עבור לתוכן

quadro p2000 או geforce 1060 לעריכת וידאו ותמונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חוקר קצת לקראת בניית מחשב לעריכת וידאו ותמונות (לא לגיימינג) ואשמח לעצתכם.

70% מהזמן אני עורך תמונות (עריכות קלות וכבדות) ו-30% מהזמן וידאו (בד"כ עריכות קלות). משתמש בפוטושופ, לייטרום (תמונות), Davinci resolve ואפטר אפקטס (וידאו). 

למחשב יהיה כונן SSD, זיכרון פנימי של 32GB, ומעבד Ryzen 2700x או i8700K (על כך שאלתי בפורום השני 😉). 

משתמש כרגע בשני מסכים (וכנראה אוסיף מסך שלישי השנה), אחד 27'' 2560*1440 עם תצוגת 10-ביט, השני 24'' 1920*1080. 

למיטב הבנתי, התרומה של כרטיס מסך אמנם קיימת וחשובה לצורך התוכנות הנ"ל, אך היא הרבה פחות משמעותית מהמעבד ואין צורך להשתגע עם כרטיס מסך יקר במיוחד (אם אני טועה אשמח אם תתקנו). 

כרגע מתלבט בין ה-quadro p2000 ל-geforce 1060. השיקול המרכזי שלי הוא תאימות תוכנה-חומרה והביצועים הכי טובים, אך אם ההבדלים אינם משמעותיים יש מבחינתי העדפה לקוואדרו בגלל שהוא תומך בתצוגת 10-ביט ב-OpenGL (בשביל פוטושופ)

אשמח ל-input שלכם (וגם להצעות אחרות),

תודה רבה!

פורסם

היי

אכן, אם המסך באמת תומך ב - 10 ביט והעניין חשוב לך ( לא שאני רואה כרגע למה, אבל

זה עניין שלך ), אז אין לך ברירה אלא ללכת על P2000, למרות שלווידיאו הייתי מעדיף את ה - 1060.

גם לגבי המעבד - 8700K עדיין עדיף כאול ארואונדר על ה 2700X, אם כי הפער הצתמצם.

לפוטושופ עדיף 8700, ליצוא / יבוא של לייטרום עדיף 2700  ולווידיאו גם בקצת 8700.

שוב, מאוד תלוי בתמהיל המדוייק, אבל כך או כך אלה לא הבדלי שמיים וארץ כפי שהיה עם 1700 לדוגמה.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה רבה על התגובה. 

אשמח להבין מדוע היית מעדיף את 1060 לוידאו, ואם אתה חושב שהפער בינו לקוואדרו יהיה ניכר? (שוב, בשימוש שהוא לרוב קל עד בינוני מקסימום, אני לא עורך סרטונים של שעות).

פורסם

שוב, אם אתה מתעקש על 10 ביט, אתה חייב קוואדרו.

לגבי הכרטיסים - פשוט, 1060 יותר חזק מבחינת ביצועים מ - P2000.

לא כ"כ יודע לכמת את ההבדל, אבל אני מאמין שהוא יהיה די מורגש.

עד כמה זה קריטי / משמעותי ?  היות והשימוש הוא מזדמן לא כבד, אני מניח שזה לא קריטי.

בהשלחה לדיון על המעבדים - גם שם ההבדלים לא תהומיים.

פשוט האינטל עדיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים