עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב ללימודים

Featured Replies

פורסם

היי :-) קוראים לי איילת ואני סטודנטית שמסיימת תואר ראשון ומתחילה תואר שני... המחשב שקניתי בתחילת התואר מת (המסך שלו גוסס והבוקר הסוללה החליטה שלא להטען) והשלמתי עם זה שאני חייבת לקנות מחשב חדש. מהר. אני מתחילה שוב ללמוד ב-22.10 ויש לי 2 עבודות לכתוב כדי לסיים את התואר הראשון... בנוסף, אני לוקחת את המחשב הנייד שלי לעבודה ועובדת איתו (על דברים שקשורים לעבודה) ככה שאני באמת לא יכולה להרשות לעצמי להיות בלי מחשב...

אשמח מאוד לעזרה! תודה רבה רבה!

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה באמת עוזר

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביישומי אופיס (וורד, פוואר פויינט אקסל), אינטרנט

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג מה זה אומר אז כנראה שזה לא משנה לי?

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כנ"ל

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? אף פעם לא שמתי לב למחשב רועש אז כנראה שכל מחשב יספק אותי? אבל זה כן להרצאות בלימודים אז שלא יישמע כמו טנק

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריכה רק ווינדוס, אני יכולה לבקש מאחי שיתקין לי אופיס :-) 

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ירושלים! ואפילו עדיף שאני אלך פיזית לקנות ואגיע הביתה עם מחשב אלא אם זה מייקר משמעותית.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מוקדם - המחשב שלי גוסס ואני חייבת לסיים את התואר הראשון :-(

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). ממש חשוב לי שהמחשב יהיה קל - עדיף לפחות מ-2 קילו. ושהסוללה שלו תחזיק כמה שעות בלי טעינה (4 שעות לפחות, כמו שהיה לי במחשב הזה)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מה לשדרג, צריכה שיחזיק!

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: בטריה ומשקל :-) בנוסף, אשמח מאוד למחשב שיש לו מסך מט ולא מבריק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים