עבור לתוכן

האם יש דרך להשמיש את ה-USB3 Ports בלוח אם שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי לוח אם GA-B75M-D3H (rev. 1.0):

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B75M-D3H-rev-10

הלוח הזה כולל 12 USB Ports:

8 מסוג USB 2.0

ו-4 מסוג USB 3.0.

אני משתמש ב- Windows XP Pro 32bit, ובזמנו כשהתקנתי את מערכת ההפעלה, התקנתי גם את כל הדרייברים הרלוונטיים מהאתר של Gigabyte.

לצערי לא היה שם את הדרייבר עבור ה-USB3,

וכששלחתי אימייל ל-Gigabyte, הם ענו שאין להם דרייבר ל-USB3 Controller עבור Windows XP, אלא רק עבור מערכות ההפעלה שבאו אחריה..

עברו כמה שנים מאז, והחלטתי עכשיו לנסות ולהשמיש את ה-USB3 Ports האלה.

האם יש דרך לעשות את זה?

אם לא דרך Gigabyte אז אולי דרך היצרן של ה-USB3 Controller?

תודה לכל מי שיכול לעזור

פורסם

טוב, השאלה המתבקשת היא כמובן מדוע אתה משתמש כיום ב Windows XP ועוד בגירסת ה-32 סיביות? האם אתה מודע לכך שמערכת ההפעלה הזו לא עודכנה כבר שנים (מבחינת תיקוני אבטחה, דרייברים וכד')? 

אני דיי בטוח שהמחשב שלך מסוגל לעבוד עם Windows 10 בגירסת ה-64 סיביות בצורה טובה (אלא אם כן יש לך ממש מעט זיכרון או/ו התקן איחסון בנפח מאד קטן).

בקשר לשאלה שלך - חיבורי ה USB 3.0 בלוח שלך נובעים מערכת השבבים B75 ואני לא מוצא באתר של אינטל דרייברים מתאימים ל Windows XP. לכן אני לא חושב שתוכל לנצל את חיבורי ה USB 3.0 שבלוח האם שלך במצב הנוכחי.

פורסם

זה בקר USB3 של אינטל. אינטל מעולם לא שחררה (וגם לא תשחרר, מן הסתם) דרייבר למערכות הפעלה לפני Windows 7.

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005506/software/chipset-software.html

עם זאת, כפי שמוסבר בקישור, אם קיימת הגדרה מתאימה בBIOS, אז תוכל להשתמש בהם לפחות כפורטים של USB2. מעבר לכך, נראה לי שאין מה לעשות מלבד להתקדם למערכת הפעלה חדשה יותר. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על התשובה.

אני עם XP (ובלי שום תוכנית לעזוב) כי זו מערכת הפעלה מאד נוחה.

כל מה שבא אחריה היה מעצבן, כשככל שמתקדמים ברסאות זה נהיה עוד יותר מעצבן מהקודם.

(השיא זה Windows 10 - זלזול בפרטיות, זלזול בהעדפות, עדכונים בכפייה של מערכת ההפעלה כל שבועיים לפעמים, מה זה? של מי המחשב? שלי או שלהם? וכל השינויים האלה הם לא כל כך לטובת המשתמש, אלא רק מסיבות עסקיות של מיקרוסופט - לפי מה יותר טוב להם, לא מה יותר טוב לך המשתמש)

אני מודע לכך שהמערכת הפעלה לא מקבלת עדכונים ממיקרוסופט יותר...

לגבי הבקר USB3 - אוקיי הבנתי.

אגב הפורטים אכן פעילים כ-USB2, רק שרציתי להנות מ-USB3 גם :)

נראה לי שהאופציה אם כך היא לקנות כרטיס PCI שנותן USB3,

ושמגיע עם דרייברים ל-XP.

פורסם

תחסוך מאיתנו את החפירות שלך. :)

מה לעשות - יש אנשים שלהוט להם להתקדם לדבר הכי חדש שיוצא, ויש אנשים שאוהבים להיתקע בעבר. ויש את אלה שבאמצע.

אין שום בעיה להשתמש בXP תחת המגבלות שלה. יש אנשים שעדיין משתמשים בטלפון כפתורים עם מסך מונוכרום וטוב להם כי זה מתאים לדרישות שלהם. כל עוד אין להם דחף לצאת ולהסביר לכולם עד כמה כולם עם הסמארטפונים טועים וטיפשים, זה בסדר. ;)

ציטוט של radar

נראה לי שהאופציה אם כך היא לקנות כרטיס PCI שנותן USB3,

ושמגיע עם דרייברים ל-XP.

PCI-Express, מן הסתם, אך בגדול - כן.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של QttP

תחסוך מאיתנו את החפירות שלך. :)

אודה לך אם תתבטא כמו בן אדם ולא כמו מישהו מהשוק..

פורסם

ואני אודה לך אם תתבטא כמו בן אדם נורמלי ולא כמו טרחן זקן שהוא גם פריק של תאוריות קונספירציה... :)

פורסם

לא צריך להתווכח כאן על שטויות - כל אחד יעשה מה שטוב לו.

ציטוט של radar

השיא זה Windows 10 - זלזול בפרטיות, זלזול בהעדפות, עדכונים בכפייה של מערכת ההפעלה כל שבועיים לפעמים

אפשר לראות את זה כך ואפשר לראות את זה גם בצורה הפוכה - מערכת ההפעלה דואגת שהמחשב תמיד יהיה מעודכן ואף מתאימה את עצמה להעדפות האישיות של המשתמש. בכל מקרה, אני דיי בטוח שאפשר לבטח לפחות חלק מהאפשרויות ה"בלתי רצויות" האלו במערכת ההפעלה - פשוט צריך לחפש פתרונות באינטרנט.

@radar 

סתם מתוך סקרנות - מה מפרט המחשב שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים