עבור לתוכן

ייעוץ לפטופ לסטודנט

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מעוניין לרכוש מחשב נייד בעיקר עבור הלימודים(מדעי המחשב).

התקציב שלי עומד על כ3000 שח עם העדפה לחסוך .

המחשב בעיקר עבור הלימודים -תיכנות.

בנוסף יהיו סרטים,נטפליקס,משחקים אולי(fortnite) אך לא בדגש לגיימינג.

עדיפות לרכישה באזור תל אביב.

שיגיע עם מערכת הפעלה.

אלו בכללי הדרישות,בנוסף ראיתי שיש שוק ללפטופים האם שווה להתעניין ולחפש מציאה או עדיף לרכוש חדש ולהתרחק מיד2 ?

פורסם

מעט מעל התקציב: 

Lenovo E480 + שדרוג אחריות ל 3 שנים באתר לקוח IBM (חפש בזאפ את החנות שבשקלול מחיר + אחריות הכי זולה). יתרון מקלדת מעולה. סלוט NVMe לשדרוג SSD בעתיד ולא רק SATA. 

Dell Vostro 5471 יתרון מקלדת מוארת. יפה יותר. מדובר בדגם מהונג קונג, עדיין אין הרבה ביקורות. 

מעט מתחת אבל עם אחריות לנובו רגילה CPM שנה במעבדה, ומקלדת פחות טובה: 

Lenovo V330 14. אין עליו עדיין ביקורות ואני לא יודע האם הוא מומלץ. 

חסרון נוסף: מתוך 8GB RAM ה 4 מולחמים ללוח, כלומר סלוט אחד תפוס. שדרוג בעתיד יהיה במגבלות סטיק בודד אם לא יהיו בעיות תאימות - אני משער 8GB. כלומר מדובר במקסימום 12. 

בכל הדגמים אני מדבר על גרסאות:

Core i5-8520

8GB RAM

FHD IPS

256GB SSD לפחות

לשיקולך: ניתן לחסוך ולקנות רשיון לווינדוס באיביי בכמה שקלים. הרשיונות מקוריים ועוברים אקטיבציה. חוקיותם מוטלת במחלוקת (מייקרוסופט וחוקי מדינות אירופה). 

בהצלחה. 

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!

אבדוק עכשיו לגבי דגמים אלו.

חברים אם יש עוד דגמים שאתם ממליצים אני אשמח לשמוע.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה,האם 256 ssd  יתאימו לדרישות עבודה שלי (תיכנות בעיקר) או שעדיף לי להוסיף כסף כבור 512 ssd?

פורסם

אני חושב שזה מספיק לIDE השונים ולקבצי פרוייקטים שאתה עובד איתם. 

שנית למיטב ידיעתי הדגמים הנ''ל לא זמינים בגרסת 512GB. השדרוגים לפני רכישה שאתה רואה באתרי החנויות הם שדרוג שמבוצע על ידי טכנאי החנות, בדרך כלל הם לוקחים את החלק המקורי לעצמם ושמים חליפי זול כלשהו. כמובן שאין על זה אחריות יצרן. 

הלנובו E480 והדל Vostro 5471 זמינים גם בגרסאות

128GB SSD + 1TB HDD.

אתה יכול לרכוש את הגרסה הזו, או לרכוש את גרסת ה 256GB של הניידים הנ"ל (לא v330 שמגיע רק עם סלוט בודד) ובמקרה ותתקל במחסור בנפח, היות שבעצם יש שם סלוט 2.5" ריק תוכל לפתוח אותם ולהוסיף עצמאית קשיח 2.5 של טרה בייט או שנים , או אפילו SSD SATA זול. 

סביר יותר שתתקל בצורך להגדלת נפח ה RAM, כפי שכתבתי לעיל בDell Vostro וב E480 אמור להיות סלוט פנוי קל לשדרוג בסטיק נוסף של 8GB במקרה הצורך. 

גילוי נאות, ברשותי Lenovo E480 ואני חושב שהוא הכי מתאים למטרת תכנות עקב המקלדת שלו שנוחה בהפרש גדול מהמתחרים. 

פורסם

^^^

תיכנות זה לא מדעי מחשב ....

אבל כן, המקלדת יותר טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים