עבור לתוכן

לא יודע באיזה אופן לשדרג את המחשב

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי הוא i3 2100 - 8GB RAM - IPMSB-H61 וכרטיס מסך שאני די מרוצה ממנו.

הקטע הוא שאני יודע שהמעבד הזה כבר ישן, הלוח אם שלי לא מוכר וגם הוא די סטנדרטי עם SATA 2, גם התושבת ישנה מן הסתם וזיכרון של 8GB כבר לא הכי טוב נכון להיום, אני משתמש יותר מחצי מהכמות וזה עוד ללא משחקים.

אני לא אחד שמשחק הרבה אבל הרכיבים האלה עדיין ישנים כבר.

כרגע יש לי גם SSD מדגם 840 EVO בנפח של 120GB שאותו אני רוצה להחליף בזמן הקרוב משום שהנפח כבר קטן עבורי וזו גם סדרה בעייתית ואני רוצה גם SSD טוב יותר. הקטע הוא שאני לא יודע אם עכשיו לקנות SSD איכותי ולחבר אותו או שפשוט לחכות לקנייה של לוח אם חדש שגם יכיל את הטכנולוגיה החדשה של NVME ושאני לא ארגיש פספוס...

לדעתכם לקנות SSD עכשיו או שפשוט לחכות עם זה ולקנות לוח אם עדכני שיכיל את הטכנולוגיה החדשה של ה-SSD?

בנוגע למעבד עד כמה זה קריטי לשדרג אותו גם? 

הקטע הוא שאני גם עכשיו רוצה לפרמט את המחשב ומרגיש לי מיותר לפרמט אותו עם ה-SSD הנוכחי שלי, אני רוצה להחליף אותו ורק אז לפרמט.

פורסם

הכל עניין של כמה אתה מרוצה מהדברים האלה.

כשאתה מרגיש צורך לשדרג - תשדרג. אם אתה דואג מהשקעה ושיפור לעומת הקיים, גם Core i3 8100 יהווה שיפור מקצה לקצה בכל הנוגע לגיימינג

העניין הוא כמה אתה רוצה להשקיע.

בכנות, אולי שוק יד שניה זה משהו שיעזור לך עכשיו. אפשר להשיג מערכות מבוססות Core i5 4000 יחסית בזול, או לפחות חלקים מתאימים.

פורסם
  • מחבר

הדבר העיקרי שכרגע אני מחפש זה SSD.

אך האם שווה לשדרג יחד עם זה את הלוח אם? כי יש טכנולוגיה חדשה שנקרא NVME ואני רוצה משהו חדשני אם כבר אני מחליף..

פורסם

נזם זהב באף חזיר. ה"טכנולוגיה החדשה" הזאת לא תועיל כל כך במערכת לא מאוזנת. כונני SATA רגילים הם מספיק מהירים היום לכל שימוש ביתי סטנדרטי. קח לך משהו פופולרי בעל נפח טוב כמו MX300 של קרושל למשל

פורסם

מסכים עם @djelectric  הוא הקדים אותי ב30 שניות ...

אז ההודעה שלי הלכה ככה- 

כבר עדיף לשלם 300-400 שקל על SSD של 256 אם זה מה שאתה מחפש. עוד שנה-שנתיים-שלוש גם זכרונות הnvme שיש היום , לא יהיו "הכי חדשניים שיש". הם מוגבלים ממהירות תקן pcie3.0 .

בנוסף סמסומג ואינטל עובדות על כוננים חדשים עם זמני השהיה נמוכים במקום ~מילי שניות , ~מיקרו שניות שיקרבו את הכוננים לזמני ההשהיה של הראם שהם~ נאנו שניות 

פורסם
  • מחבר

בחנתי את הדגמים של קרושיאל והבנתי שהכי עדיף ה-BX300, כונן עדיף יותר למרות שהנפח שלו מעט קטן יותר.

כנראה שהכי עדיף לי לפחות באיזור ה-500GB כדי שיספיק לי לשנים הבאות ואולי למערכת הבאה.

אני לא אחד שמשדרג לעיתים קרובות לכן חשבתי על הטכנולוגיה החדשה, הדעות לא ישרות, חלק אומרים כי ההבדלים לא באמת מורגשים וחלק אומרים ש-NVME מהיר הרבה יותר וזה מורגש מאוד.

נכון שאולי זה קצת יקר יותר אבל אולי זה שווה את העניין, האמת גם שאין לי את החיבור בלוח אבל הבנתי שאפשר לרכוש מתאם חיצוני כלשהו.

פורסם

BX300 נחות מ-MX300 בכל הנוגע לעמידות הרכיבים, אני לא יודע למה הוא עדיף יותר...

פורסם
  • מחבר

הבנתי שכונני MLC עדיפים על TLC גם...

לא ממש הבנתי את ההבדלים בין שתי הסדרות.

850 EVO לא עדיף?

פורסם

אה, נכון, BX200 הוא זה שנכשל בציפיות לרכיבים. ל-MX300 יש כרגע את יתרון הפז"ם לפחות בשוק הזה, והוא אמין מאוד סה"כ.

850 EVO עדיף מהם, אבל גם יקר משמעותית...

פורסם
  • מחבר

הבנתי שה-BX300 מגיע לביצועים של ה-EVO או שאולי מאוד קרוב אליו.

גם ראיתי ש-860EVO ממש מעבר לפינה...

אין טעם לחכות בדברים האלה? ומה לגבי ה-NVME?

פורסם

אין כל-כך טעם. אם אתה ממש ממש רוצה, קנה nvme עם מתאם . (לpcie×16) אבל אין צורך 

פורסם

יצא לא מזמן ה-MX500 שמחליף את ה-MX300 ו-BX300 ולפי המבחנים עבר קצת בביצועים את ה-850 EVO אבל בכל מקרה ההפרשים לא משמעותיים.

לקחת בחשבון ש-nvme עם מתאם על מחשב ישן רוב הסיכויים שלא יוכל לשמש ככונן בוט כי הביוס לא ידע להתמודד עם זה.

פורסם
ציטוט של Rockstatement10

לדעתכם לקנות SSD עכשיו או שפשוט לחכות עם זה ולקנות לוח אם עדכני שיכיל את הטכנולוגיה החדשה של ה-SSD?

בנוגע למעבד עד כמה זה קריטי לשדרג אותו גם? 

רק לצורך הבהרה - אי אפשר לשדרג רק לוח אם במקרה הזה. למעשה יהיה צורך בהחלפת כל השילוש (לוח אם, מעבד וזיכרון), שזו הוצאה דיי גדולה.

גם קניית כונן SSD שאינו בעל חיבור SATA היא לא אפשרות סבירה, מהסיבות הבאות:

א. כפי שנכתב יהיה צורך במתאם, וזוהי הוצאה נוספת.

ב. המתאם הוא למעשה כרטיס PCI-Express בגודל X4 שעליו יש תושבת מסוג M.2. לא בטוח שיש לך חריץ הרחבה פנוי כזה בלוח האם. גם אם כרטיס ההרחבה הזה יתאים לחריץ בגודל PCI Express X1 התוצאה תהיה קבלת רבע ממסלולי ה PCI-E הנדרשים (אחד במקום ארבעה), כך שתיאורטית הביצועים שתקבל יהיו נמוכים יותר.

ג. המתאם מיועד לעבוד עם PCI Express 3.0 ואילו לוח האם שלך מציע PCI Express 2.0 בלבד. שוב - תיאורטית אתה תקבל ביצועים מופחתים.

ד. כפי ש @djelectric כתב - לשימוש ביתי רגיל מספיק כונן SSD בעל חיבור SATA.

פורסם
  • מחבר

כן אבל MX500 הוא רק בעל 1TB ועולה כמה מאות שקלים יותר למרות שזה משתלם...

אני מתלבט אם ללכת על BX300 או 850 EVO מאמזון אבל REFURBISHED.

מה זה אומר?

את ה-SSD הנוכחי שלי למכור לדעתכם? מי כבר יקנה את זה...

פורסם

refubrished יכול להיות מוצר שחזר/אריזה פגומה/מוצר שחידשו אותו . הייתי לוקח EVO 850 , העדפה אישית שלי. למרות שאני לא מכיר את הBX300

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים