פורסם 2004 במאי 2121 שנים שלום לכולם.יש לי בלוח אם תמיכה בSATA ואני מתכנן לקנות הארד דיסק חדשעכשיו השאלה שלי : מה עדיף לחבר אותו בSATA או לחבר אותו בIDE ?מה יותר מהיר משתיהם ? והאם המהירות כלכך משמעותית ?הארדיסק שאני רוצה לקנות: WESTURN DIGITAL 200 JB?(7200 8M תודה מראש לכל העוזרים.
פורסם 2004 במאי 2121 שנים לפי דעתי sata אומנם ההבדלים במהירות לא כאלה גדולים אבל עדיין עדיף לקנות מוצר שתומך בטכנולוגיה החדשה מאשר לקנות משהו מיושן למרות שהאיי די אי עוד ישאר מספקי זמן. בכל מקרה אני הייתי קונה sata מתוך מחשבה שאני גם אנצל את שאר הצ'נלים של האיי די אי לדברים אחרים.
פורסם 2004 במאי 2121 שנים אם אתה קונה דיסק SATA אז הוא יתחבר ל SATA אם IDE אז ל IDE..ההבדלים ביניהם הם שה SATA קצת יותר מהיר ומבחינת הכבלים שלו הוא תופס פחות מקום,יש יותר מקום לזרימת אויר.
פורסם 2004 במאי 2121 שנים כם אני מתכנן לקנות הארד-דיסק חדש, והחלטתי לקנות sata בגלל שתמיד זה להיתקדם בטכנולוגייה (לא?)האפשר בין המחירים הוא:sata עולה 844 ש"חide עולה 774 ש"חהפרש: 70 ש"ח
פורסם 2004 במאי 2121 שנים תשמע, היום יש את הHD של 100MB/SEC בדרך כלל - IDE, יש גם IDE 133MB/SEC ואף אחד לא רץ לקנות רק את ה133 כי יודעים שהביצועים לא כול כך משנים בתחום הזה (מה גם שיש רק מספר מועט של צ'יפסטים שתומכים עד 133)הSATA היום הוא 150MB/SEC כלומר בתיאוריה יש שיפור אבל בתכלס לא תראה הבדל היוםבאוקטובר בערך אמור לצאת SATA2.0, זה התקן האמיתי של הSATA - 300MB/SEC ויצטרך בקר חדש (הבקר של SATA1.0 לא יתמוך ב300 אלא רק עד 150)ככה שגם אם תקנה SATA או PATA אתה "תיתקע" עם טכנולוגיה מיושנתאתה צריך לראות אם זה שווה לך מבחינת הכסף, הSATA כרגע הוא רק יותר נוח לחיבור, זרימת אוויר נוחה יותר (כמו עם כבלים מעוגלים)לפי דעתי ההפרש של 70 שקל לא שווה את העניין
פורסם 2004 במאי 2121 שנים לפני שאתה מחליט לקנות HD ב800שחתשקול לקנות 2 ב400שח ולעשות RAIDכלומר כל ארד דיסק יכתוב חצי מהמידע
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.