עבור לתוכן

איך אני יודע אם לכונן שלי יש 8MB BUFFER?

Featured Replies

פורסם

אני קניתי כונן קשיח:

WD 80GB 7200RPM לפני שבוע.

עכשיו המוכר אמר לי שהכונן הוא עם 8MB BUFFER אבל לא כתוב את זה על גביי הכונן הקשיח, כתוב רק JB.

JB=8MB BUFFER?

יש לי בעיה נוספת שאני לא יודע באיזה פורום למקם אותה, אני אכתוב אותה ובבקשה תגידו לי לאיפה היא מתאימה:

אני קניתי בעצם מחשב שלם לפני שבוע, עכשיו קיבלתי את הצורב (Lite On 52X32X52) ואת הכונן הקשיח שהזכרתי למעלה רק בסקיות אנטי סטטיות וזהו, הם לא באו בחבילה או משהו כזה. עכשיו עם הצורב קיבלתי דיסק של תוכנת הצריבה של נרו. עכשיו רציתי לדעת אם יש משהו רע בכך שבחנות הביאו לי אותם בלי חבילה? שאלתי אותם אם זה משומש והם אמרו לי חדש.

ואף אחד מהם לא גירסת OEM דרך אגב, כי אני לא ביקשתי גירסה כזאת.

פורסם

כן JB זה הדגם של ה8 MB באפר

ואין לי דרך אחרת לאמת לך זה חוץ מזה שJB זה הדגם

פורסם
  • מחבר

תודה אחי, רק בבקשה שים לב לתוספת שרשמתי בהודעה הראשונה ואם אתה יכול תענה לי על זה בבקשה.

פורסם

JB זה השם של הממציא של זה...אם אני לא טועה ג'ושע בראון...

אני לא חושב שזה בהכרח אומר שזה 8מגה באפר...אבל אולי אני טועה...

פורסם
  • מחבר

אז איך אני בודק?

יש לי AIDA32, אבל לא מצאתי בה

פורסם

אם הדגם של הכונן זה JB אז הוא 8MB באפר כמו שכבר אמרו לך קודם. אם זה היה BB אז זה היה 2MB באפר.

ומה הקטע של הJB בתור ראשי תיבות?? נשמע לי מוזר מדי....

ובקשר לצורב, קיבלת גירסאת OEM. אם לא ביקשת כזאת (ביקשת RETAIL במפורש?) זה לא אומר שלא תקבל כזאת.

פורסם
  • מחבר

אם הדגם של הכונן זה JB אז הוא 8MB באפר כמו שכבר אמרו לך קודם. אם זה היה BB אז זה היה 2MB באפר.

ומה הקטע של הJB בתור ראשי תיבות?? נשמע לי מוזר מדי....

ובקשר לצורב, קיבלת גירסאת OEM. אם לא ביקשת כזאת (ביקשת RETAIL במפורש?) זה לא אומר שלא תקבל כזאת.

תודה אחי

ובנוגע לצורב, אני לא ביקשתי במפורש גירסת RETAIL אבל לא היה כתוב באתר (שממו עשיתי את ההזמנה) שהוא גרסת OEM.

וגם הכונן הקשיח לא בא בחבילה, הוא בא רק בשקית אנטי סטטית, זאת אומרת שגם הוא גרסת OEM?

וזה לא הוגן מצד החנות שקניתי ממנה, כי היא לא ציינה באתר שום דבר על גרסת OEM. ועוד משהו: יש משהו רע בגרסת OEM?

פורסם

OEM זה בדיוק כמו ריטייל רק בלי הבאנדל (התוכנות והכבלים וכ'ו), אין שום הבדל בין OEM לריטייל

חוץ מהעובד שOEM זול יותר (מהסיבה המובנת שאין לו את התוכנות המיותר והוקפא וכ'ו).

פורסם
  • מחבר

OEM זה בדיוק כמו ריטייל רק בלי הבאנדל (התוכנות והכבלים וכ'ו)' date=' אין שום הבדל בין OEM לריטייל

חוץ מהעובד שOEM זול יותר  (מהסיבה המובנת שאין לו את התוכנות המיותר והוקפא וכ'ו).

[/quote']

אבל המחיר של הצורב והכונן קשיח לא היו זולים יותר, הצורב קניתי ב-250 ש"ח ןהכונן קשיח ב-450 ש"ח.

אז עבדו עליי?

פורסם

נשמע לי כמו מחיר נורמלי בהחלט לצורב ולכזה כונן.

שתדע להבא, אם לא כתוב במפורש שזה ריטייל, זה OEM.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על העזרה.

זאת הייתה פעם ראשונה שאני קונה מחשב לבד אז עשיתי כמה טעויות, אבל אני לא אעשה אותם בפעם הבאה.

פורסם

אם אתה רוצה לבדוק בצורה הכי טובה אם יש לך 8 מגה זיכרון אז על ההרדיסק יש שני סיראיל נמברס תיכנס לאתר הבית של החברה ותכניס אחד מהם (לא יודע איזה כי אין לי מושג איזה הרדיסק יש לך) זה אמור להראות לך שיש לך את הגירסה עם ה 8 מגה באפר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים