עבור לתוכן

מחשב לגיימינג ועריכת תמונות בסביבות 8K בערך.

Featured Replies

פורסם

היי,

ביקשו ממני להביא מפרט שיתאים לגיימינג + עריכת תמונות, הכל מוסבר בשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? בעקרון אמרו לי "אין תקציב, גם אם יעלה 10K" אבל נראהלי שמספיק בסביבות 6-8K, או שאני טועה?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שרשום ב1

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה שרשום ב1

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג + תוכנות של Adobe כמו Photoshop בעיקר (ואולי גם קצת premier לעריכת סרטים)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Player Unknown's Battlegrounds בעיקר כרגע... 

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות כמה שיותר, שירוץ חלק :}

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך חובה, עדיפות ל-IPS כלשהו כדי שיהיו צבעים יפים לעריכת תמונות... זה יותר חשוב ממסך גיימינג כרגע. השאלה אם עדיף 4K או ש1080P מספיק? מה נראה לכם? 

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? אמממ אני משער ש8 עדיף? כמה שיותר שקט שאפשר למה שמבוקש

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? דרוש הרכבת מחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור ירושלים והסביבה, אלא אם כן יש הבדל משמעותי במחיר ואז אפשר מאיזור המרכז גם

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מקסימום עוד שבוע לדעתי - אולי אפשר לדחות בכמה ימים למבצעי BLACK FRIDAY.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). הייתי אומר לפחות כונן טרה של SSD, כדי שיוכל לשמור שם את המידע של העריכת תמונות - שהכל יפתח לו משם מהר שירצה לשנות דברים ולערוך וגם שיהיה מקום למשחקים להתקין. אבל יש מצב שצריך עוד כונן של כמה ג'יגות (לא חובה SSD) כדי לשמור הסטוריה של כל העבודות - זה תופס מלאאאא מקום.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא ממש

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: לא.

תודה רבה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים