עבור לתוכן

עיגלתי כבלים ובטעות חשפתי סליל בכבל של הכונן קשיח. זה יכול לגרום לנזק?

Featured Replies

פורסם

אני עיגלתי את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח שיש לי.

לקח לי רק 10 דקות לעגל את כבל ה-IDE של הצורב, והכל הלך טוב.

אבל משום מה היה לי קשה יותר לעגל את כבל ה-IDE של הכונן קשיח, ואני בטעות חשפתי סליל (אם כך קורים לו) של כבל ה-IDE, בעצם חשפתי שתיים.

סליל= החוטים הדקים האלה (בצבע זהב) שנמצאים בתוך הצינורות הרבים של כבל ה-IDE.

אני עטפתי את הצינור, שמתוכו נחשף הסליל, ב"סלוטייפ" שמיועד לחשמל (לא סלוטייפ, אבל לא יודע איך קוראים לו), הפעלתי את המחשב והכל פועל כרגיל. אך אני דואג שעלול להיגרם נזק לכונן עצמו בגלל מה שקרה, אז בבקשה תגידו לי יש לי סיבה לדאוג?

פורסם

הבידוד על הגידים נועד להגן מפני קצרים ומפני הפרעות אלקטרומגנטיות.

הסיכוי שפגיעה בבידוד תגרום לקצר הוא נמוך במקרה של כבלי IDE, אבל במקרה שחשפת שני גידים מהכבל הסיכוי עולה (במיוחד אם אתה מעגל את הכבל). אבל המצב הזה ימנע בגלל ששמת איזוליר-באנד על הגידים.

האיזוליר-באנד ששמת יגן גם מפני הפרעות אלקטרומגנטיות, בערך כמו הבידוד שהיה על הכבל.

א-ב-ל, אם כשפגעת בבידוד גם פגעת בתיל הנחושת שבפנים, אפילו טיפה, אז איכות ההולכה תרד והכבל ייתן ביצועים נמוכים יותר.

הסיכוי שהדיסק הקשיח עצמו ייפגע הוא נמוך מאוד, בכל מקרה, ואין ממש סיבה לדאגה, אבל מומלץ להחליף את הכבל - למה לעבוד עם ציוד פגום?

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שהאיכות נפגמה בגלל הכבל, לקח לי 20 דקות להעביר תיקייה בגודל 5GB בתוך המחשב (ממקום אחד למקום אחר) והמחשב נהיה גם מאוד איטי בזמן שעשיתי את זה.

אין לי כרגע כסף לקנות כבל IDE (אפילו אם עולה 20 ש"ח), אז אני איאלץ לעבוד עם הכבל הפגום ובעוד חודש אני אקנה חדש.

תודה על העזרה.

פורסם

בשביל מה אתם חותכים כבלים וסתם מסתבכים?

תקחו איזוליברנד, תלפפו סביב הכבל ויש לכם כבל נורמלי.

לא צריך לחתוך כלום ולא צריך להסתבך. 5 דקות של עבודה. מי שמעוניין שיצור קשר, יש לי מלא כבלים כאלה מוכנים שאני לא צריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים