עבור לתוכן

לאחר ביטול WIFI והפיכת הרשת הביתית לחוטית, איך משיגים עוד IP למחשב שני?

Featured Replies

פורסם

יש לנו ראוטר של הוט. שביטלנו בו את האופציה של WIFI כי לא מעונינים בקרינה אלחוטית בבית משיקולנו האישיים, לאחר ביטול הWIFI יש אופציה לגלוש רק במחשב אחד מהשניים שהשתמשנו בהם עד כה ,

כי הראוטר שסיפק הרבה כתובות IP כשהיה בו עדיין WIFI, -כעת הפך למודם, והוא מספק רק כתובת IP אחת. (מדובר בראוטר "הוטבוקס" של הוט.) יש לו 4 יציאות של כבל רשת מאחורה

נגיד חיברתי כבל רשת גם למחשב השני,  איך מוסיפים לו IP משלו ?   

אשמח לתשובות מכל מי שביטל WIFI ועבר לחוטי, איך לסדר עמדת גלישה נוספת. או איזה איש מקצוע מבין בזה ולפנות אליו. כי מטכנאי רשת שדיברתי איתם נראה שאף אחד מהם לא מבין איך ומה.

הערה: לא מדובר פה בשום נסיון קומבינה. שילמנו אותו תשלום כשהיה WIFI והיו מספר מחשבים בבית שגולשים. לא אחד.  כך שאני מחפש את אותו דבר, רק באופן חוטי.

נערך על-ידי KAY1

פורסם

אתה צריך ראוטר שיבצע את חלוקת הכתובות הפנימיות מה שנקרא שרת DHCP ואת פעולת הראטוניג של חלוקת האינטרנט עם כתובת חיצונית אחת לכל המחשבים, בעקרון שרת הDHCP לא חייב להיות הראוטר, ברשת ביתית כמעט תמיד כן. כרגע אין לך ראוטר.

האפשרויות הסבירות.

1. להחזיר את המכשיר של הוט להיות ראוטר ולבטל בו את האלחוטי, במידה וחסרות יציאות לחבר אליו גם switch.

2. להשאיר אותו בתור מודם ולחבר אליו ראוטר אלחוטי ולבטל את האלחוט או ראוטר חוטי, במידה וחסרות יציאות לחבר סוויטצ'.

*נניח יש לך מקום עם נקודת רשת (לא ליד הראוטר), אתה יכול לחבר אליה סוויטצ'.

הבעיה הגדולה היא רישות הבית בכבלי רשת רצוי עם שקע נקבה בקצה.

*ישנם אפשרויות של שימוש של בכבלים של הכבלים/בזק/חשמל במקום, פחות מומלץ.

פורסם
  • מחבר

איזה עוד מכשיר בבית יכול לחלק כתובות איי פי אם לא ראוטר?

מה שעשינו זה שכיבינו את הכפתחרים של האלחוט, וגם ביטלנו לו את האפציה של "רשת ביתית" דרך החברת כבלים. אני תוהה שאולי הפעולה של ביטול הרשת בגללה הוא לא נותן כתובות אייפי, 

אז, אם אני מחזיר את הראוטר למצב "רשת ביתית", ורק מכבה לו את כפתורי האלחוט, זה בוודאות לא פולט יותר קרינה של אלחוט? הרי הוא ממשיך בפעולה של ראוטר של לתת כתובות, או שמא הפעולות האחרות שלו כמו מתן כתובות אייפי לא קשורות לקרינה אלחוטית כל עוד מכובה לו אופציית אלחוט?

אחד הטכנאי רשת, דיבר איתי על לשים סוויץ אולי, האם הסוויץ פותר את בעיית האייפי, או שזה רק חיבור פיזי ממכשיר למכשיר? מה עושה הסוויץ הזה ? (יש במכשיר הזה שאצלי ארבע יציאות של רשת . אין צורך ביותר.)

והאם ישנה דרך עקיפה כלשהי לגלוש בכמה מחשבים, ללא אייפי? או שחייב שלכל מחשב יהיה אייפי משלו?

אגב , כבל רשת ארוך ולקדוח בקיר זה נראה לי הבעיה הכי קטנה שיש לבצע, או שלא הבנתי אותך נכון... 

נערך על-ידי KAY1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים