עבור לתוכן

חוות דעת למפרט מחשב האי אנד גיימינג, מחיר פתוח.

Featured Replies

פורסם

מטרת המפרט הבא הוא לבנות מחשב  היי אנד גיימינג מתוך הבנה בסיסית מינוס בדקויות פרטי החלקים,אלא בבחירה בהבנה "מלמעלה". ועל מנת שלא להחליף חלקים כל שנה שנתיים, אלא לרוץ עם חומרה מעולה כמה שנים שקטות וטובות.

החלקים המוצעים הם אופציונלים והם ממש ניתנים לשינוי במידה ומישהו מבין שדרושה תוספת השקעה בחלק מסויים, וודאי שאם אפשר לגרוע משהו שהוא מיותר בוודאי כדאי לחסוך הוצאת מיותרות.

הצוות כאן משתמש הרבה במושג אוברקלוקינג, ולמרות שקראתי באופן די מופשט למה הכוונה, קצת קשה לי לשאול שאלות על דבר שעצם מהותו המעשית איננה ברורה לי, אודה לכם אם על הדרך מישהו יוכל לשפוך עלי קצת אור ולבאר האם אדם מן השורה שרוצה לשחק בתנאים גרפים מעולים זקוק לתכונה זו, ולחומרה שהיא דורשת, או שכדאי לוותר, ולמה, ואם גיימר לא זקוק לזה, אז מי כן?

מעבד 

Intel Core i7 8700K 3.7Ghz 12MB Cach

קירור מעבד

Corsair Hydro H110i 280mm Extreme Performance

לוח אם

Asus ROG MAXIMUS X hero Z370

זכרונות 

Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR4 3200MHz

כרטיס מסך 

Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X DVI 2xHDMI 3xDP PCI-E

הארד דיסק

Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III 

ssd

Kingston A400 SA400S37/480G 480GB SSD SATA III

ספק כח

SeaSonic PRIME ULTRA 750W Active PFC Modular 80+ Platinum SSR-750PD PSU

מארז

Sharkoon AI7000 Glass Black / Blue ATX Case No PSU

קירור למארז

Corsair ML140 PRO LED Blue 140mm Premium Magnetic Levitation Fan

ובבקשה, כשמישהו שולל משהו, שיסביר בצורה מובנת ולא במושג מופשט, מה הסיבה ומה העדיפות של ההצעה.

e

פורסם

אוברקלוק (OC) או בעברית המהרה, זה בעצם שינוי תדר השעון של רכיב מסויים במערכת. כמו למשל מעבד, זיכרון וכרטיס מסך. זה נעשה על מנת לשפר ביצועים של אותם רכיבים.

לשאלתך, אם ניקח תקציב מסויים, ובאותו תקציב נרכיב 2 מחשבים שמיועדים לגיימינג כאשר אחד מיועד ל- OC והשני לא, לאחר שנבצע המהרות במחשב שכן מיועד ל- OC, כנראה שבמחשב שללא OC יהיו ביצועים טובים יותר במשחקים. מסקנה - לא משתלם לקנות מחשב שמיועד ל- OC בשביל משחקים.

אין תשובה מדוייקת למי כן זקוק לזה. יש אנשים שעושים OC במחשבים שלהם כתחביב, ומנסים למתוח את גבול הביצועים של החומרה שלהם. ויש גם שימושים שזה כן כדאי מבחינה כלכלית. הכל תלוי בתמחור של הרכיבים בעת קניית המשחב ובשימושים.

בשביל שנוכל לעזור לך עם המפרט כדאי שתמלא את ה שאלון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, ממש פתרת לי תעלומה.

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? פתוח אם התוספות באמת שוות את תוספת המחיר, אמנם לא מדובר בציוד "מופרע" כמו מעבדים ב7000 שקל עם 30 ליבות וכדו'. ציוד קצה עם מחיר פתוח ושפוי.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? דרוש מסך, ובנושא הזה נדון לאחר שאצא עם מפרט ברור.

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הכל כלול

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בהנחה והוא לא אמור לעשות רעש כמו מכונת כביסה, לא חשוב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? תחליטו אתם

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך, הרכבה אני אעשה בעצמי, ואם אסתבך אפנה למעבדה כלשהיא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני גר בירושלים, מוכן להתנייד אם החסכון גדול, ובגדול לאחד בדיקה מעמיקה בהרבה חנויות בארץ מצאתי שדרך אמזון אני אחסוך 2000-3500 שקל.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים, ואם שווה להמתין כמה שבועות למשהו משתלם, אמתין

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? רצוי USB מהירים, וכמה שיותר. ותמיכה בהגדרות הגרפיות הטובות בשוק.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? במידת האפשר, בגדול התכנון הוא לקנות ציוד מעולה, ע"מ ליצור שקט תעשיתי לכמה שנים טובות.

פורסם

מתנצל אם אני משגע אותך, אבל יותר כדאי לבחור מסך ולהתאים אליו את המחשב, מהסיבה שהביצועים מאוד תלויים ברזולוציית המסך, ואם בוחרים מסך עם קצב רענון גבוה אז כדאי לשקול להשקיע ברכיבים שיוכלו "להוציא" FPS שמותאם לאותו קצב רענון. זאת אומרת, אם אתה הולך על מסך 60Hz, אז כדאי לבחור חומרה שתוציא בערך 60-70FPS, אבל אם אתה בוחר מסך 144Hz, אז כדאי לבחור רכיבים חזקים יותר כדאי שתוכל להינות מקצב הרענון הזה ולקבל 100-200FPS.

לכן אני מציע שנתחיל עם מסך. ולכן מאוד חשוב שתיתן איזה שהיא מגבלת תקציב משוערת להכל ביחד, כי אפשר להגיע גם ל-15K ויותר מזה למחשב ומסך "היי-אנד".

בנוסף, מה גודל המסך שהיית רוצה?

מה לגבי Ultra wide?

יש מגבלה פיזית של מקום למסך?

רזולוציה מועדפת?

פיצ'רים מסויימים שאתה רוצה שיהיו במסך שלך?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך, הדאגה משדרת אכפתיות, שהיא דבר נפלא.

אקדים ואכתוב,  הייתי גימר ב"בדור הקודם" לפני 10 15 שנים בערך (סוג של דינוזאור) שירד מהתחום ומהחדשות לגבי העניינים המתעדכנים.

ובדרך לקאמבק , הולך ומגבש את החידושים הטכנולוגים מאז בצורה מאוד מהירה בחודש האחרון, הגם שזה לוקח המון לכן עדין הרוב לוקה בחסר. עולם הגיימינג ממש נברא מחדש מהתקופה שלי לכן אני עדיין מגשש באפלה.

מה שאומר לגבי מי שנרתם לעזור, זה שאתה קצת דומה למקל עיוורים שלי.עד שאתפקח.

אינני מבין כ"כ בטכנולוגיות המצויות היום,  אז ככה שלתת מגדר אינני יכול, אמנם בתמורה לתשלום ככל אדם, אני מצפה לניצול כספי מושלם.

הבנתי ש4K זה הקצה, תקן אויתי אם טעיתי. 

לצורך העניין בכלליות לא הייתי עובר את ה9-10K בגדול. וללא ציוד היקפי נוסף.

מסך בגדול לא יותר מ30 אינץ. 

פורסם
  • מחבר

ויש לזכור שאם אני אקנה את החלקים באמנזון וכדו' תהא הוזלה מאוד משמעותית, כפי שכבר צוין

פורסם

לא הייתי קונה מחשב HIGH END לגימניג בתקופה הקרובה.

אנחנו כנראה לפני השקה גם של דור מעבדים חדש וגם דור כרטיסים גרפים חדשים.

כל מחשב שתקנה עכשיו יהיה ממש בקרוב דור אחורה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שדור המעבדים החדש מסתובב סביב מחירים מטורפים, שאדם מן השורה, גיימר ככל שיהיה, מגיע יגיע למחירים ממש הזויים, לדוגמא אין לי עניין להשקיע 5000 שקל במעבד בלבד שמכיל 30 ליבות או מה שהוא מכיל, ולהגיע למחיר של כמה עשרות אלפי שקלים. לכל דבר טוב יש גבול.

פורסם
  • מחבר

לצורך העניין מחירי הi9 עדיין ממש גבוהים. ומה שיצא לאחר מכן עתיד להיות גבוה יותר, כמו שצויין בכתבות האחרונות שפורסמו כאן.

פורסם

אין שום קשר.

ה i9 שיש היום זה דור מת , הוא כישלון גדול וגם לא מיועד לגימניג/לשוק הביתי. לצורך העניין i7 מדור 8 יתן ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים מ i9.

הדור הבא שיצא לשוק הביתי יהיה מתומחר בדיוק אותו דבר כמו הדור הנוכחי בכל רמה , בנוסף יתווסף  i9 לשוק הביתי שיעלה כמה מאות שקלים יותר מ i7.

זה לא זמן טוב לקנות מחשב, בכסף שתוציא היום תוכל לקנות מאד בקרוב מחדש הרבה יותר חזק או לחילופין לקנות את אותו מחשב משמעותית יותר זול.

פורסם
  • מחבר

ימים\שבועות\חודשים

פורסם

תחכה. אחרת תתבאס שלא חיכית. עברו כמעט שנתיים וחצי עם הסדרה הנוכחית. לכן כדאי לחכות עוד חודש.

פורסם
ציטוט של no-one

ימים\שבועות\חודשים

אין עדין תאריכים.

כבר די ברור שגם כרטיסי מסך וגם מעבדים חדשים בדרך.

הדיבור היה על אוגוסט כלומר בשבועות הקרובים אבל אין שום דבר רישמי.

הייתי מחכה לסוף אוגוסט, תחילת ספטמבר לראות מה קורה.

פורסם
  • מחבר

נחזור בעוד חודש, תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים