עבור לתוכן

מחפש המלצה למפרט מחשב נייח (לגיימינג)

Featured Replies

פורסם

היי חברים.

הידע שלי דיי מועט בכל הנוגע למפרטי מחשבים, משתמש עד היום בלפטופ ממוצע, רוצה להשתמש בלפטופ רק ללימודים ולקנות נייח לצורך גיימינג (בעיקר League of legends, ולהשאיר אופציה למשחקים מעט יותר כבדים בהמשך..

תאכלס הדרישה העיקרית שיהיה חזק ואמין, בתקציב של בין 4500-5000 (5500~ עם מוניטור טוב)

תודה רבה מראש.

עריכה :

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 (5500 עם מוניטור)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך אבל אם מנצלים את הכל וזה ברמה גבוהה אז בכיף :)

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5500 עם מוניטור זה הגג שלי (5000 בלי)

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן! :)

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends, cs:go..

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). וואלה לא יודע, לא מבין בזה מספיק.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות אני משער?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, צריך הכל.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 אני משער, שלא יהיה טרקטור.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מה?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 (אם ישן ומומלץ משהו אחר אז תציעו..)

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, כל מקום אפשרי.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כשתהיה הצעה טובה :)

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא מבין בזה אז לא חח..

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן, מקווה שבתקציב הזה לא אצטרך לשדרג בקרוב.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין, תודה רבה :)

נערך על-ידי Tal Nitzan

פורסם

שלום, בניתי לך מחשב נייח ב 5000 שקל, המחשב יתאים לך למשחקים שציינת ואפילו יותר.. גם gta v, the witcher 3  וכאלה על ההגדרות הכי גבוהות על full hd.

http://www.tms.co.il/preview/spec/c7fjn1xq 

מקווה שתהנה ממנו (-:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עם המפרט אחי, אשמח בבקשה אם תוכל להסביר במה הוא מושקע יותר ובמה פחות, אני באמת לא מבין בזה כלום, מה אפשר לשנות ולהפסיד\להרוויח? או שלטעמך זה באמת הSETUP הכי טוב לתקציב שלי? תודה על ההשקעה :) אשמח גם לעוד חוות דעת ומפרטים..

פורסם

אני הייתי עושה משהו כזה:

מעבד AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX 1 ₪999
לוח אם Asus PRIME B350-PLUS 1 ₪462
מארז Corsair Carbide SPEC-ALPHA Mid-Tower Black/Red 1 ₪345
ספק כוח Corsair PSU 550W TX550M 80+ Gold Modular 1 ₪362
זיכרון Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R 1 ₪659
כרטיס מסך בקניית מחשב חדש - Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD 1 ₪1150
קשיח למחשב שולחני Corsair SSD 240G Force Series LS MLC 2.5" SATA III 1 ₪493
סה"כ: 7 ₪4470

ככה שאתה יכול לנצל את שאר התקציב עבור שיפור של המעבד (ל-1600X) ו/או לוח אם ו/או הכרטיס מסך (GTX 1070) ו/או הוספה של HDD.
(קישור: http://www.tms.co.il/preview/spec/u4bxdhve)

נערך על-ידי Alonleibo

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Alonleibo

אני הייתי עושה משהו כזה:

מעבד AMD RYZEN 5 1600 AM4 BOX 1 ₪999
לוח אם Asus PRIME B350-PLUS 1 ₪462
מארז Corsair Carbide SPEC-ALPHA Mid-Tower Black/Red 1 ₪345
ספק כוח Corsair psu 550W TX550M 80+ Gold Modular 1 ₪362
זיכרון Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R 1 ₪659
כרטיס מסך בקניית מחשב חדש - Gigabyte Geforce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD 1 ₪1150
קשיח למחשב שולחני Corsair SSD 240G Force Series LS MLC 2.5" SATA III 1 ₪493
סה"כ: 7 ₪4470

ככה שאתה יכול לנצל את שאר התקציב עבור שיפור של המעבד (ל-1600X) ו/או לוח אם ו/או הכרטיס מסך (GTX 1070) ו/או הוספה של HDD.
(קישור: http://www.tms.co.il/preview/spec/u4bxdhve)

מכיוון שאתה מבין בהרבה יותר ממני, לצורך העניין המפרט שהכנת עולה 500 פחות מהמפרט שהבחור למעלה הציע, מה המשמעות? בכמה המפרט שלו יותר טוב וכמה ארגיש את זה? כי לא אכפת לי לשלם את ה500 שקלים האלה אם זה שווה את זה.. תודה מראש

פורסם

מה ההבדל?

בגדול:

1. מעבד -  Intel לעומת AMD. בגדול ה-Ryzen מציג ביצועים באותה הרמה, ואפילו טיפה יותר טובים.

2. לוח אם - הלוח אם שהוא שם לך פה הוא ברמה גבוהה יותר ממה שאני שמתי לך. אין לזה משמעות מבחינת גיימינג (רק מבחינת פיצ'רים).

3. כרטיס מסך - אותו צ'יפ, אבל הגרסה שהוא שם לך טיפה טובה יותר. לא מאוד משמעותי.

4. מארז - עניין של טעם. למרות שלדעתי המארז שאני שמתי לך נחשב כטוב יותר.

5. ספק כח / SSD - שנינו שמנו לך דברים שונים. כולם טובים.

6. במפרט שלו יש גם HDD של 1TB. אבל זה עוד 200 ש"ח שאתה יכול להוסיף גם לשלי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Alonleibo

מה ההבדל?

בגדול:

1. מעבד -  Intel לעומת AMD. בגדול ה-Ryzen מציג ביצועים באותה הרמה, ואפילו טיפה יותר טובים.

2. לוח אם - הלוח אם שהוא שם לך פה הוא ברמה גבוהה יותר ממה שאני שמתי לך. אין לזה משמעות מבחינת גיימינג (רק מבחינת פיצ'רים).

3. כרטיס מסך - אותו צ'יפ, אבל הגרסה שהוא שם לך טיפה טובה יותר. לא מאוד משמעותי.

4. מארז - עניין של טעם. למרות שלדעתי המארז שאני שמתי לך נחשב כטוב יותר.

5. ספק כח / SSD - שנינו שמנו לך דברים שונים. כולם טובים.

6. במפרט שלו יש גם HDD של 1TB. אבל זה עוד 200 ש"ח שאתה יכול להוסיף גם לשלי.

תודה רבה, קירור צריך גם להוסיף למפרט שלך?

פורסם

כן הוא שכח קירור, ככה שזה נעשה כמעט אותו תקציב. 

בכל מקרה שני המפרטים טובים, המפרט שהבאתי לך הוא טוב גם כמחשב חזק עם כוח עיבוד טוב, עם דגש על מהירות גבוהה בגלל ה ssd, והכי חשוב , גרפיקות מעולות, כמו שאמרתי, יריץ לך כל משחק שתרצה.

פורסם

כי שני המעבדים כמעט באותה רמה אז זה לא משנה..

פורסם

רק למען הסדר הטוב המפרט שמבוסס AMD טוב בהרבה מזה שמבוסס על מעבד אינטל

ה RYZEN 1600 עומד מול i7 של אינטל רק במחיר הרבה יותר זול , ה i5 של אינטל הוא מעבד לא רלונטי יותר ברמת המחיר שלו.

והוא לא שכח קירור , מעבדי AMD מגיעים עם קירור סטוק מצויין שהיית רק חולם לקבל מאינטל

נערך על-ידי lompy

פורסם
ציטוט של oz dayan

כן הוא שכח קירור, ככה שזה נעשה כמעט אותו תקציב. 

בכל מקרה שני המפרטים טובים, המפרט שהבאתי לך הוא טוב גם כמחשב חזק עם כוח עיבוד טוב, עם דגש על מהירות גבוהה בגלל ה SSD, והכי חשוב , גרפיקות מעולות, כמו שאמרתי, יריץ לך כל משחק שתרצה.

לא. לא שכחתי קירור.

ה-Ryzen בגרסאת BOX. כלומר עם הקירור הרגיל שלו.

הקירור הסטנדרטי שלהם אמור להיות טוב מאוד.

"המפרט שהבאתי לך הוא טוב גם..." מרמז כאילו השני הוא לא. אז השני הוא כן. יתן את אותו הדבר.

פורסם

וגם הלוח אם ששמתי לך, הוא לוח אם שטוב לגיימינג, יש לו כל מיני דברים של אסוס שעושים את המשחק טוב יותר, אם זה כרטיס קול מובנה איכותי, אפשרויות של הרצה טובה יותר של המחשב לטובת משחקים וכולי...

פורסם

לא אמרתי שהוא לא טוב, אבל זה כמעט אותו דבר, וקירור שבא ביחד עם המעבד זה לא הקירור הכי טוב.. מניסיון, עדיף להשקיע טיפה יותר ולקנות קירור טוב כי זה יכול לחמם את המחשב כשהוא מתאמץ

פורסם

וגם, ssd של סמסונג הוא עדיף יותר מכל שאר החברות, קורסיאר אחריה,נכון אבל עדיף אותו. יש לי את אותו אחד כבר שנה וחצי, והמחשב טס 

פורסם

@oz dayan

בבקשה  ממך אל תגיב אם אתה לא יודע , הלוח אם לא משפיע בשום צורה שהיא על שום ביצועים בשום משחק.

בנוסף אני מזמין אותך לעבור פה על כל הפוסטים בנושא ה RYZEN ובכל ההשוואות שבצעו על ידי היוטיברים המובלים ולראות בעצמך למה i5 לא רלונטי יותר מול RYZEN 1600. למעשה ה i5 נותן ביצועים דומים ל RYZEN 3 1200 שעולה חצי ממנו

נערך על-ידי lompy

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים