עבור לתוכן

אפל חוגגת עשור לאייפון עם שינוי עיצוב קיצוני

Featured Replies

פורסם

ה-iPhone X הוא כל מה שהשמועות וההדלפות הבטיחו לנו, ויהיה קשה (ויקר) למצוא אותו בחנויות

לכתבה

פורסם

במילה אחת: "מביך"

פורסם

בשתי מילים, מאוד מביך

פורסם

אייפון 10 לא מגיע עם airpods, באתר כתוב שהם מגיעות עם הearpods סטנדרטיות.

פורסם

Due to company policy, we will be requiring all staff who get the new IPhoneX to have there faces surgically altered every 90 days

פורסם

התימחור מראה ששני החדשים מכוונים לקהלים אחרים (מהסוג שעד כה היה קונה סמרטפונים עם ציפוי זהב או יהלומים), כי הישנים יותר עדיין מהירים ויריצו יפה את IOS11. נראה שפער הביצועים קטן מתמיד (אם כי עדיין לא נראו תוצאות בדיקות ל-8 ו-X), אם הפער בין 7 ל-SE ו-6 הוא של 15% בממוצע, כמו בטבלה בקישור https://www.iphonebenchmark.net/passmark_chart.html כך שמדובר בפילוח חדש ועיצובי ופחות השקעה טכנולוגית: ה-X החדש לא מאובטח יותר מהישנים, רק מעוצב יפה יותר.

פורסם

למה מביך?

פורסם

כי אין בטלפון הזה כלום... השיפור היחיד שיש בו לעומות דורות קודמים זה... מה? טעינה אלחוטית שיש באנדרואיד כבר מאז שנת 2014 בערך? או מה, קקי מדבר? טלפון שהוא כל כולו השלמת פערים, אין לו אפילו יתרון אחד על פני המתחרים.

פורסם

לא בטוח שאתה כל כך צודק. בגדול אני חושב שהמכשיר לא משהו אבל אם אתה מדבר על תכונות זה לא רק השלמת פערים. למשל זיהוי פנים לפתיחת המשכיר. קיים באנדרואידים שונים אבל תמיד הצליחו לעבוד עליו עם תמונה. פה לעומת זאת אמרו שהזיהוי הוא עם מצלמת אינפרה אדום. זה לבד מחסל את האופציה של שימוש בתמונה. התכונה אומנם היתה קיימת קודם אבל במציאות עבדה לא טוב. אפל הצליחו להביא אספקט חדש. אם באמת זה יעבוד כמצופה הם בהחלט חידשו. זה זיהוי פנים שבאמת עובד. מקווה בשבילם, כי שאר התכונות לא נשמעות משהו...

פורסם

מצטער, אין שום סיכוי שאני אאפשר לך לצאת בשקט מחיסרון שהפכת ליתרון. העובדה שהם ביטלו את קורא טביעות האצבע ומאפשרים לפתוח את המכשיר רק באמצעות זיהוי פנים - טוב טכנית ככל שיהיה - זה לא יתרון אלא חיסרון, חד משמעית! זאת אחת מהדוגמאות למקרים שבהם עושים משהו רק בשביל לסמן V על פיצ'ר חדש, למרות שאף אחד בכלל לא ביקש אותו והוא רק מזיק. קורא טביעות האצבע במכשירים מהדור האחרון הם מושלמים, לא פחות. הם מהירים ברמה בלתי רגילה, כשניסיתי לראשונה את הקורא ב-One Plus 5 למשל הייתי בטוח שמסך הנעילה שלי בכלל מבוטל, כי לא הספקתי אפילו לראות אותו מהרגע שהנחתי את האצבע על המכשיר ועד שהופיע לי מסך הבית הפתוח. מהיר יותר ממצמוץ! זה עד כמה הוא מהיר. כמו כן במכשירים נורמליים (ולא אצל כל מיני דבילים שדחפו אותו לגב המכשיר שצריך לנסות לנחש איפה הוא) הוא נמצא במיקום אסטרטגי כזה שבכלל לא צריך לחשוב עליו - פשוט מחזיקים את המכשיר כמו שתמיד החזקת אותו - ובום - לפני שהספקת אפילו לחשוב על זה הוא כבר פתוח. ואז אפל באו והחליטו להרוס את זה. ומה הם שמו בתמורה? זיהוי פנוי, השיטה הכי מתסכלת ומוזרה שקיימת. השיטה שמכריחה אותך להרים את הטלפון מול הפנים, גם דורש מאמץ וגם מבזבז זמן. ובכלל, אם אתה לא רוצה להיראות כמו דביל ש"מסתכל על הטלפון שלו בעיניים" בשביל לפתוח אותו? ואם אתה רוצה לפתוח אותו בדחיפות? עם טביעת אצבע כשאתה שולף אותו מהכיס ומחזיק אותו עם האצבע, עד שהפנת אליו את המבט הוא כבר פתוח. ועם זיהוי הפנים הדבילי? זה חד משמעית חיסרון, שיטה הרבה פחות טובה לפתיחת המכשיר - כבר ברמה המהותית, ולא משנה בכלל כמה טוב טכנית הם הצליחו לעשות אותה.

פורסם

עמרי צודק, אין לך מושג כמה אתה פותח את הטלפון כשהוא מונח על השולחן עד שאתה נאלץ להתמודד עם מערכת לזיהוי פנים שמחייבת אותך להרים אותו. זו שיטת שחרור הנעילה הכי גרועה לטלפון סלולרי שאני יכול להעלות על דעתי. אגב, זיהוי הפנים של אפל עובד בחדר חשוך? אם לא (ואני לא רואה שום סיבה שכן, אלא אם כן הותקן פלאש קדמי או ראיית לילה) אז זו עוד סיבה למה זו שיטה טפשית.

פורסם

זיהוי הפנים של אפל עובד גם בחושך מוחלט.

הנייד עצמו "יורה" כ-30000 (לטענת אפל) נקודות אינפרא אדום אל הפנים של המשתמש ומשתמש בהן לצורך הזיהוי.

פורסם

אני נאלץ להסכים עם מילפורד.

בתור חובב אפל, זה חיסרון ענק לטעמי. כל כך ענק עד כדי פסילת המכשיר אצלי.

אני אחכה לפחות עד לשנה הבאה. אולי אז הם יצליחו לשלב טביעת אצבע במסך וזה מה שיגרום לי לשדרג.

אם היום הייתי צריך לשדרג, הייתי הולך על האייפון 8.

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

מצטער, אין שום סיכוי שאני אאפשר לך לצאת בשקט מחיסרון שהפכת ליתרון. העובדה שהם ביטלו את קורא טביעות האצבע ומאפשרים לפתוח את המכשיר רק באמצעות זיהוי פנים - טוב טכנית ככל שיהיה - זה לא יתרון אלא חיסרון, חד משמעית! זאת אחת מהדוגמאות למקרים שבהם עושים משהו רק בשביל לסמן V על פיצ'ר חדש, למרות שאף אחד בכלל לא ביקש אותו והוא רק מזיק. קורא טביעות האצבע במכשירים מהדור האחרון הם מושלמים, לא פחות. הם מהירים ברמה בלתי רגילה, כשניסיתי לראשונה את הקורא ב-One Plus 5 למשל הייתי בטוח שמסך הנעילה שלי בכלל מבוטל, כי לא הספקתי אפילו לראות אותו מהרגע שהנחתי את האצבע על המכשיר ועד שהופיע לי מסך הבית הפתוח. מהיר יותר ממצמוץ! זה עד כמה הוא מהיר. כמו כן במכשירים נורמליים (ולא אצל כל מיני דבילים שדחפו אותו לגב המכשיר שצריך לנסות לנחש איפה הוא) הוא נמצא במיקום אסטרטגי כזה שבכלל לא צריך לחשוב עליו - פשוט מחזיקים את המכשיר כמו שתמיד החזקת אותו - ובום - לפני שהספקת אפילו לחשוב על זה הוא כבר פתוח. ואז אפל באו והחליטו להרוס את זה. ומה הם שמו בתמורה? זיהוי פנוי, השיטה הכי מתסכלת ומוזרה שקיימת. השיטה שמכריחה אותך להרים את הטלפון מול הפנים, גם דורש מאמץ וגם מבזבז זמן. ובכלל, אם אתה לא רוצה להיראות כמו דביל ש"מסתכל על הטלפון שלו בעיניים" בשביל לפתוח אותו? ואם אתה רוצה לפתוח אותו בדחיפות? עם טביעת אצבע כשאתה שולף אותו מהכיס ומחזיק אותו עם האצבע, עד שהפנת אליו את המבט הוא כבר פתוח. ועם זיהוי הפנים הדבילי? זה חד משמעית חיסרון, שיטה הרבה פחות טובה לפתיחת המכשיר - כבר ברמה המהותית, ולא משנה בכלל כמה טוב טכנית הם הצליחו לעשות אותה.

תוסיף לזה שקורא טביעת אצבע היה אפשר להגדיר עד 5 אנשים. ומשום מה בזיהוי פנים של אפל אפשר רק אחד. אני חושב שזה טוב שהוסיפו את האופציה הזאת אבל לא אם מורידים את האופציה הקודמת. 

עכשיו מי שיש לו אייפון יראה כמו פקצה בת 12 שעושה סלפי כל 5 דקות. 

אבל תבין אפל כנראה חייבת להוריד מעכשיו אייזה רכיב כל שנה (זה התחיל עם שקע אזניות) ועדיף אחד שימושי במיוחד. אולי שנה הבאה יורידו את המצלמה הראשית???

פורסם

כל מה שאפל עושים, עשו וכנראה ימשיכו לעשות, זה לנסות להיות מיוחדים ושונים מכל השאר. פעם זה היה עובד להם (עד עידן האייפון 4 בערך), כי הם היו בקדמה טכנולוגית ואצלהם הכל עבד פשוט טוב יותר. אך בשלב מסוים הפער הזה הצטמצם.

בשנים האחרונות, הרבה מהלקוחות שקונים מוצרים של אפל קונים אותם כי הם מוצרים של אפל. לא משנה אם הם פחות טובים, או פחות נוחים מהמוצרים המתחרים בשוק, יש אנשים שמבחינתם כל מה שאפל זה קדוש ואת זה הם יקנו לא משנה מה.

אלו לדעתי הסיבות שאפל מרשים לעצמם להוציא גאדג'טים כאלה דבילים ולא שימושיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים