עבור לתוכן

הוספת זיכרון RAM למחשב קיים

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב מותג HP Compaq Elite 8300 Microtower.

אלו הנתונים של המחשב:

http://speccy.piriform.com/results/qBwiSGMPMfGyuZD45NRdvqf

המחשב הגיע עם זיכרון 1 של 4 GB (תמונה מצורפת).

לאחרונה המחשב איטי במעט (התחלתי לעבוד עם תוכנות כבדות יותר כמו אוטוקד וכו') והייתי מעוניין לשדרג את הזיכרון.

השאלות שלי הן:

1. איזה זיכרון אני צריך לקנות מבחינת הנתונים הכלליים?

2. האם יספיק לי 4 GB תוספת?

3. האם תהיה אפשרות שיעבוד בדואל והאם זה באמת אפקטיבי ומזרז את פעולת המחשב?

אם יש אפשרות להמליץ על משהו ספציפי, אשמח מאוד.

IMG_1736.JPG

IMG_1734.JPG

IMG_1733.JPG

פורסם

תוסיף סטיק נוסף בדיוק מאותו דגם שיש לך. נסה לחפש באיביי או בעלי-אקספרסס משומש, או אם תמצא חדש מה טוב.

לגבי dual channel אני מניח שיש תמיכה בזה בלוח, אבל לא יודע להגיד בוודאות, לא מצאתי מספיק פרטים על הלוח הזה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאין לי מושג איך נקרא מה שיש לי...

פורסם

כן, יש תמיכה בדואלבאנד במחשב הזה - שים את 2 הסטיקים בסוקטים השחורים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של --- The King ---

תוסיף סטיק נוסף בדיוק מאותו דגם שיש לך. נסה לחפש באיביי או בעלי-אקספרסס משומש, או אם תמצא חדש מה טוב.

לגבי dual channel אני מניח שיש תמיכה בזה בלוח, אבל לא יודע להגיד בוודאות, לא מצאתי מספיק פרטים על הלוח הזה.

ומה עם זה?

http://www.ebay.com/itm/New-Micron-4GB-DDR3-2RX8-PC3-12800U-1600MHz-240PIN-DIMM-Intel-Desktop-Memory-RAM/252652363107?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D46086%26meid%3D60ece69e4e5d46cfae02e37e8aaf83c5%26pid%3D100010%26rk%3D3%26rkt%3D6%26sd%3D232483717088&_trksid=p2047675.c100010.m2109

יותר זול ומוכר אמין יותר אבל 2RX ואין לי מושג מה זה אבל זה שונה ממה שהבאת

פורסם

זה דגם שונה. לדעתי עדיף שתשלם עוד כמה שקלים ותלך על בטוח.

אם חבל לך להשקיע כסף על המערכת הזאת, תשקול להמהיר את המעבד ולנסות לסחוב כמה שאפשר, ואז כבר להחליף את כל המחשב.

פורסם
  • מחבר

המחשב ממש מצויין ואין לי סיבה להחליף אותו.

הזיכרון פשוט ממש קטן - 4 גיגה, אז אני אמין שהוספה של עוד 4 תסגור את הסיפור.

לא חבל לי על הכסף ואין לי בעיה לקנות את אותו הדגם, אבל מה שהבאת משומש וממוכר לא משהו.

איך אני מחפש בדיוק את הדגם שאני צריך? לפי מה? אני מאמין שאחפש ואמצא אולי אפילו בארץ במחיר כמעט דומה.

פורסם

זה הדגם שלך: MT8JTF51264AZ-1G6E1

פורסם

זה אכן זה, אבל זה יוצא 80 דולר עם משלוח, עדיף כבר את הלינק מאיביי ששלחתי..

ציטוט של plucki

וסתם לדעת, למה צריך דווקא של אותה חברה?

באופן כללי מומלץ להשתמש בסטיקים זהים לחלוטין כששמים יותר מסטיק אחד, ואם לא דגם זהה לגמרי אז לפחות שיהיו עם תזמונים, נפח, ומתח זהים לחלוטין. זה כדי למנוע בעיות של תאימות בינהם.

באופן כללי גם מומלץ לבדוק שהזיכרונות תואמים ללוח ע"פ רשימה של יצרן הלוח. במקרה שלך, זה לוח של HP שקשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא אפילו את הנתונים הטכניים שלו, אז בטח שאת רשימת הזיכרונות שנבדקו אין סיכוי למצוא. לכן, אם אנחנו יודעים שהסטיק שיש לך כרגע עובד בטוח, עדיף שתקנה אחד בדיוק כזה.

יכול להיות שאם תקנה סטיק אחר זה ייצור בעיות ואולי אפילו לא יעבוד בכלל.

פורסם
  • מחבר

זה אכן זה, אבל זה יוצא 80 דולר עם משלוח, עדיף כבר את הלינק מאיביי ששלחתי..

באופן כללי מומלץ להשתמש בסטיקים זהים לחלוטין כששמים יותר מסטיק אחד, ואם לא דגם זהה לגמרי אז לפחות שיהיו עם תזמונים, נפח, ומתח זהים לחלוטין. זה כדי למנוע בעיות של תאימות בינהם.

באופן כללי גם מומלץ לבדוק שהזיכרונות תואמים ללוח ע"פ רשימה של יצרן הלוח. במקרה שלך, זה לוח של HP שקשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא אפילו את הנתונים הטכניים שלו, אז בטח שאת רשימת הזיכרונות שנבדקו אין סיכוי למצוא. לכן, אם אנחנו יודעים שהסטיק שיש לך כרגע עובד בטוח, עדיף שתקנה אחד בדיוק כזה.

יכול להיות שאם תקנה סטיק אחר זה ייצור בעיות ואולי אפילו לא יעבוד בכלל.

,תודה רבה!!

לפני שאזמין, אולי אנסה למצוא את הלוח אם דרך HP? זה יעזור? כאשר אמצא, מה לבדוק כדי לדעת תאימות? אני גם יכול לשאול אותם דרך התמיכה...

פורסם

אפשר תמיד לנסות לקחת את המחשב לחנות מחשבים ולבקש מהם להתאים לך זיכרון נוסף או לחילופין - לקנות זיכרון בנפח של 8GB בתצורה של 2X4GB (אם אתה ממש רוצה לעבוד בערוץ כפול, דבר שהוא לא ממש משמעותי ברוב השימושים עם מעבדי אינטל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים