עבור לתוכן

מיצוי זכרונות ראם 64 ג'יגה - Ripjaws v ddr4 3200

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

היי

הנה ה - 50  סנט שלי.

אתחיל מזה שהעניינים תמיד משתנים / מתקדמים.

ליאור ( djelectric בשבילכם ) צודק.

ומר באסון גם, היה צודק. :)

במערכות של ימים עברו, אכן לא היה מומלץ לעשות המהרה O.C 

כשהן שימשו לעבודה בתחום העריכה / תלת וכו'.

אלא שכיום, בגבולות הטעם הטוב שהמהרת הזיכרון נמנית עימו,

אין בזה שום בעיה.

למעשה, גם לקנות במקום 8700 את גירסת ה - K והאצת כלל המערכת

בלחיצת כפתור, לא הייתה גורמת לשום בעיה.

ולגבי הקאש - אני לא רואה סיבה במערכת עם 64 גיגה ראם להתחיל להתעסק

עם ניתוב הקאש כשעורכים ב - FHD.

זה לא מועיל במיוחד , גם אם לא מזיק.

תודה על התגובה! נראה לי שזה הקש ששבר את גב הגמל - הלאה לxmp

לגבי ניתוב הקאש - זה עניין של כמה מקום פנוי יש לי על כונן הSSD, התיקיות של הMEDIA CACHE (של תוכנות אדובה!) גודלות למימדים עצומים לפעמים, ולא הייתי רוצה שיחנקו את הכונן שיושבות עליו כל התוכנות...

פורסם

ראשית  - יאללה ל - XMP.  :)

שנית, כמה שלי ידוע, התוכנות עובדות עם / בזיכרון, מכאן גם היתרון של

הרבה ממנו   ( ואצלך , יחסית לרזולוציית העריכה , יש די והותר ).

כל עניין הקאש בא עוד מהימים שזיכרון הראם היה במשורה ויקר,

אי שם מימי DDR2  שמערכות היו עם 2 גיגה וכו'.

נו, זה ככה, המסביב....

תתחדש !

פורסם

חברים שמשתמשים באפטר אפקטס בעבודה שלי כבר הראו לי קאשינג של זיכרון ברמת 40GB+, אז בהחלט אין כל כך ברירה במצב הזה אלא להעביר לכונן הקשיח. כונני Optane החדשים של אינטל למשל הם דוגמה טובה לגישור המהירות שיש בין אמצעי אחסון לבין RAM (ביקורת בקרוב, קיבלתי כזה).

פורסם
ציטוט של djelectric

(ביקורת בקרוב, קיבלתי כזה).

:birthday:

פורסם
ציטוט של djelectric

ביצועים בחינם, ששילמת עליהם. החלה פשוטה של האפשרות בביוס צריכה לעבור ללא בעיות במערכת מהסוג הזה

אגב

למה הDEFAULT מגיע ב2000 ולא במקסימום של הלוחאם-זכרונות?

נראה לי קצת פגם בBIOS

פורסם

הגוף האחראי על הדברים הללו הוא JEDEC, שקובע מהן מהירויות (בין היתר) בהן זיכרון חייב לעבוד לכל הפחות. XMP נולד מהרעיון שבסיס זה לא מספיק ושיש המון מקום לשיפור. היום לוחות מוגדרים לעבוד על מהירות JEDEC כדי לאפשר עליה ראשונה בטוחה של המערכת

פורסם

בנוגע לנושא המקורי בדיון אני אוסיף ואומר:

א. בקר הזיכרון במעבד Core i7-8700 תומך רישמית בתדר זיכרון מקסימלי של 2666MHz.

ב. לוח האם Z370-A PRO של MSI תומך בזיכרון שיכול לעבוד בתדר של 4000MHz ואף יותר מכך.

מכאן שאם מפעילים את הזיכרון בתדר של עד 2666MHz (ע"י שימוש בפרופיל XMP או ע"י הגדרה ידנית של התדר והתיזמונים) הדבר כלל לא נחשב כהמהרה והמערכת אמורה להיות יציבה ב-100 אחוז*.

הפעלת הזיכרון בתדר גבוה יותר מ 2666MHz נחשב המהרה מבחינת בקר הזיכרון, שנמצא על המעבד, אך לא מבחינת לוח האם במקרה הזה. האם צפויה להיות בעיה כלשהי? לא. האם אפשר להבטיח ב-100 אחוז שהמערכת תהיה יציבה במקרה כזה? גם לא. כאן נכנסת השאלה מה המשתמש מעדיף - ביצועי זיכרון טובים יותר (תדר גבוה יותר פירושו רוחב פס גדול יותר בין המעבד והזיכרון) אך עם סיכוי מאד קלוש לבעיית יציבות (אני לא יודע האם בכלל אפשר לכמת את זה - אולי אחד למיליון או אחד למיליארד) או מערכת יציבה לחלוטין* אך עם ביצועי זיכרון קצת פחות טובים.

* כשאני כותב "מערכת יציבה לחלוטין" הכוונה היא כמובן ליציבה "על הנייר" שכן במקרה בו כל הרכיבים עובדים בגבולות הפרמטרים המותרים לא אמורה להיות בעיה. אולם אי אפשר להבטיח משהו ב-100 אחוז, שכן יכול להיות שתהיה בעיית יציבות כתוצאה מבעיה כלשהי (התחממות, פגם במעבד/בלוח האם/בזיכרון, בעיה במערכת ההפעלה וכד').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים