עבור לתוכן

מחשב נייח לפיתוח ביוניטי ומציאות מדומה. 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, למרות שאין הרבה מרחב פעולה

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? VR READY, וקימפול C# בשביל יוניטי(תיכנות). אלה הפעולות החשובות ביותר

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Unity, SteamVR, Visual Studio

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי VR לרוב, אין צורך בגרפיקה הכי חזקה אבל שיענה לדרישת המומלצת למשחקי VR

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). VR

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מומלצת לVR(בינונית).

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WINDOWS 10 HOME אם אפשר וצריך אז PRO

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לא מתוכנן בדיוק, אני רוצה לבדוק בדיקת היתכנות ולהבין יותר את הרכיבים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? דברים כמו שיפור כרטיס מסך, הרד דיסק, SSD, ועוד זיכרון RAM

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני מנסה ללמוד קצת איך להרכיב מחשב האמת. ולהבין יותר את המודלים של הרכיבים. לא יודע אם זה המקום המתאים.

הנה מפקט שנראה לי אפשר להתחיל ממנו. מכיוון שחשוב לי קימפול ביוניטי חשוב להקפיד על מעבד טוב יחסית.

בנוסף בשביל הגדרות מומלצות לVR אני מבין שאני חייב לפחות GTX 1060. או דומה.

ממה שהבנתי עד עכשיו: למעבדי אינטל המודל אומר: i3, i5, i7 אלו הן הטיפוסים הכלליים של המעבד. מעבד "כניסה", מעבד בינוני, ומעבד למקצוענים.

אחהמספר אחריי זה: 8400K, ה8 אומר איזה דור זה. נניח 8 זה דור שמיני. הK זה עוד איזשהוא סוג. נניח עם K הוא יותר חזק מבלי K, וX יותר חזק וXE עוד יותר חזק.

אבל למשל יכול להיות משהו בסיגנון 7600X שיהיה יותר חזק מ8400K אבל דור יותר ישן?(שבע).

בנוסף יש את הסוג תושבת שעליו המעבד יושב. פה גם לא הבנתי עד הסוף, כי יש מעבדים שהתושבת שלהם ישנה אבל יותר יקרים או להיפך. לא ברור.

ועוד נקודה זה המהירות זיכרון. מעבדים דור 8 תומכים במהירות זיכרון 2666, אבל משום מה אין אף זיכרון כזה בחנות שראיתי בארץ. יש רק 2400

בניתי מפרט מסויים בסביבות ה3000 ש"ח שיחד עם שאר הרכיבים(לוח אם, קירור, כרטיס רשת(יש על הלוח?), מארז, כרטיס קול(יש על הלוח?), וספק) לדעתי יעלה בסביבות ה5000.

האם בניתי בסיס הגיוני למפרט? איך בוחרים את שאר הרכיבים ה"משלימים".

זיכרון אני מעוניין ב16GB עם אפשרות להרחבה בעתידף אבל אם יוצא יותר זול 2*8 אז עדיף ככה.

https://www.tms.co.il/11667

עריכה: הערה חשובה! ספק כח שניתן להחליף! יש לי מחשב עם ספק כח שהוא חלק מהמארז ועכשיו אני תקוע עם מאוור מרעיש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים