עבור לתוכן

המלצה למחשב לאולפן הקלטות ביתי, 4000 ש"ח ללא ציוק היקפי

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים

אני מחפש לעזור לחבר בקניית מחשב לאולפן הקלטות ביתי בתקציב של כ4000 ש"ח.

בפעם האחרונה שהמלצתי למישהו על מחשב מסוים, הNVIDIA 6600GT היה אחד הכרטיסים החזקים בשוק, אני מניח שהרבה מים זרמו בירדן מאז..

מדובר במחשב לאולפן הקלטות קטן, והתקציב מתייחס למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי.

המחשב יתמודד עם עריכת שירים (CUBASE, PROTOOLS וכיוצא בהם) ואינטרנט/אופיס בין לבין.

בעל האולפן מבקש עדיפות למעבד i7, וללפחות 16GB זיכרון , ויש לו 2 כוננים שהוא ישמח לחבר אותם למחשב, בלי קשר הוא מבקש גם כונן SSD

לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?)

וכמובן דרושה מערכת הפעלה Windows

העדפה כמובן שהמחשב יגיע מורכב.

תודה מראש למסייעים

פורסם

צריך לצאת בקרוב מעבד i7 חדש. אולי כדאי לחכות. למרות שאני אישית חושב שבשביל שימוש כזה גם i5 יספיק או ryzen 5 2600X. אבל הכל שאלה של כמה אינטינסיביות יהיו העריכות וכמה "רציני" העניין. האם זה לצורכי פרנסה או כתחביב? 

השאלה אם הבחור רוצה i7 סתם כי הוא לא מבין וכי הוא חושב שזה "הכי טוב" (כמו רוב האנשים שלא מבינים בזה) או שכן יש לו לפחות הבנה בסיסית בזה והוא באמת צריך i7.

ציטוט של Itaybm4

לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?)

לשם כך, צריך דעה מקצועית מוזיקלית של אותו בחור. אם הוא לא יודע אם הוא צריך אז כנראה שהוא לא צריך. אבל הכל שאלה של מה הוא מתכנן לעשות.

פורסם

כמה שאני זוכר, לפחות CUBASE  דורש

חומרה רצינית, בייחוד עם עובדים עם פלאגים

וקבצים גדולים.

פורסם

במקרה הייתי עובד קצת פעם עם cubase, או ליתר דיוק עם nuendo, אבל זה די אותו דבר. הכל תלוי מה עושים בה.  התוכנה עצמה לא כבדה ודורשנית. אם מעמיסים הרבה ערוצים, פלאגים ובלאגן אז אולי כן.

פורסם
ציטוט של --- The King ---

אם מעמיסים הרבה ערוצים, פלאגים ובלאגן אז אולי כן.

אז זכרתי טוב ....  :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים