עבור לתוכן

ייעוץ לגבי קניית ראוטר\ AP

Featured Replies

פורסם

היי - אספר על ה set-up הקיים בבית שלי (דו קומתי) - אשמח לשמוע דעה לגבי מה הציוד הנכון לקנות כרגע.

אז יש לי 100 מגה של הוט, הראוטר (מחובר להוט - edimax - br-6228ns) נמצא בממ"ד בקומה הראשונה ומחובר לPC, ולכבל רשת שיוצא לחדר אחר בקומה הראשונה - שבו היה עדכה ראוטר נוסף שמת היום.
הראוטר הנוסף בקומה ראשונה משמש בשביל מכשירים אלחוטיים בקומה הראשונה וגם כבסיס ל repeater (Edimax EW7416APN) - שנמצא בקומה השניה.

היה צורך בריפטר כי אין קליטה מספיק טובה של הAP (שכאמור מחובר בכבל ישירות לראוטר הראשי) בקומה השניה.
בעקבות המוות של הראוטר המדובר, הורדתי בינתיים את ה Edimax EW7416APN לקומה הראשונה וחיברתי לראוטר הראשי בכבל.

מה מומלץ לעשות כרגע כדי לקבל קליטה גם למעלה? איזה סט-אפ או ציוד כדי לקנות?

האם חשוב לקנות ציוד של Edimax ולא חברה אחרת בשביל תאימות?

פורסם

כמה התקציב שלך?

בכל מקרה אני ממליץ לך לנסות להגיע עם כבל רשת לרפיטר ולהחליף אותו באקסס פוינט (רפיטרים חותכים את המהירות בחצי לפחות, מעבר לניתוקים הרבים שהם יוצרים).

פורסם
  • מחבר

לא רלוונטי להגיע עם כבל רשת לרפיטר.

התקציב גמיש - צריך שהעניין יפעל

פורסם
ציטוט של nzdrrr

לא רלוונטי להגיע עם כבל רשת לרפיטר.

התקציב גמיש - צריך שהעניין יפעל

אם ככה ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא מערכת MESH.

אם אתה לא מכיר את הקונספט מציע שתקרא קצת באינטרנט על הרעיון אבל בקצרה מדובר על מערכת שמגיעה במספר יחידות, כאשר יחידה אחת היא הראוטר ושאר היחידות הן לווינים אשר מתממשקים ליחידה הראשית (אצלך ספציפית יחידה אחת תתמשק ליחידה הראשית באמצעות כבל ויחידה נוספת תתמשק ליחידה השניה בצורה אלחוטית).

היתרונות של המערכת הנ"ל הם רבים על פני מערכת של ראוטר+AP, כגון ROAMING אוטומטי (מכשירי קצה מתניידים מלווין ללווין אוטומטית וללא ניתוק - יעיל לשיחות VOIP וסטרימינג), כמו כן החיבור בין לווינים שאינם מחוברים ביניהם בכבל (כמו המצב אצלך מקומה ראשונה לשנייה) הרבה יותר אמין מחיבור של רפיטר שכן לרוב היחידות האלה מתחברות ביניהן בתדר ייעודי (לא אגיד שאין איבוד מהירות כמו ברפיטר, אבל הרבה פחות וכמובן הרבה פחות ניתוקים).

לגבי מערכות מומלצות:

1. המערכת הטובה ביותר נכון להיום היא LINKSYS VELOP TRI-BAND

2. מערכת באותה רמה של ה-LINKSYS תהיה NETGEAR ORBI

3. מערכת יותר זולה היא TP-LINK DECO M5

בכל במקרה שלך אני מציע מערכת שכוללת לכל הפחות 3 יחידות (ראוטר+2 לווינים).

מצרף קישור השוואה:

https://www.pcmag.com/roundup/350795/the-best-wi-fi-mesh-network-systems

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים