עבור לתוכן

סמסונג מקדמת את המהפכה: הכירו את כונני ה-860 QVO

Featured Replies

פורסם

היצרנית הגדולה ביותר בתחום ה-SSD מזנקת אל תחום שבבי ה-QLC שמאפשרים לדחוס יותר מידע מאי פעם - עם כונני SSD ביתיים חדשים שנותנים תקווה לנפח 4 טרה-בייט

לכתבה

פורסם

מעניין אותי לדעת מה ההשפעה על חיי סוללה בניידים?, כלומר האם במצב שבו לא מנצלים את כל הבאפר של הSLC אז ברקע הכונן פועל להעתקת המידע מהSLC לQLC? או שהכונן עובד כמו כונן SSHD? נכון לעכישו כל עוד נימכרים כוננים רגילים של טרה במחיר דומה או נמוך אין שום סיבה ליקנות את הכוננים החדשים שהמהירות שלהם יורדת לסביב ה80 מגה לשניה.

פורסם

אורך החיים התאורטי של QLC מבחינת כתיבות צפוי להיות קטן משמעותית מTLC, קטן פי 3, יש הבדל גם באותו סוג אם הוא 3D, מן הסתם משפיע מאוד האיכות הכוללת של המוצר.

מצד שני בשימוש רגיל סביר שלא מגיעים לערך של כתיבה מקסימלית גם אחרי הרבה שנים.

https://www.architecting.it/blog/qlc-nand/

פורסם

כמו תמיד, אנשים ירוצו לקנות את הכוננים האלה בגלל הנפח שלהם בלי לבדוק את הביצועים המחרידים שלהם ואת אורך חיי השבבים.

פורסם

הייתי מחכה דור או 2 לפני קנייה של הטכנולוגיה הזאת.

פורסם

יש כאן בשורה לא פחות חשובה, והיא שיתאפשר לייצר כוננים ניידים בנפח הרבה יותר גבוה מ 2 טרה בייט, בגלל שה SSD אינם צריכים חיבור חשמל חיצוני.

פורסם

אבל ב-SSD יש תכונה שעדיין נמצאת במחלוקת: הם מאבדים נתונים שמורים אחרי פרקי זמן ארוכים אם לא משאירים אותם במצב המתנה מבחינת מתח. כל זמן שהבעיה הזו לא תיפתר, הם לא אמורים להחליף דיסקים מכניים חיצוניים. זאת אומרת אם אתה קונה SSD חיצוני, שמרת עליו חומר חשוב ואיחסנת אותו למשך שנה-שנתיים, כי לא נזקקת לנתונים שעליו, אתה עלול לגלות שהמידע הושחת ובלתי נגיש. כל זמן שהבעיה הזו לא נפתרה, אישית אמשיך לקנות דיסקים חיצוניים עתירי נפח. https://www.extremetech.com/computing/205382-ssds-can-lose-data-in-as-little-as-7-days-without-power

פורסם

נראה לי שהבעיה הזו כבר נפתרה מזמן

פורסם

יש לך לינק לכתבות המתאימות?

פורסם

איזה מקום רציני לא נותן מתח במשך שנתיים? הנתון הזה לא רלוונטי ל95% מהשוק

פורסם

אז בעצם אפשר להשתמש בדיסקים האלה כתוספת לאחסון, יותר מאשר לשימוש רגיל יום-יומי? גמו כונני סדרת גרין של WD (רק הרבה יותר יקרים...) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים