עבור לתוכן

מיצוי זכרונות ראם 64 ג'יגה - Ripjaws v ddr4 3200

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

רכשתי לאחרונה מחשב נייח לצורך עריכת וידאו (בעיקר פרימייר ואפטר, רזולוציית FHD).

אני לא מבין גדול במחשבים, בחרתי את המפרט בהמשך להמלצות שניתנו כאן בפורום, ומנציגים של החברה עליה הומלצתי. לא תכננתי לעשות אוברקלוקינג למחשב - בעיקר מאחר אין לי שום נסיון בתחום.

מעבד - intel i core 8700

לוח אם - msi z370 a pro

זיכרון - ripjaws v g skill ddr4 3200 mhz  --- 16x4  --- 64gb

וכרטיס מסך - gigabyte geforce gtx 1060 6 gb

השאלה שלי נוגעת לזכרון הראם - כשהתקנתי את המחשב, שמתי לב שהזכרונות עובדים במהירות 2133 הרץ, ולא ממצים את היכולת שלהם - 3200 הרץ.

מקריאה באינטרנט, הבנתי שאני יכול לשנות בהגדרות הביוס פונקציה שנקראת xmp, ולהביא אותם למלוא הפוטנציאל שלהם. היות והמעבד שלי לא מיועד לאוברקלוק, ואני לא בטוח עד כמה ההבדל יהיה משמעותי לצרכים שלי, רציתי להתייעץ כאן - האם כדאי בכלל לעשות את השינוי לxmp? האם זה מסכן את המערכת שבניתי? האם יש דברים אחרים שאני צריך לקחת בחשבון?

בתודה

דור

פורסם

ביצועים בחינם, ששילמת עליהם. החלה פשוטה של האפשרות בביוס צריכה לעבור ללא בעיות במערכת מהסוג הזה

פורסם

כמי שבנה כרגע מחשב לעריכת וידאו

לא הייתי ממליץ לך לבצע המהרה לשום רכיב.

אתה צריך מחשב יציב.

הלוח שלך במצב נורמל תומך כנראה  ב2133 .ובמצב המהרה במידה והזכרונות מאפשרים עד ל 3200.

אתה צריך מחשב יציב שלא יקרוס פתאום באמצע רינדור.

הייתי ממליץ לך לקנות SSD שמערכת ההפעלה   והתוכנות של ADOBE יותקנו עליו בלבד.

והארד דיסקים קשיחים לחומר העריכה.

פורסם

הלוח שלו עושה מה שיעשה כל לוח עם כל זיכרון מעל ל-2400 מגה-הרץ במצב הזה - מפעיל פרופיל SPD.

הקשר ליציבות החומרה הוא מקרי, וקריסות נחשבות לאור אדום לו הוא זכאי למימוש אחריות מלא. הזיכרונות מסוגלים לעבוד ב-3200 מגה-הרץ כמו שהמעבד מסוגל לעבוד ב4.2 גיגה-הרץ. השבב מספיק איכותי כדי לגרום ליצרן שלו לקבוע תדר עבודה יציב במסגרת האחריות

פורסם

@djelectric - לא הייתי סומך על כל המהרה במיוחד ל XMP בעיניים עצומות

אנסה לתמצת את מה שקרה לי - "צוואר בקבוק"

פורסם

התשובה שלי הייתה דומה גם אם הזכרונות היו 3400 או 3600 או 2800 לצורך העניין, כן... Coffee Lake היא פלטפורמה מאוד בוגרת לזיכרונות DDR4. הפריחה הזאת של זיכרונות DDR4 מהירים יותר (4133+) היא לא מקרית ומתאפשרת בגלל העלאת רף היציבות המאוד גבוהה שבוצעה.

האם זאת "המהרה" בהגדרה? כן, זו המהרה, אבל היא נמצאת עמוק בטווח הסל"ד של בקר הזיכרון המובנה במעבד שלו. כל מה שאני אומר במקרה הזה - הוא שילם אקסטרה בשביל לקבל ביצועים גבוהים יותר, חבל שלא להשתמש בהם.

פורסם

אתה צודק במקרה של מחשב לגיימינג. אם המחשב יקרוס לרגע, אז לא קרה כלום, מקסימום יתחיל את המשחק מחדש.

אבל בעריכת וידאו- יכול להיות אסון- במקרה הטוב הוא רק התחיל את העריכה ואז לחזור על זה יהיה לא נורא.

אבל ברינדור כבד, לקבל שגיאה או קריסה - חבל על בזבוז השעות.

ולכן אני חוזר- עדיף להשאיר את ההגדרות בביוס למצב האידאלי. אע"פ שאפשר לסחוט מהחומרה עוד קצת.

פורסם

אני לא יודע מאיפה הרעיון ש-XMP כל כך לא יציב נכנס לך לראש, בכנות...

יש בערך 10 רכיבים בעלי פוטנציאל כשל גבוה יותר במערכת כזאת.

פורסם

אביחי אין פה קשר לאי יציבות..

יש פה קשר להמהרת רכיב אחד שבכך כל שאר הרכיבים "לא ידביקו תקצב"

אבל כפי שהוא ציין מעלי ה COFFE LAKE  אמור לעמוד בזה בניגוד אצלי..

מזל שאצלי יש את הלוח אם (אסוס) שכבר יש לו "תוכניות" המהרה מובנות

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות - החכמתי מהדיון המלומד אם כי טרם הגעתי להחלטה.

מוסיף עוד פרטים, שיכולים להיות רלוונטיים:

המחשב לא ישמש כלל לגיימינג אלא רק לגרפיקה ועריכת וידאו - יופעל רצוף במשך הרבה זמן, ברינדורים אקספורטים והעברות קבצים.

כמו כן כל התוכנות הגרפיות ומערכת ההפעלה מותקנות על כונן SSD Nvme חדש של סמסונג, והcache של התוכנות הגרפיות הולך לssd אחר מדגם ישן יותר.

אין לי בעיה להשאיר את המצב כמו שהוא - גם ככה המחשב טס ואני מרגיש שיפור בעבודה שלי. אני רק תוהה מדוע הומלצו לי זכרונות 3200 הרץ, אם הם לא 'אמורים' לעבוד במהירות כזו - לאחר שהדגשתי שאני לא מעוניין באוברקלוק ולא קניתי מעבד שמתאים לכך...

פורסם

תקן ddr4 מגדיר מהירות. מסוימת , כנראה שהיא 2133 (למרות שאני זכרתי 2400) וזה הדיפולט. 

בקר הזכרון בהחלט מסוגל להתמודד עם מהירויות זכרון גבוהות יותר (אחרת לא הייתה סיבה לקנות אותם , והם לא היו מיוצרים בכלל). יצרניות הזכרון עושות תהליך סינון לשבבי הזכרון , וקבעו כי שבב זה מסוגל לעבוד בתדר 3200 MHZ .

הפרופיל הנוכחי הוא ברירת המחדל ולכן הזכרונות עובדים ב2133. זה לא שהם "לא אמורים לעבוד במהירות הזאת" אחרת הם לא היו נמכרים ככאלו.

פורסם

אגב בשביל להרגיש שיפור כביכול בעבודה שקשורה אליך ספציפית אני לא חושב שהמהרה של הזכרונות המדוברים תרגיש בהבדל בעבודה

שקשורה אליך - אולי כרטיס מסך מומהר ו/או יותר מתקדם, או כפול, וכמובן ה NVME המטורף שיש לשנינו :ph34r:

פורסם

Levdor

בפרימייר ואפטר- איך העברת את ה CHCHE  לכונן אחר?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Avichay Bason

Levdor

בפרימייר ואפטר- איך העברת את ה CHCHE  לכונן אחר?

You can change the locations of the media cache database and the cached files using Edit>Preferences>Media>Media Cache Files. For more information, see Preferences.)

מתוך:

https://helpx.adobe.com/media-encoder/using/media-cache-database.html

יוצר תיקיות נפרדות לפרימייר ולאפטר, אתה יכול גם לקבוע להם מגבלת גודל אם אינני טועה..

פורסם

היי

הנה ה - 50  סנט שלי.

אתחיל מזה שהעניינים תמיד משתנים / מתקדמים.

ליאור ( djelectric בשבילכם ) צודק.

ומר באסון גם, היה צודק. :)

במערכות של ימים עברו, אכן לא היה מומלץ לעשות המהרה O.C 

כשהן שימשו לעבודה בתחום העריכה / תלת וכו'.

אלא שכיום, בגבולות הטעם הטוב שהמהרת הזיכרון נמנית עימו,

אין בזה שום בעיה.

למעשה, גם לקנות במקום 8700 את גירסת ה - K והאצת כלל המערכת

בלחיצת כפתור, לא הייתה גורמת לשום בעיה.

ולגבי הקאש - אני לא רואה סיבה במערכת עם 64 גיגה ראם להתחיל להתעסק

עם ניתוב הקאש כשעורכים ב - FHD.

זה לא מועיל במיוחד , גם אם לא מזיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים