עבור לתוכן

חזרה לכושר שיא: האם מעבדי ה-Core i3 החדשים יהיו עוצמתיים במיוחד?

Featured Replies

פורסם

*כל הנאמר הוא תיאורטי בלבד ובתנאי שאכן I3 יהיה 4/8 ופנטיום יהיה 4/4.

אני אאלץ שלא להסכים...

ביצועים של I5 7400 בתור הפנטיום הבא כמתחרה ל 1200/1300 R3 או ביצועים של I7 7700 בתור I3 כמתחרים לR5 1400/1500 זה יהיה נוקאאוט רציני דווקה טכנולוגית כי אני מאמין שהם עדיין יהיו יקרים במעט מהמקבילים של AMD 

שכן הם עדיפים משמעותית.

פורסם
  • מחבר

טוב, נראה שבשלב הזה אפשר קצת להרגע עם הספקולציות. גל השמועות יוצר תמונה קצת שונה אבל עדיין חיובית בעבור מעבדי Core i3 של הדור הקרוב. לא תהיה שם עוצמה של i7, אבל כן צפויה כזאת של i5 נוכחיים עם 4 ליבות פיזיות וללא HT. אני מקווה שתדרי העבודה ישארו גבוהים. מעבד שכזה ב3.6 גיגה-הרץ יהיה מעולה לגיימינג סה"כ, ואחד גדול שיפעל ב3.8+ יהיה בחירה מעולה למחשב גיימינג תקציבי

פורסם

הם יכולים לעשות גם מצב דומה ל AMD ב R5שם יש להם מעבד 4 ו 6 ליבות תחת אותה משפחה.

נניח מעבד 6/6 בתור I5 וגם מעבד 4/8 בתור I5 וזה ישאר את ה I3 כ 4/4 ופנטיום כ2/4...

החברה בguru אומרים בעצם שI3 8100 יהיה מקביל ל I5 7400 +- וI3 8350K יהיה מקביל ל7600K +-

http://www.guru3d.com/news-story/intel-coffee-lake-i3-8350k-8100-specs-leak.html

השאלה הכי גדולה היא המחירים.

זה שלאיטל יש יכולת לעשות את השינויים האלה אנחנו יודעים השאלה באיזה מחיר...

פורסם
ציטוט של עידן פ.

*כל הנאמר הוא תיאורטי בלבד ובתנאי שאכן I3 יהיה 4/8 ופנטיום יהיה 4/4.

אני אאלץ שלא להסכים...

ביצועים של I5 7400 בתור הפנטיום הבא כמתחרה ל 1200/1300 R3 או ביצועים של i7 7700 בתור I3 כמתחרים לR5 1400/1500 זה יהיה נוקאאוט רציני דווקה טכנולוגית כי אני מאמין שהם עדיין יהיו יקרים במעט מהמקבילים של AMD 

שכן הם עדיפים משמעותית.

לAMD יש מעבד מתחרה טכנולוגית בכל רמת ביצועים של אינטל, דבר שלא היה אפשר לומר לפני השקת RYZEN. עדיפות טכנולוגית אין לאינטל (כרגע). היא כן יכולה לתמחר את המעבדים בזול (יתרון כלכלי).

פורסם

מה ההגדרה שלך למתחרה טכנולוגית ?
כי כשאני משווה מעבד פיסית 4 ליבות מול 4 ליבות, 4/8 מול /4/8 וכו' ההיתרון הטכנולוגי של אינטל קיים תמיד, הבעיה היא רק המחיר...

בהינתן מחיר דומה, אתה לוקח I5 7400 או R3 1300X ?  מה לגבי I7 7700 או R5 1500X ?

אני יודע מה אני ההיתי בוחר...

פורסם
  • מחבר

יותר כמו i5 7600 מול 1300X, כמו מה שזה נראה

פורסם

עד RYZEN לא היתה לAMD תשובה לכל מה שמעל מעבדי I5 הבינוניים. כרגע יש לה תשובה לכל דבר, השאלה רק המחיר.

פורסם

מסכים לגמרי שהשוק מחולק ללפני רייזן ואחרי רייזן, אין פה שאלה בכלל !

אם אתה קורא למצב שיש להם מקביל לכל מעבד של  אינטל תחרות אז כן, יש תחרות...

אני מתחייס ליתרון הברור של איטל בביצועים פר ליבה ולעובדה שאפילו עם IPC עדיף קלות הם מגיעים ל 1GHZ יותר בדרך כלל.

כל השוואה פיזיתי של אותן מספר ליבות/תרדים שמתעלמת ממחיר תראה עדיפות לאינטל בין אם זה מעבד 4/4 או מעבד 16/32, רק העובדה שאינטל דורשת עליהם 1.5-3X מAMD זה מה שהופך את AMD לרלוונטית.

אם מעבדי הדור השמיני יביאו את המחיר פר ליבה/תרד למחיר דומה לשל AMD זה יהיה רע מאוד לחברה בפינה האדומה...

(ואני תחלס חושב שזה לא יקרה, אינטל תוכל בנחת לדרוש (ולקבל) כ 20% יותר פר אותו מספר תרדים לדעתי)

פורסם

זה לא בגלל התמחור, אלא בצריכת חשמל, מעבדי U זה החסכונים והם יהיו עם ארבעה ליבות כמובן (יש הדלפה על מעבד i7-8550U).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים