עבור לתוכן

כבר לא הדלפות מוקדמות אלא הדבר האמיתי, הכירו את threadripper

Featured Replies

פורסם

**עריכה: השקת threadripper יצאה לדרך ביום 10.8.2017,

מי שרוצה יכול לדלג ישירות למטה בעמוד הנוכחי, על מנת לצפות בכתבות ההשקה הרשמיות.

AMD Ryzen Threadripper 1950X Benchmarks Show It 45%+ Ahead Of The Skylake X Competition

http://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-1950x-benchmarks-leaked-42-faster-competition/

http://wccftech.com/amd-threadripper-1950x-oced-tested-otherworldly-performance/

"No surprises here, the 16 core, 32 thread Ryzen Threadripper 1950X absolutely creams its similarly priced 10 core competition from Intel.  In fact, Threadripper manages to establish a monstrous lead, it came out ahead by no less than 42% in Cinebench R15 and no less than 47% in all three other tests."

"Threadripper’s lead is so gigantic that if it weren’t for its price you would be hard pressed not to believe it was in an entirely different tier than the i9 7900X. At this juncture it wouldn’t surprise us at all if Intel ends up sharply cutting prices to its newly introduced 10 core in the coming weeks."

https://ocaholic.ch/modules/news/article.php?storyid=16887&lang=english

"according to the Cinebench R15 database the Ryzen Threadripper 1950X is 29% faster than Intel’s Xeon E5-2697 v4. This is a pretty interesting result since the Intel Xeon E5-2697 v4 features 18 cores and 36 threads, while the AMD chip has two cores and 4 threads less to bring to the table. "

AMD-Ryzen-Threadripper-1950X-overclocked-4.0GHz.jpg

AMD-Ryzen-Threadripper-1950X-overclocked-4.1GHz.jpg

נערך על-ידי nec_000

פורסם

פששש, מעניין.

אם תביא מבחנים בעריכה ותלת, בכלל יהיה סבבה.

אהה, כל זה טוב ויפה ונכון לחודש וחצי, או שלא, 

נראה.

פורסם
  • מחבר

שימו לב למשהו מעניין:

שיתרון הסקלביליות של פלטפורמת ryzen , זו שמרכיבה את threadripper וגם את epyc, בגלל שלמעשה השבב המשולב הכולל מורכב ממעבדים נפרדים

ומופרדים גאוגרפית זה מזה, אינו סובל ממגבלה של תדר עבודה מקסימלי, שהולך ויורד כפועל מכך שהשבב הכולל הולך וגדל כמו אצל אינטל.

זהו עוד יתרון חדש שלא חשבנו עליו עד כה בתחרות של ריזן מול אינטל. אינטל אמנם מספקת 5 ג'יגה הרץ במעבד 4 ליבות כדוגמתו של 7700k,

אך תדר העבודה המעשי של שבביה שמכילים יותר מ- 4 ליבות, הולך ויורד.

נשים לב שמעבדי ה- 6/8/10 ליבות בפלטפורמת האקסטרים של אינטל, אינם מסוגלים לעבוד בתדר 5 ג'יגה הרץ כמו מרובעי הליבות שלהם,

אלא "גומרים את האוויר לנשימה" יותר באזור חיוג של 4.5 ג'יגה הרץ. דבר זה מצמצם את היתרון היחסי (היחידי) שהיה לפלטפורמה של אינטל.

כל הגדולה שלהם שעליה נשענו, היתה ביכולתם להגיע לתדר עבודה מעשי גבוה יותר ולתת עדיפות בביצועי ליבה בודדת.

כמו שזה נראה כרגע, הפער שנותר בין ה- 4.1Ghz שאליו הגיע threadripper לעומת ה- 4.5Ghz שאליו מגיע אינטל 7900x,

הוא רק בגודל 400mhz בלבד או כ- 10%.

במעבדים היותר גדולים שיושקו בהמשך הדרך בצידה של אינטל (12 עד 18 ליבות) התדר במעבדים אלו רק ילך וירד עוד בשל מגבלה חשמלית

ותרמית שנובעת מהציפוף הכבד בין הליבות.

סיכום:

אם מעבדי 4 ליבות של אינטל כדוגמתו של 7700k נהנו עד כדי 25% יתרון בתדר אל מול מעבדי ריזן 7

(5 אל מול 4 ג'יגה הרץ תדר)  והציגו סיבה משכנעת לבחור בהם עבור יישומים מסוימים בהם חשובים ביצועי ליבה בודדת, הרי שמעבדי האקסטרים

צמצמו את היתרון לרק 10%.

ככל הנראה המעבדים היותר גדולים בסדרה אשר יושקו בהמשך (12עד 18 ליבות), יצמצמו את הפער עוד יותר עד כדי (אולי) שוויון.

מעניין ללא ספק ולא משהו שחשבנו עליו (לפחות לא אני).

נערך על-ידי nec_000

פורסם

כן, בסדר, כל זה נכון, למרות שגם די גלוי ונראה לעין, לי לפחות.

אבל, בשים תדרים וליבות ושאר מאפיינים בצד, עדיין הכי מייצג כל מעבד של יצרן כזה או אחר,

הביצועים בשטח. כלומר, יש תוכנה א' - ב' - ג' - וכו' ותוצאות שצריכים להשיג .

אז לוקחים פלטפורמה / מעבד ובוחנים תוצאות.

ממש אין לי צד לכאן או לכאן, מה שמעניין זה מה הן התוצאות בכל תוכנה כתלות במערכת הנבחנת.

כמובן שבינתיים התמונה חלקית ותתבהר בעוד חודש וחצי.

פורסם
  • מחבר

^הנך צודק בהחלט:

כבר היום ניתן לראות ברשת, שבממוצע בנצ'ים שנעשה על תוכנות פרודוקטיביות - אם זה בעולם העיבוד הגרפי, אם זה בעולם עיבוד הוידאו,

אם בעולם הקומפילציה, או עולם ההצפנה and you name it, בשל פלטפורמת ריזן מספקת הרבה יותר ליבות באותו כסף, היא מנצחת בתחרות הזו hands down.

מה רוצה לומר:

שאל מול 10 ליבות של אינטל, AMD מציבה 16 ליבות. אמנם היא מביאה 60% יותר בוכנות מנוע, אך בשל חסרון תדר (כ- 10% כפי שראינו, 4 ג'יגה הרץ

אל מול 4.5) אזי הפער יורד מאזור 60% לכוון 45% לערך (מי שרוצה להבין מדוע אזי החישוב הוא 160 לחלק ל- 110).

עדיין באותו מחיר = 1000$ לקבל 45 אחוז יותר ביצועים ביישומים מקביליים שיכולים לנצל את הפער הזה, זה no brainer.

צריך להתקל ביישומים פרטניים וספציפיים שלא עברו אופטימיזציה בקוד, ובשל מגבלה זו עובדים על מעט ליבות ומנצלים רק יתרון של הספק לליבה בודדת,

אלא שגם אז היתרון לטובת המעבד של אינטל הוא רק 10% ולא מעבר (זה אינו הספור של 7700k אל מול ריזן 7 ששם היתרון על הנייר עמד על 25%).

משכך לכשיגיעו הבנצ'ים הרוחביים, ככל הנראה מחר בשעות הצהריים או אחר הצהריים שעון ישראל, כל צרכן שכרגע עומדת אצלו על הקנה תכנית רכישה של

תחנת עבודה חזקה לצרכי העבודה הפרטניים שלו, יוכל להתרשם מהו פער הביצוע עבור התוכנות שעימם הוא אישית עובד כיום. למי שמדובר בעבודה שהיא

הביזנס שלו, היה וביישום ספציפי שאינו מקודד יעיל יתגלה יתרון קל לטובת האינטל, אזי שישקול את רכישתו. הגם שזה מאד מרגיז להרגיש שמשלמים אותו

הדבר (1000$) ומקבלים רק 10 בוכנות במקום 16. זה מרגיז ברמה העקרונית.

אך להערכתי הזהירה כמות המקרים או הדוגמאות שיקיימו מצב שכזה יהיו מקרים ספורים בלבד. רוב רובו המכריע של שוק התוכנה הכבדה שעובד מקבילית

יודע לנצל כמה ליבות שיתנו לו גם 16 או 32 (ואפילו יותר תלוי בגודל הקלט ובאלגוריתם העיבוד).

זה ההבדל בין תוכנה איכותית שתוכנתה נכון, לבין תוכנה קקמאיקה. כאיש אלגוריתמיקה יש לי תחושת זלזול בתכנתים שעשו "עבודה ערבית" ולא קידדו נכון

אלגוריתמית (היו עצלנים או טיפשים) לעומת תכנתים מתמטיקאים שעשו עבודה ראויה, כזו שמודגמת על ידי בנץ סינטטי כדוגמתו של cinebench.

כך זה צריך להראות בעיבוד מקבילי אופטימלי, עם אחוז "דליפת הספק" שנמצא באזור חיוג של 1-3%.

ואם יש בשוק כמה תוכנות באותו סגמנט/ז'אנר שעושות אותו הדבר רק שאחת מתוכננת יעיל וחכם ואחרת שמתנהגת מעוות, כי לא יודעת לפרוס את עצמה

לרוחב כל הליבות שיש במכונה, אני בדר"כ למעט מקרים ספציפיים, אצטייד בתוכנה שבאה מבית תוכנה מקצועי ולא מבית התוכנה הטיפש.

כך או אחרת יש לי תחושה, שאם כיום נתח השוק של AMD כבר טיפס לאזור 26%, אזי שהכנסת threadripper לתמונת המשחק היה והתמחור של אינטל

יוותר על כנו, יסייע ל- AMD להגדיל את נתח השוק שלה הלאה. סבורני שהתחושה הזו נשענת על הפער הדרמטי בין ביצועי 1950x ל- 7900x שגורם לכך.

זו כרגע רק תחושה כמובן, אף אחד אינו נביא אז אנה לקחת הכל בפרופורציה הנכונה.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

הוא שאמרתי :), נחיה ונראה !

זה די מרתק, ובהחלט יש למה לצפות.

אני לא אגלוש ברשותך / כם למחוזות הערכה וכו' אלא אמתין לתוצאות המבדקים,

ודי בטוח שגם אתה תביא אותם לכשיהיו זמינים ברשת.

אבל שוב, יהיה צורך להמתין לסוף ספטמבר, וגם זאת בהנחה שלכל אחת

מהחברות אין שפנים נוספים בשרוול.

בקיצור, יש למה לחכות, וטוב שכך ! :)

פורסם
  • מחבר

בהחלט,

השפן העיקרי שאני מעריך כרגע, הוא אפשרות להוזלה דרמטית במחירי מעבדי האקסטרים של אינטל.

אם הם לא מוזילים אזי ש- threadripper לוקח בענק כמו שזה נראה כרגע.

מה שיקרה הוא שאינטל תמדוד את השוק בהמשך, כששני המעבדים יושקו וימכרו, ותראה כמה נתח שוק איבדה.

אז תכניס לנוסחה ותראה כמה עליה להוזיל את המחיר, על מנת לקבל את השוק בחזרה.

זה מה שמחלקת תמחור עושה:

היא מוצאת את נקודת המקסימום של נוסחת הרווח.

לא אחת צרכנים וחובבים בתחום זה (כמו בכל תחום) רואים שאינטל אינה מורידה מחיר ושוברים את הראש,

איך היא מרשה לעצמה להתנהג כך - מה היא חברה בטירוף מוחלט ?

אז זהו שלא.

דוגמה תמחורית מופשטת תעביר את הרעיון בקלות:

נגיד שכרגע אינטל מוכרת מעבד 10 ליבות ב- 1000$ עם רווח של 500$ ליחידה.

אם היא (בכדי לתת פייט ל- threadripper) צריכה לפי בדיקתה, להוריד את המחיר ל- 600$, מה שיותיר לה רווח עלוב של רק 100$

(חמישית ממקודם) פר מעבד, אך מנגד סך המכירות שלה יעלו רק ב- 30%, אז היא לא תעשה זאת.

היא בצער רב תוותר על נתח שוק שהפסידה (30%), אך תשאיר את המחיר למעלה = 1000$ בכדי למקסם את הרווחים (500% פר יחידה יותר).

משמע שהיא תעדיף למכור רק שני שליש כמות ברווח של 500$ ליחידת מעבד, מאשר למכור נתח שלם בשוק ברווח עלוב של רק 100$ ליחידה.

חברה היא למטרות רווח אם זה אינו ברור לנו.

זה בדיוק התחשיב שאינטל עשתה כאשר הורידה את מחירי מעבד 10 הליבות מדגם 6950 שנה שעברה,

מ- 1700$ אז ל- 1000$ כיום עבור המעבד 7900x.

מחלקת התמחור שלה בדקה ומצאה, שזוהי כנראה נקודת התמחור שמתארת את האידאל בין איבוד נתח שוק למקסום הרווח.

אנחנו מהצד נמשיך להרים גבה ולשאול מדוע אינטל אינה מיישרת קו ומשיבה מלחמה עיקשת ל- AMD ומורידה את המחיר למשהו תחרותי יותר,

ומומחי התמחור של אינטל ילמדו אותנו שעור בתחום.

זו אחת הגדולות של ה- underdog , שהוא נמצא בגמישות גבוהה הרבה יותר בהיבט הזה, שכן אין לו מה להפסיד:

הוא מוכן למכור גם תמורת רווח מינימאלי והעיקר לייצר חדירה כלשהי נאה לשוק, שכן למכור משהו ולו ברווח קטן - עדיף עבורו על הכלום נתח

שהיה לו קודם. לאינטל מן מצד שני יש את כל מה להפסיד - מנתח שוק של 100% בסגמנט הזה, אפשר רק לרדת.

כרגע וכל עוד התחרות לא החלה עם נתונים מהשטח, תמחורם של אינטל עומד כאמור על 1000$. בעת תמחור זה הם כבר ידעו שהמעבד

המתחרה יעלה סביבות מחיר דומה, הם לא הופתעו החודש עת פורסם מחירו הסופי של המעבד threadripper. קרי שהתמחור שלהם כבר

משקלל זאת בנוסחה. 

מכאן כל הורדה נוספת במחיר של אינטל, תהיה רק באם נתוני הנוסחה ישתנו מהותית כתוצאה מדגימה מהשטח, או לחלופין שאינטל תהיה

מוכנה להתפשר על רווחים אך תמורת שימור מוניטין להמשך (לא לאבד יותר מדי נתח שוק זה גם חשוב לטווח הארוך בהקשר של מוניטין.

לקוח שעבר למתחרה לא חוזר כל כך מהר).

ולכן אם אני צריך להמר, אינטל בהתחלה לא תוריד מחירים, ורק דגימות של לאחר חודש עד רבעון יאפשרו לה לעשות  reconsider .

אם "אנחנו חיים בסרט" וכל החדירה של AMD פה תהיה שולית, אז אינטל לא תזוז מילימטר ותשמר את מתח הרווחים הגבוה שלה.

לגבי AMD, נראה לי שבתמחורם הנוכחי הם כבר מגרדים את גבול הכדאיות, כך שלא נותר להם הרבה לאן לרדת.

וגם אם כן זה בקטנה לא משהו דרמטי, ולכן מהצד שלהם אני לא רואה שפן אפשרי.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/3636223

ביצועים של אפיק

לא משהו

אם היו מורידים את הקורז ומעלים את ה GHZ ,בטח היה מגיע ליותר

כנראה יש מגבלה של חום עם הדבקות של מעבדים אבל סך הכל יותר טוב, אופטמלי 20-24

יותר לא נותן הרבה

נערך על-ידי aviv00

פורסם
  • מחבר

בנתיים לסרטון פותח תאבון לקראת מחר,

סטיב מראה ב- 6 דקות בנייה של מכונת threadripper.

מומלץ לאוהבי פורנוגרפיית מחשבים:

פורסם
  • מחבר

זהו, בשעה טובה השקת threadripper יצאה לדרך.

נשאיר לנכבד סטיב מ- hardware unboxed לעשות את עבודתו המרשימה לבדו, כל מילה נוספת מיותרת:

פורסם

או קיי

נמתין לאמצע ספטמבר.

לא רע ל - AMD, אם כי לא כזה נורא עבור אינטל.

פורסם
  • מחבר

לא משנה אם רע למי מהן,

העיקר שלנו הצרכים זה מעולה.

אני צופה מלחמת חורמה שתקרא "המרוץ לליבה", משהו שאולי יזכיר לנו את המרוץ הדרמטי מ- 1999 שהיה אז "המרוץ לתדר".

אז עם השקת Athlon K7, אינטל ו- AMD בתוך שנה אחת בלבד הכפילו את תדר המעבדים פי 2 !   עלו מ 500mhz ל- 1000mhz.

משמע שיפרו את הביצועים ב- 100% בתוך שנה בודדת. סנסציה.

ואם עכשיו נזכה למרוץ בו מספר הליבות יכפיל עצמו בתוך שנה אחת פי 2, דיינו.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

דיינו, בוודאי שדיינו !  :)

כרגיל, מה שאני אומר זה לא למהר להסיק מסקנות.

או, אם להשאיל קורטוב מהסגנון שלך -

לא כל הגלדיאטורים נמצאים בזירה !  

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

דיינו, בוודאי שדיינו !  :)

כרגיל, מה שאני אומר זה לא למהר להסיק מסקנות.

או, אם להשאיל קורטוב מהסגנון שלך -

לא כל הגלדיאטורים נמצאים בזירה !  

נכון,

בצידה של אינטל עוד צריכים לצאת לשוק מעבדי האקסטרים עם 12 עד 18 ליבות.

ומן הצד השני בצידה של AMD, שאגב עכשיו מסתבר שרק לה יש תמיכה בזיכרון מסוג ECC (רואים את טופולגיית השרת שעליו

מבוסס threadripper מבצבצת לה....)

עדיין לא מדברת על האפשרות שלה, להכניס מעבד epyc במקום ryzen ולספק על אותה תושבת עד כדי 32 ליבות.

יש לי תחושת בטן כפי שכתבתי מעלה בשרשור,

ששנת 2018 תסתמן כשנת המרוץ לליבה, בה המקפצה מ- 16 ליבות תמצא עצמה מגיע (אולי) עד כדי 32.

עולם המחשוב והסטגנציה שממנה סבל משך כעשר שנים הגיע לסיומה, עת מחסום ה- 4 ליבות נפרץ השנה ולא סתם נפרץ, אלא נפרץ בצורה מסחררת.

בהקשר הזה היה איזה שמנדריק פה בפורום (מעניין מי זה היה) שחזה את הדבר עוד לפני כשנה שנה וחצי לערך (למי שזוכר) וניתן למצוא לינקים

לפוסטים דאז. הוא חזה שיקרה כדבר הזה גם בלי שהיה בידו כל שמץ של מושג או הדלפה או כדור בדולח שמגלה עתידות.

אלא חזה זאת על סמך הגיון מושכל, שאם התעשייה הזו לא תבצע את המקפצה הנדרשת של עליה בכמות הליבות, יהיה לה קושי אמיתי להמשיך

ולשכנע צרכנים "לשדרג" מ- 4 ליבות, לאותו דבר שוב פעם עם 4 ליבות.

אני שמח שהתחזית הזו התממשה כפי שחזינו פה בפורום, ועוד יותר שמח שהיא אפילו התרחשה מעל לתחזית, שכן threadripper עם 16 ליבות

בהחלט היה הפתעה בלתי צפויה, בשעה שרק ריזן עם 8 ליבות היה צפוי. זו רוח כה חיובית, עד אשר מפתחת תאבון לעוד :beerchug:

נערך על-ידי nec_000

פורסם
ציטוט של nec_000

אני צופה מלחמת חורמה שתקרא "המרוץ לליבה", משהו שאולי יזכיר לנו את המרוץ הדרמטי מ- 2009 שהיה אז "המרוץ לתדר".

אז עם השקת Athlon K7, אינטל ו- AMD בתוך שנה אחת בלבד הכפילו את תדר המעבדים פי 2 !   עלו מ 500mhz ל- 1000mhz.

אולי 1999...
בטוח לא 2009 :P 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים