה)

הקוד הפתוח, מעבר לזה שלפי דעתי זה העתיד, זה גם אידאולוגיה, אם אתה מאמין בזה זה טוב לך. אחד ההבדלים הגדולים והמשמעותיים שאנשים מתייחסים אליו הוא המחיר, מכיוון שלינוקס מופצת תחת קוד פתוח ווינדוס לא, לינוקס היא חינמית לחלוטין, (אלא אם כן אתה רוצה לקנות הפצה שחברה כלשהי מוכרת).

מה שאני הכי אוהב בלינוקס, זה שזה שלך, מותאם לפי מה שאתה אוהב וצריך! ישנן הפצות דוגמאת Debian ו Gentoo שפשוט מותאמות לגמרי לפי איך שאתה רוצה, לינוקס היא הרבה יותר דינמית.

זה בערך מה שאני חושב עליו כרגע, הייתי ממליץ לך לקרוא קצת מהחדשות האחרונות ב whatsup.co.il, מדברים על זה בזמן האחרון.

פורסם

בעיקרון זה נכון רק כמה תיקונים

קוד פתוח זה לא בהכרח GPL. יש כמה סוגים של קוד פתוח שאת חלקם מותר לך לשנות וחלקם הם אמנם קוד פתוח אבל אסור לך לשנות בהם שום דבר ואסר לך להפיץ אותם.

עוד דבר קטן זה שאתה משתמש בקוד פתוח ואתה מרחיב אותו לא אומר בהכרח שאתה חייב גם להפיץ בחינם את הקוד שלך. קח לדוגמא את ההבדל בין רד האט לפאדורה. רד האט עולה כסף ופאדורה לא ושניהם מבוססים על אותו קרנל

או לדוגמא OSX שמבוסס על הדארווין שהוא אופן סורס חינמי אבל המעטפת הגראפית של OSX עולה כסף.

אם אתה רוצה להתנסות בתוכנות שנכתבו בקוד פתוח כדאי שתיכנס לsourceforge

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים