עבור לתוכן

רכישת Ryzen 3 באיביי

Featured Replies

פורסם

קרוב משפחה מגיע מחו"ל ואם אני רוצה להביא באמצעותו המעבד הנ"ל לצורך שדרוג המחשב הביתי שלי - מה להביא?

אני מבין שלמעבד הזה יש כמה קטגוריות - איזה מהם כדאית? אני גם מבין את הסיכון באיבוד האחריות, אבל מנסיוני, תקלה במעבד היא לא שכיחה ואם העניין משתלם, אני מוכן לקחת את הסיכון (רוכש כמובן רק אצל מוכר חזק באיביי, לא ממישהו שיש לו מכירות מעטות).

פורסם

א. מבחינתי יש רק 3 מעבדי Ryzen שמשתלם לקנות - ה Ryzen 3 1200, ה Ryzen 5 1600 וה Ryzen 7 1700 (לקבוצה הזו אפשר גם להוסיף את ה Ryzen 5 1400, אבל אני חושב שאם כבר קונים Ryzen 5 אז עדיף ללכת על דגם ה-1600). כל שאר המעבדים במשפחת ה Ryzen הם בסה"כ גירסאות מומהרות של קבוצה זו.

ב. היות שבמשפחת מעבדי ה Ryzen 3 יש כרגע רק שני דגמים, ה Ryzen 1200 וה Ryzen 1300X, כאשר ההבדל בינהם הוא רק בתדר (3.1GHz עם תדר טורבו של 3.4GHz בדגם ה-1200 לעומת תדר של 3.5GHz ותדר טורבו של 3.7GHz בדגם ה 1300X), הכי משתלם יהחיה לקנות את דגם ה-1200 ופשוט להמהיר אותו קצת. מצד שני, ההבדל במחיר בינהם הוא רק 20 דולר (109 דולר לעומת 129 דולר), אז אם אתה לא מעוניין לבצע המהרה בעצמך אולי תרצה לקנות את דגם ה 1300X.

ג. אני לא רואה שום יתרון לקנייה ב ebay במקרה הזה, ולמעשה העלות של מעבדי ה Ryzen 3 בחנויות בארץ (ובפרט ב TMS) יותר זולה. אם היית רוכש מעבד Ryzen 3 באתר כמו Amazon אולי היית מצליח לחסוך כ-100 ש"ח לעומת המחיר בארץ, אבל זה בהחלט לא המקרה ב ebay.

פורסם
  • מחבר

מבדיקה כרגע, (RYZEN 3 1200 4-Core 3.1 GHz (3.4 GHz Turbo) באיביי 110 דולר, ב - TMS

500 ש"ח . ויש גם מכרז שנסגר אחהצ שעומד כרגע על 100 דולר.

דווקא אמאזון למיטב ידיעתי יקרה יותר, אם כי אמינה יותר (אבל אין מכרזים).

פורסם

באמזון יש את זה (AMD Ryzen 3 1200 Desktop Processor with Wraith Stealth Cooler (YD1200BBAEBOX ב-110 דולר.

ב Newegg יש את זה AMD RYZEN 3 1200 4-Core 3.1 GHz (3.4 GHz Turbo) Socket AM4 65W YD1200BBAEBOX Desktop Processor גם כן ב-110 דולר.

110 דולר זה בערך 400 ש"ח, כאשר בארץ המחיר הכי זול למעבד זה הוא כנראה 500 ש"ח ב-TMS (קישור).

עכשו, אם קרוב המשפחה שלך נמצא בחו"ל במקום בו המשלוח מהחנויות הנ"ל הוא חינם ויכול להביא לך את המעבד הנ"ל ב-110 דולר, אני לא רואה שום יתרון בקניית המעבד דרך ebay. אני גם אציין כי זמני המשלוח מ ebay יכולים להיות דיי ארוכים (בהנחה שאתה בוחר במשלוח חינם או במשלוח הכי זול) וכי ברוב המקרים (לפחות מהניסיון שלי) המוכרים נמצאים באיזור מזרח הרחוק כך שעד שהמעבד יגיע לקרוב המשפחה שלך יכול לעבור זמן רב. אם תשלם תוספת למשלוח מהיר יותר סביר להניח שהעלות של המעבד תעלה על 110 דולר.

אני מבין את הרצון שלך לנסות ולחסוך ככל האפשר ואני מקווה שתצליח.

פורסם
  • מחבר

באיביי המשלוח עולה דולר למעבד הזה. הקרוב מגיע לרוה"ש. עוד חודש. אני לא בלחץ. יש לי זמן לנסות לשפר את העסקה. מכיוון שהמחשב שלי ביתי ולא נדרש לי לעבודה/משחקים, אז לא בוער לי. בסך הכל רציתי לדעת שהרעיון לקנות בחו"ל הוא לא רעיון שצריך לפסול על הסף מסיבה כלשהי (מלבד נושא האחריות).

פורסם

^רעין טוב ובתני שגובה החסכון נומיאלית - מספיק גדול בשביל כיס כשלך - אחרת לא עשית כלום,

ורק הכנסת אלמנט של סיכון, טירחה, ובשביל מה ?

בשביל זוטות ?

ryzen 3 ב- 500 שח במלאי בארץ כאן ועכשיו ללא סיכון ועם אחריות,

אינם מצדיקים לטעמו של כותב שורות אלו,  יבוא של מעבד כזה ב- 100$ + משלוח + מע"מ....

אשר יקרבו את המחיר למחיר ישראל עד כדי מרחק יריקה. ואני ממש לא יודע לירוק רחוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים