עבור לתוכן

הבדלים בין מעבדים ניידים

Featured Replies

פורסם

היי,

ראיתי שיש שני סוגי מעבדים ניידים עיקריים: או שהם מגיעים עם דגם שמותאם מיוחד למעבד נייד כמו סנטרינו או ששמים שם מעבדים של מחשבים שולחנים.

למיטב הבנתי ותקנו אותי אם אני טועה המעבדים השולחניים בגדול יותר טובים מבחינת ביצועים למרות שהבנתי שיש לחלק מהדגמים הניידים יתרונות כמו לדוגמא עיבוד טוב יותר של תקשורת אלחוטית.

מה למעשה ההבדלים בניהם, למה לא לקנות מעבד מסוג כזה במחשב נייד?

האם דגם של 1.6 סנטרינו מקביל ל 1.6 שולחני מבחינת ביצועים בעיבוד משחקים, גרפיקה וכדומה?

הבנתי שמעבד שולחני מחסל סוללה יותר מהר? מה הבדלי הזמנים של הסוללות בין הדגמים ? לכמה זמן אמור בגדול להספיק כל דגם?

בקיצור מה לקנות אם אני צריך מחשב שגם חשוב לי עניין הסוללה שתספיק לי ללפחות שעתיים וחצי ללא חיבור למקור מתח חיצוני?

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

מעבדים שמיועדים למחשבים ניידים טובים בהרבה!

לדוגמא: בביצועים מסויימים, מעבד הדותן הניי דהחדש של אינטל במהירות 2.0GHZ עוקף את הP4EE 3.4GHZ!

לכן, אינטל החליטה לבטל פרוייקטים שולחניים עתידיים, ופשוט לבנות מעבד שולחני מבוסס על מעבד נייד...

בנוסף, הם גם צורכים הרבה פחות חשמל (אין לי נתונים מדוייקים, אבל אני יודע שמעבדים מסויימים יכולים לעבוד 7 שעות בלי טעינה).

אם הכסף לא מהווה בעיה, לך על הסנטרינו (או הסנטרינו 2 שבא בקרוב) או אפילו על המעבדים הניידים של AMD (למרות שבתחום הניידים, הם פחות טובים מאינטל).

פורסם
  • מחבר

הכסף בהחלט מהווה בעיה :) יש לי רק 5000 אבל זה כבר עניין של פורום מפרטים ושם אף אחד בכל מקרה לא עונה לי.

יש מקום שאפשר להשוות את הביצועים של הניידים לשולחניים? נגיד סנטרינו 1.6 לאיזה משהו הוא מקביל?

פורסם

מעבד נייד ייעודי צורך פחות הספק מה שמאריך את חיי הסוללה.

חוץ מזה מעבדי ה PENTIUM-M גם נותנים ביצועים מעולים אבל זה בעיקרון בונוס כי מה כבר עושים עם מחשב נייד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים