עבור לתוכן

מבקש מפרט, לוח אם ומעבד לשדרוג, עד אלף

Featured Replies

פורסם

אז ככה, יש מארז מחשב ישן, יש דיסק קשיח חדש, ועכשיו צריך לשדרג.

המחשב לשימוש בסיסי, אופיס ואינטרנט בעיקר.

לכן אני מניח שזה יבוסס על מעבד אינטל בסגנון g4400 ולוח אם בסיסי (אם יש לו חיבור firewire, מה טוב). 

זיכרון אני מניח גם שיהיה בכיוון של ddr4 8g.

אולי אפשר לדחוף איזה ssd קטן בשביל הכיף במהירות. 

אשמח להמלצות. 

תודה 

נערך על-ידי kkffiirr

פורסם

מסך לא ייכנס בתקציב כזה. תנסה להרכיב מפרט עם חלקים זולים ותראה שהתקציב נמוך מדיי.

אני חושב שבאופן כללי גם כדאי להשקיע יותר במעבד ולקנות i3.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא דיבר על מסך. רק מה שאמרתי, לוח מעבד זיכרון ואולי ssd קטן. 

לשימוש שציינתי מה נותן לי i3? 

פורסם

כתבת בכותרת מסך. או שאולי לא הבנתי אותך.. "מבקש מפרט, לוח אם מסך ומעבד לשדרוג, עד אלף"

ב- i3 אתה תקבל יותר ליבות. למעשה 4 ליבות לעומת 2 שיש בפנטיום. לא שהפנטיום רע, לשימושים שציינת הוא בסדר. אבל i3 כנראה יחזיק מעמד יותר זמן וגם התושבת שלו חדשה יותר (1151v2). מה שאומר שיהיו לך אפשרויות שדרוג משמעותיות בעתיד (דור 8 של אינטל). לעומת זאת בסוקט של הפנטיום (1151) אתה תוכל לשדרג רק עד לדור שביעי ובאופן כללי הלוח יהיה מצ'יפסט ישן יותר.

אגב, בעוד בערך חודש יוצאים מעבדים חדשים של AMD שכוללים ליבה גרפית. אם הקנייה לא דחופה לך הייתי ממליץ להמתין ולכך 2 סיבות:

1. הסוקט העכשווי של אינטל (1151v2) לא הולך להישאר רלוונטי להרבה זמן, לעומת זאת הסוקט של AMD העכשווי (AM4) הולך להישאר לפחות לעוד כמה שנים.

2. יכול מאוד להיות שתוכל לקבל מערכת משתלמת יותר.

https://www.gadgety.co.il/195516/ryzen-at-ces-2018/

פורסם
  • מחבר

המסך טעות כתיב כנראה, תודה על התשובה המושקעת. 

לגבי 1, באופן עקרוני אתה צודק, העניין שהמחשב מיועד להורים שלי, לא מאמין שישודרג, לעומת זאת כלi3 מהווה קפיצה גבוהה במחיר של המעבד. 

2. תוך כמה זמן המחירים בארץ יושפעו? הרי תמיד אפשר לחכות. 

פורסם

לא דיברתי על לחכות שהמחירים יירדו, פשוט אולי יהיה כדאי יותר ללכת על מערכת מבוססת רייזן ולא אינטל. עוד חודש אני מאמין שיתחילו להימכר בארץ ואז נדע. לשיקולך.. בעיקרון אם אתה רוצה לקנות עכשיו אז נראה שאתה די יודע מה אתה רוצה שיהיה במפרט, אין לך יותר מדיי איך לשחק עם זה. הייתי ממליץ על לוח בתצורת ATX עם חיבורי M.2 ואם כבר SSD אז לפחות 250GB. יש את ה- MX500 החדש שנראה מעולה ונמכר במחיר טוב עכשיו. זיכרונות תבחר את הכי זולים שיש, 8GB זה מספיק למערכת כזאת ואפילו מעבר למספיק.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה.

מה הצפי למחיר של הרייזן ברמת הlow level? 

למה דווקא m2? במקור חשבתי על corsair le200 

פורסם
ציטוט של kkffiirr

מה הצפי למחיר של הרייזן ברמת הlow level? 

אני באמת לא יודע, אבל אני מנחש שהוא יהיה זול יותר מה- i3-8100.

וגם לוחות האם אני מנחש שיהיו זולים יותר מהנוכחיים של אינטל.

ציטוט של kkffiirr

למה דווקא m2?

חיבור מהיר ואלגנטי. כונני SSD מהירים בתצורת NVME מתחברים בחיבור הזה, ולא רק הם. החיבור הזה גם חוסך כבלים במארז.

אני מאמין שבעתיד הלא רחוק יהיה הרבה פחות SATA בכונני SSD ויותר M.2.

בכל מקרה, זה חיבור טוב שלא רע שיהיה, ולך תדע, אולי תרצה לעשות משהו יותר רציני עם המחשב הזה בעתיד. זה לא מייקר משמעותית את הלוח.

ציטוט של kkffiirr

במקור חשבתי על Corsair le200 

לא מכיר את הכונן הזה, חפש עליו ביקורות.

אבל ה- MX500 זול יותר:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT250MX500SSD1

https://www.tms.co.il/cssdf240gble200b?search=le200

נערך על-ידי --- The King ---

פורסם
  • מחבר

תודה. נתת חומר למחשבה 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים