עבור לתוכן

צריך עזרה במפרט גיימינג כולל מסך 8K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 8

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-BF4 OW ובתכלס יש שאיפה למשחקים כבדים

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה ככל הנראה 2K

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע עוד, לא מבין מספיק לכן זו יכולה להישאר אופציה פתוחה

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם -יום ראשון הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא כידוע

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מצפה שהמחשב לא יצרוך הרבה שדרוגים ושישמר לזמן ארוך

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב גיימינג חדש לכבוד שחרור מהצבא וחזרה למוטב חחח ניסיתי ללמוד קצת בעצמי כדי לבנות מחשב אבל אני לא בטוח אם זה עבד עד הסוף.. בניתי 2 מפרטים אחד בstartpc והשני ב tms התקציב שלי היה בתכלס 5000 אבל חרגתי ממנו המון כי אני גם צריך לקנות מסך שיממש את הפוטנציאל של ה1080. אז יש לי כמה שאלות
1.האם המסך שaoc AG241QX מתאים ל1080 או שהוא מגביל אותו? נראה לי מחיר יחסית שפוי לשאר בהשוואה לזה שהוא 2k ו144H. רציתי לשאול מה דעתכם והאם אני יכול לקנות מסך זול יותר שלא יגביל את ה1080.

2.בחרתי מעבד רייזן 5 6 ליבות בפוטנציאל להמשך לתמיכה בליבות מרובות. האם ההחלטה נכונה? אם יש משהו במחיר גבוהה יותר זה לא יהיה רלוונטי מנסה להשאיר את המחיר נמוך ככל שאפשר.

3.ממה שראיתי ההבדל בין ה1070 לבין ה1080 במחיר לא רציני לכן הלכתי על ה1080 מהזולים שיש, זה לא בעייתי נכון? והוא עדיין מתפקד טוב יותר לגיימינג מה1070 ממה שהבנתי. אשמח לתיקון אם זה לא נכון.

4.אשמח אם תעברו על המפרטים שבניתי ותראו אם יש משהו שהייתם משנים על מנת להוריד את המחיר אבל שלא ידפוק את הביצועים. או אם יש משהו שלא תומך/לא מתאים/מגביל חלקים אחרים. גם אם יש לכם הצעה טובה יותר אשמח לשמוע אותה!
תודה רבה לכם!!

זה המפרט הראשון

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבדים
AMD Ryzen 5 1600 AM4 Box
כמות: 1 - מחיר: ₪ 890
לוחות אם
MSI B350M GAMING PRO
כמות: 1 - מחיר: ₪ 445
זכרונות
DDR4 16G 3000 CL15 Corsair Vengeance LPX Black CMK16GX4M1B3000C15
כמות: 1 - מחיר: ₪ 943
מארזים
Antec GX505 Window Case
כמות: 1 - מחיר: ₪ 243
ספקי כוח
Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular
כמות: 1 - מחיר: ₪ 323
דיסקים SSD
Corsair SSD 240G Force Series LE200 2.5" SATA III - בקניית מחשב חדש
כמות: 1 - מחיר: ₪ 360
דיסקים קשיחים
Seagate HDD 2.0TB 64MB SATA3 Barracuda
כמות: 1 - מחיר: ₪ 285
כרטיסי מסך
Gigabyte GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X GV-N1080WF3OC-8GD WINDFORCE OC 8G - בקניית מחשב חדש בלבד חורף חם!
כמות: 1 - מחיר: ₪ 2650
סה"כ:₪ 6140
מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה
המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
זה השני שמתי לינק שלא יהיה ארוך מדי

נערך על-ידי Or chamo

פורסם

אהלן,

ציטוט של Or chamo

1.האם המסך שaoc AG241QX מתאים ל1080 או שהוא מגביל אותו? נראה לי מחיר יחסית שפוי לשאר בהשוואה לזה שהוא 2k ו144H. רציתי לשאול מה דעתכם והאם אני יכול לקנות מסך זול יותר שלא יגביל את ה1080.

א. אני לא כלכך ממליץ ללכת על רזולוציה כזאת בגודל הזה. הכל אמנם יותר חד אבל גם יותר קטן והרבה פעמים גם פחות ברור. במיוחד בשימוש שוטף על המחשב כמו גלישה, קריאה וכו', אבל גם בגיימינג זה תקף.

ב. בחרת מסך עם טכנולוגיית free-sync שמתאימה לכרטיסי מסך של AMD, הכרטיס מסך שבחרת הוא של Nvidia ולכן אין תמיכה אחד בשני. יכול להיות שניתן למצוא מסך יותר זול ללא free-sync שלא ייתן לך כלום, או מסך במחיר דומה עם G-sync.

GTX1080 מוציא בממוצע במשחקים חדשים באיזור ה- 75FPS ב- 1440P על הגדרות הכי גבוהות, ככה שלדעתי לא ממש כדאי להשקיע במסך עם קצב רענון גבוה ברזולוציה כזאת.

לסיכום, אם אתה הולך על GTX1080, אני ממליץ על אחת משתי האפשרויות הנ"ל:

מסך 27 אינץ ברזולוצית 1440P וקצב רענון 60-75Hz ומעלה.

דוגמא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=918304

או

מסך 24 אינץ ברזולוצית FHD עם קצב רענון גבוה.

דוגמא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=934172

ציטוט של Or chamo

2.בחרתי מעבד רייזן 5 6 ליבות בפוטנציאל להמשך לתמיכה בליבות מרובות. האם ההחלטה נכונה? אם יש משהו במחיר גבוהה יותר זה לא יהיה רלוונטי מנסה להשאיר את המחיר נמוך ככל שאפשר.

בגיימינג היום מעבדי אינטל משתלמים יותר. קח לדוגמא i5 8400 עם לוח Z370 סטנדרטי, ומעבד R5 1600X עם לוח B350 סטנדרטי, שני הבאנדלים יעלו בערך אותו דבר, והאינטל ייתן ביצועים טובים יותר.

הערות כלליות לגבי המפרט:

הייתי משקיע יותר בספק כוח ובמארז, רצוי לוח בתצורת ATX ולא mATX, הייתי בוחר SSD אחר, אולי MX500 שעולה בערך אותו דבר.

תסגר לגבי המסך ויהיה אפשר להתקדם משם.. כרגע מיותר להרכיב מפרט בלי שאנחנו יודעים לאיזו רזולוציה וקצב רענון הוא מיועד, וכמה נשאר בתקציב למפרט.

נערך על-ידי --- The King ---

פורסם
  • מחבר

מודה לך על התגובה אחי. הבנתי אותך בנוגע למסך, אבל אם אני רוצה 144hz לגיימינג ה1080P בעצם לא ממש יממש את הGTX1080.. אם אני אעבור לקנות את המוניטור S2417DG  DELL ואשקיע אפילו עוד, הוא טוב יותר נכון? שווה את זה? אם לא מה אתה היית לוקח? הבנתי שיש לו גם Gsync. בנוסף ההמלצה לרייזן 5 הייתה ממישהו שאמר לי שבהמשך תהיה את התמיכה לריבוי ליבות, אם אני אקריב מעט עכשיו ועוד שנתיים שלוש זה ישתנה וזה באמת יהיה שווה לקנות מעכשיו רייזן אז אני מעדיף.. אם אתה מבין ואומר שלא רלוונטי אז אין לי בעיה הייתי מאוד שמח אם תוכל לעזור לי לבנות מפרט שיתאים ויהיה הכי טוב לדעתך.

תודה רבה אחי!

פורסם
ציטוט של Or chamo

אבל אם אני רוצה 144hz לגיימינג ה1080P בעצם לא ממש יממש את הGTX1080

למה לא? להפך.. רק ב- FHD ה- GTX1080 יכול להגיע ל-FPS באמת גבוה על הגדרות גרפיות גבוהות.

ציטוט של Or chamo

ם אני אעבור לקנות את המוניטור S2417DG  DELL ואשקיע אפילו עוד, הוא טוב יותר נכון? שווה את זה? אם לא מה אתה היית לוקח? הבנתי שיש לו גם Gsync.

אני אישית הייתי הולך על מסך IPS ולא TN, אבל זה כבר עניין של העדפה שלי. אם אתה הולך על TN אז הייתי הולך על הדל 27 אינץ שהמלצתי לך.

התכוונת ל- S2417DG כמו שרשמת? או ל- S2716DG ? כי ה27 אינץ זול יותר, אני לא רואה סיבה לא ללכת עליו..

ברייזן 5 1600 יש 6 ליבות כמו ב- i5 8400, ההבדל הוא בליבות לוגיות שברייזן יש 12 לעומת 6 באינטל, אבל זה לא משמעותי כמו ליבות פיזיות במשחקים.

אני הייתי הולך על אינטל.. אין לדעת מה יהיה עוד שנתיים שלוש, יכול להיות שזה גם לא ישתנה ומשחקים יעבדו על 4 ליבות בלבד.

אם אתה הולך על אחד מהדלים אני ממליץ על המפרט הבא:

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבדים:
Intel Core i5 8400 / 1151 Tray
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 800
קירור למעבדים:
Arctic Cooling Freezer 12
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 122
לוחות אם:
MSI Z370 PC PRO
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 510
זכרונות:
DDR4 16G 2400Mhz CL15 1.2V Kingston HyperX Fury Black
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 665
מארזים:
Corsair Carbide 100R Silent Mid Tower Black
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 256
ספקי כוח:
Corsair PSU 550W TX550M 80+ Gold Modular
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 364
דיסקים SSD:
Samsung SSD 250G 850 EVO 2.5" SATA III
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 443
דיסקים קשיחים:
Toshiba HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 3.5" P300 HIGH-PERFORMANCE
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 201
כרטיסי מסך:
Gigabyte GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X GV-N1080WF3OC-8GD WINDFORCE OC 8G - בקניית מחשב חדש בלבד חורף חם!
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 2650
סה"כ: ₪ 6011
מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=8188

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי, אם לא איכפת לך, תוכל להסביר לי מה ההבדלים בין חלק מהדברים שבחרת? למשל המארז, אני בחרתי לפי איוורור ועיצוב, מה ששונה זה בעצם ההעדפה של השקט? יש בעיה עם המארז שבחרתי? לא מתאים בגדלים או משהו?

בנוגע לדיסק קשיח, אני מעדיף 2TB ליתר ביטחון, האחד של seagate פחות מוצלח או שהורדת בגלל המחיר? אם בגלל שהוא פחות מוצלח אז אשאר עם טושיבה.

לגבי הRAM האם ההבדל בין 2400Mhz ל3000 מורגש?

האם אתה ממליץ באמת לקנות בTMS בהשוואה למחירים במקומות אחרים?

ושאלה אחרונה ברשותך.. נראה לי שאלך עם הDELL כמו שאמרת. כי הוא נראה אחלה ובהמשך אצטרך לשפר רק כרטיס מסך ולא את המסך עצמו. אבל האם 27 אינץ' לא טיפה גדול? יש לי מסך 32 כרגע כטלוויזיה בחדר אני לא כלכך יודע מה הגודל של 27 חחח

ממש תודה רה אחי עזרת לי מאוד!

פורסם
ציטוט של Or chamo

מה ההבדלים בין חלק מהדברים שבחרת? למשל המארז, אני בחרתי לפי איוורור ועיצוב, מה ששונה זה בעצם ההעדפה של השקט? יש בעיה עם המארז שבחרתי? לא מתאים בגדלים או משהו?

המארז שבחרת מתאים, הוא פשוט פחות עדיף לדעתי מכמה סיבות:

א. זה שבחרתי שקט יותר.

ב. החלון שלו עשוי מפלסטיק שנשרט מכל נגיעה ואחרי שנה הוא ייראה רע.

ג. איכות הבניה של המארז שבחרת ירודה והוא פחות נוח להרכבה.

ציטוט של Or chamo

בנוגע לדיסק קשיח, אני מעדיף 2TB ליתר ביטחון, האחד של Seagate פחות מוצלח או שהורדת בגלל המחיר? אם בגלל שהוא פחות מוצלח אז אשאר עם טושיבה.

היצרן לא קריטי. תחליף ל- 2.0TB הכי זול שתמצא, מומלץ יותר עם 64 או 120 מגה קאש. גם 32 זה בסדר, אבל בד"כ ההפרש במחיר זה כמה שקלים.

ציטוט של Or chamo

לגבי הRAM האם ההבדל בין 2400Mhz ל3000 מורגש?

בכמה FPS, לא מאוד קריטי. לדעתי אם ההפרש במחיר גדול (150 ש"ח ומעלה) אז כדאי ללכת על 2400Mhz ולהשקיע את הכסף ברכיב אחר.

ציטוט של Or chamo

האם אתה ממליץ באמת לקנות בTMS בהשוואה למחירים במקומות אחרים?

כן, המחירים שלהם טובים. תבדוק גם ב- plonter ו- START PC את אותו מפרט, תראה איפה יוצא הכי זול. שלשתן חנויות טובות.

ציטוט של Or chamo

ושאלה אחרונה ברשותך.. נראה לי שאלך עם הDELL כמו שאמרת. כי הוא נראה אחלה ובהמשך אצטרך לשפר רק כרטיס מסך ולא את המסך עצמו. אבל האם 27 אינץ' לא טיפה גדול? יש לי מסך 32 כרגע כטלוויזיה בחדר אני לא כלכך יודע מה הגודל של 27 חחח

ממש תודה רה אחי עזרת לי מאוד!

אם 27 גדול? זה עניין של הרגל.

זה כמובן גם תלוי באיזה מרחק אתה יושב מהמסך, אבל אני יכול להגיד לך שאני יושב מול מסך 27 וממש נוח לי. לפי דעתי זה הגודל האידיאלי לישיבה מול מסך. מקסימום אם יהיה לך גדול מדיי, תרחיק אותו קצת.

פורסם
  • מחבר

על הכיפאק אחי ממש מעריך את העזרה! באמת תודה רבה לך!

פורסם

בOW הוא בהחלט יגיע ל144 ואף יותר ב2K עם 1080, למה סתם לשלוח אותו לFHD?

ה144 חשוב במשחקי מולטי לא בסינגל, שם הוא כן יהיה על 144 בלי בעיה.

פורסם

בגלל זה:

ציטוט של Or chamo

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-BF4 OW ובתכלס יש שאיפה למשחקים כבדים

(החלק של התכלס).

תסתכל מה כתבתי, לא דיברתי על OW בפרט אלא על ממוצע FPS של הכרטיס במשחקים חדשים על 2K. ברור שיש משחקים שהכרטיס יוציא מעבר לממוצע.

ואתה יכול להעיר בצורה יפה להבא. לא "סתם שלחתי אותו לFHD". הסברתי לו בדיוק למה.

פורסם

אבל לדעתי ההסבר שלך לא היה ענייני.

המטרה היא לא להחזיק 144 FPS בWITCHER 3, אלא במשחקים תחרותיים.

בOW הוא בהחלט יחזיק 144, וBF4 אולי לא 144 אבל כן יותר מ60 ולכן גם שם זה יעשה הבדל של שמים וארץ.

מכיוון שמסך זו הוצאה כבד של פעם בכמה שנים (אצלי לפחות), "לשלוח" אותו לFHD כשהוא קונה 1070 זה בזבוז - וחבל כי לשחק על 144 זו חוויה שונה לחלוטין מ60.

פורסם

ההסבר שלי היה ענייני לעניות דעתי. שים לב שכל מה שנאמר נאמר כדעה.

אני חושב ש- GTX1080 לא מתאים למסך 2K עם 144Hz אלא אם אתה מייעד את המערכת למשחק אחד ספציפי כמו OW. לקנות מסך כזה ולשחק על 75FPS זה לא כזה הבדל.. אם הוא באמת רוצה להינות מקצב רענון גבוה בתקציב שלו, לדעתי יותר כדאי ללכת על מסך FHD.

אבל עכשיו אני שם לב שהדיון הזה מיותר, כי הוא בכל זאת הולך על מסך 1440P עם קצב רענון גבוה. במקרה הזה פשוט מצאתי את המסך הזה של דל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=918304

שהמחיר שלו לא גבוה יותר ממסך 60Hz סטנדרטי. אז בכל מקרה עדיף ללכת עליו.

מה שכן, הייתי ממליץ להשקיע עוד קצת ולשדרג כרטיס מסך ל- GTX1080Ti כדי שהוא יוכל להינות מקצב רענון גבוה גם במשחקים כבדים יותר מ- OW ו- CS.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הדעות, אבל אם אני לא אשחק על אולטרה וההגדרות הכי גבוהות, ב2k במסך שהמלצת עם gtx1080 אני לא אוכל להגיע ל144 או קרוב? והסתכלתי על הTI ואני רואה שזה להוסיף עוד 1000 שקל, אחרי שחשבתי שאני מתחיל עם תקציב של 5 אלף חחח בקיצור אני חושב שאקריב מעט מהביצועים וtשאר עם ה1080 הרגיל :) 

nna תודה על ההמלצה של המסך, האמת שממש אהבתי אותו. שמעתי סקירות וכאלו נראה לי ממש אחלה ויוכל לשמש אותי גם לראות סרטים וכו באיכות מעולה ולא ישמש רק לגיימינג.

באמת תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד!

פורסם
ציטוט של Or chamo

תודה רבה על הדעות, אבל אם אני לא אשחק על אולטרה וההגדרות הכי גבוהות, ב2k במסך שהמלצת עם gtx1080 אני לא אוכל להגיע ל144 או קרוב?

תלוי באיזה משחק. כמו שאמרתי, ממוצע במשחקים חדשים זה ~75FPS.

פורסם

במשחקי סינגל לא באמת ישנה לך אם יש לך 80 או 100 FPS, כי הביצועים הם לא קריטיים.

במשחקי מולטיפלייר - שם הביצועים חשובים, לא תהיה לך בעיה להגיע ל144.

לדעתי הTI מיותר, אבל אני באופן כללי נגד לקנות את החומרה הכי HIGH END מכיוון שיחס העלות תועלת יורד משמעותית.

המסך שקשרת הוא TN.

ממליץ להזמין את אחד המסכי 144 IPS 1440 מאמאזון, יוצא באיזור ה2500 לאחד כזה.

פורסם
ציטוט של --- The King ---

תלוי באיזה משחק. כמו שאמרתי, ממוצע במשחקים חדשים זה ~75FPS.

הטענה הזאת תקפה באילו הגדרות?

כי בדוגרי אתה מסקרן אותי - אני עם הדל המדובר וGTX 1070 מוציא ברוב המשחקים ממוצע של 75FPS בהגדרות גבוהות-בינוניות. מוזר בעיניי שGTX 1080 מוציא, תיאורטית, אותם הביצועים כמו ה1070 שלי.

כמובן שזה תלוי במשחקים, ויש משחקים שאני מגרד 60fps.

אגב אזהרה ידידותית לגבי הדל,

הוא דורש כיוון צבעים רציני. אם אתה רוכש אותו אני מציע שתעשה חיפוש יסודי בגוגל לסנכרון הצבעים והבהירות שלו, עד שתגיע לנקודה שתהיה מרוצה ממנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים