עבור לתוכן

i7-8700k שלא עומד בציפיות : (

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם,

לפני כחודשיים בניתי את המחשב החדש שלי כדי להחליף את מחשב העריכה הישן שהתבסס על i7-2600k @4.5Ghz  . ה 2600 החזיק (עדיין מחזיק) יפה מאוד את רוב המשימות אבל עם השכיחות של קבצי 4K ופלאגינים כבדים יחסית של red giant וכדומה הבנתי שהגיע הזמן לשדרג ואחרי המוווון בדיקות ומחקרים של הנושא חשבתי שהשדרוג הנכון יהיה ל i7-8700k  .

אז בניתי מחשב עם המפרט הבא: 

מעבד: i7-8700k (עדיין ללא אובר קלוק, יקרה בהמשך) 

לוח אם: Asrock fatal1ty k6

זכרונות: Trident z 4X16GB 3200MHZ 

כרטיס מסך: Gainward GTX1070

כוננים קשיחים:

מערכת הפעלה: Crucial MX100 500GB

קבצי מדיה ומקור: Samsung 950 Evo nvme 1TB 

מדיה קאש: Crucial BX200 500GB

בקיצור סה"כ מפרט לא רע הייתי אומר אלא שאני די מאוכזב מהיכולת בעיקר בתוכנת העריכה שאיתה אני עובד - Premiere Pro CC2017. כל המדריכים שראיתי, כל הביקורות של מפרטי מחשב דומים נתנו ביצועים מעולים בעיקר בתחום ה live playback, עם אפקטים, ב 4K ובקיצור, אני לא מרגיש חוויה דומה בכלל. חשוב לציין שמבחינת מהירות רינדור או אפילו העבודה עם WinRar אני מרגיש הבדל משמעותי מול המחשב הקודם. 

אז מה בעצם העניין, אני מניח שאו שיש לי איזשהו צוואר בקבוק בתוך המערכת או שאולי יותר הגיוני, צריך להעביר את המערכת אופטימזציה לעריכת וידאו.

אני מאוד אשמח להצעות לאיך אני יכול לבדוק את היכולת של המחשב או של הרכיבים השונים מהבחינה הזאת ותהיתי אם יש אנשים שעושים עבודה כזאת און-ליין ויכולים לעזור לי עם זה (בתשלום כמובן) . 

(חשבתי שפורום תמיכה טכנית מתאים לנושא הזה יותר מאשר מעבדים או תוכנה )

תודה מראש, 

אריאל

פורסם

לא יודע אם זה יכול לעזור הרבה, אבל תנסה לעדכן ביוס ולהתקין את הצ'יפסט של הלוח אם. ועוד דבר קטן, הפעלת את הזיכרונות ב- 3200Mhz? תבדוק שהם לא עובדים על 2133/2400.

פורסם
  • מחבר

תודה.

ציינתי לגבי המעבד אבל לא לגבי הזכרונות שעדיין לא עדכנתי למהירות הפוטנציאלית בגלל שאת כל הביקורות\reviews שראיתי האנשים ערכו במצב הבסיס של המערכת ללא המהרה של אחד הרכיבים. אני רוצה קודם להגיע לעבודה טובה עם הבסיס ואז להמהיר. 

את הביוס עדכנתי לאחרון . 

פורסם

איך אתה עושה את ההשוואה בין מה שראית ביוטיוב ובין מה שקורה אצלך?

מבחינת החומרה אין הרבה לאן לסטות, מדובר במעבד חזק עם מלא זיכרון וכוננים מהירים. מהם אין צוואר בקבוק.

יכול להיות שזה עניין של הגדרות בתוכנה עצמה, יכול להיות שזאת פשוט השוואה לא זהה (סתם לדוגמה, ראית בדיקת ביצועים על עריכת וידאו באורך 2 דקות אבל אתה מנסה לטעון משהו באורך שעתיים... או הבדלי רזולוציה גדולים, או פשוט פעולות שונות).

פורסם
  • מחבר

שאלה במקום, אני לא באמת יכול לבצע השוואה מלאה של הבדיקות שראיתי אבל אני כן יכול לקחת מצבים דומים, למשל, אם בדוגמה נלקח טיימליין של ארבעה ערוצי וידאו זה על זה באיכות 4K עם אפקט Lumetri (שהוא יחסית כבד ) והטיימליין רץ חלק באיכות נגינה מקסימלית ואצלי הטיימליין קצת מקרטע כבר בשני ערוצים עם אפקט דומה... 

אני כבר עובד חודש עם המחשב החדש ובזמן הזה יצא לעבוד עם הרבה סוגים של קבצים ופרויקטים ובתחושה הכללית משהו לא מספיק זורם. 

אני חושב שבאמת יש כאן עניין של הגדרות או אפילו קונפליקטים שאני כנראה לא מודע אליהם, בגלל זה אני מחפש עזרה. ידוע שיש שונות בין המעבדים השונים אבל אני לא חושב שאני יכול לתלות את זה בזה (בעיקר לאור העובדה שדווקא ב RAR וכדומה התחושה היא שיש באמת שיפור משמעותי )

פורסם

תנטר את המערכת.

עם hwinfo ניתן לייצר לוג ולראות אותו עם תוכנה שבאתר שלהם.

או msi afterburner ניתן לעשות לוג.

יש גם כלי מובנה של חלונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים