עבור לתוכן

דוגמאות שמראות את הכוון: ריזן 1700 מוחץ את 7700k וזה רק ילך ויחריף ככל שהזמן יעבור

Featured Replies

פורסם

אז נגיד שהלכתם להתעניין במחשב חדש. אז נגיד אתם שחקני מחשב, וזה מה שחשוב לכם יותר מכל דבר אחר - FPS. (עזבו שזה מדד לא רלוונטי שכן מה שחשוב זה בכלל min FPS כן...)

אז ראיתם שיש עדיין מספר מקרים (משחקים) שיש קצת יותר FPS ממוצע ל- 7700k לעומת ריזן 1700 (בגלל שה- max FPS מעוות את התמונה ומעלה את הממוצע)

וזה באמת רק קצת יותר FPS, לא משהו שאפשר לרוץ לספר עליו לחברה כן...

והחלטתם לקחת את הסיכון ולרכוש מעבד שלו רק 4 ליבות, כן - גם כיום בשנת 2017 כאשר הנורמה כבר מזמן עלתה לכוון 6 ו- 8 ליבות,

אז הימרתם על העתיד בחושבכם, שתסתדרו היטב עם רק 4 ליבות, אך המחשב ?  הוא הרי יסתדר עם זה מספיק זמן קדימה וישרתכם נאמנה 4-5 שנים בשקט....

אז חשבתם.

המבחן הבא שעשו nexus והוא ביצוע גיימינג וברקע רץ משהו נוסף, במקרה זה streaming, מלמד אותנו אחרת.

הם אפילו הגדילו להקצין את ההדגמה, מעבד ריזן 1700 הורץ בתדר ברירת מחדל שלו שהיא כידוע באזור 3ghz בלבד, והמהירו את 7700k עד ל- 4.9Ghz

אך גם זה לא עזר ל 7700K המסכן. כמו שאומרים בפיסיקה: there is no replacement for displacement,  או בהקשר שלנו: אין חלופה לבוכנות מנוע (ליבות מעבד) 

וכשיש כפליים מהם זה לא כוחות.

אני לא יודע מה עם הצרכן ההמוני, אך לראייתי יהיה זה משגה לרכוש במחיר פרימיום מכונה שנמצאת כבר עתה ב- 100% רוויה בלי כל יתירות שמכינה אותה לצרכי עומס נוספים.

צרכים נוספים לא רק שיבואו בעתיד, אלא חלקם כבר נמצאים היום כפי שמודגם במבחן שנראה. מאד מעניין.

**אני מת לראות את הגיימר שקנה 7700K ולא מקבל אותה כמות FPS כמו שרואה במבחנים באינטרנט, או שהמערכת לא רצה אצלו חלק תמיד,

כי המערכת שלו אינה סטרילית כמו בתצורה בה הסוקרים מריצים מבחנים. אצלו ברקע רץ שומו שמיים שמישהו ישמע גם אנטיוירוס, FW, המחשב בכלל מחובר לאינטרנט,

האאוטלוק פתוח, ועוד תוכנה קטנה שמריצה דבר מה. והכי יתעצבן בדיוק כשיכנס איזה פרוסס של מערכת ההפעלה ברקע והגיימינג שלו קצת איך אומרים זאת בעדינות, יתחיל לקרטע

וליצור גמגומים קלים. זה יהיה שעור מאלף עבורו...   אז אנחנו נזכיר לו את הפוסט הזה בתור שעור שהוא פספס.

פורסם

אולי אתה מומחה לסוסים מתים, אבל לא כ"כ למעבדים.  :)

כי לומר את מה שאמרת על 7700K זה .....אין מילים.

פורסם
  • מחבר

מומחה בלזהות מחלקי ציונים לאחרים - בשעה שאין להם כלל נוצות להתהדר בכך. בטח שלא בתחום הנדון

פורסם

נוצות היו לקקדו999, לא לי. נו, אף אחד לא מושלם. :lol:

ובכל זאת, לעצם העניין ?

פורסם
  • מחבר

לעצם העניין אני עייף, עם מוח קטן וביצים גדולות מדי (כנראה) - והלילה סבלנותי נגמרה (עם כל ההתנצלות הנדרשת)...

נמשיך ביום אחר

פורסם

לא תמיד מסכים עם דרך ההצגה אבל כן מסכים עם השורה התחתונה (שעדיין נכונה יותר לI5 מ I7)

עם I5 ומשחק שחובב CPU מרגישים מיד אם יש עוד צרכן CPU ברקע (נניח אפילו אתר עמוס פלאש), שלא לדבר על סטרים על I5...

בI7 זה מורגש אבל זה בהחלט לא חנק כמו I5.

R7 וR5 1600 מעולים לסטרימיג תקציבי, כאילו שזה לא היה ברור גם בלי הדיון הזה...

אני חושב שבנקודת זמן זו כולם יודעים בדיוק מה נק' החוזק והחולשה של7700K I7 ומה של 1700 R7, זה כבר לא רלוונטי יותר...

אפילו TR 19XX לא באמת מעניינים.

רלוונטי מה יהיה המחיר של 8700/8600K והאם הם בנויים על חיבור הליבות על בסיס קאש (כמו מעבדיי 1151) או עם רשת (כמו מעבדי 2066).

מה יהיו המחירים של מעבדי 4/8 ו 4/4 בתקופה החדשה של משושי ליבות במיינסטרים, וכו...

דוגמה:

אם 8700K יעלה 300-340$ ומבוסס חיבור הליבות בקאש, ביי ביי R7 1700... (פעם וחצי I7 7700 בתוכנות וזהה לו+- במשחקים בהתאם לתדרים)

אם 8600K יעלה 200-240$ ביי ביי R5 1600.

אם מעבדי ה 4/8 יתומחרו ב 170-200$ ביי ביי R5 1400/1500 (זה בעצם יהיה  I7 7700 מואט מעט בתדר) ואם הם יקבלו SKU לoc אז בכלל.

וזה ישאיר מעבדי 4/4 (כמו 7500) לטווח מחיר של R3...

אם מעבדי 8700K יעלו 500$+ כמו 7800X 

ומעבדי ה 4/8  ליבות יעלו 340$ כמו היום רק עם עוד חצי אחוז IPC ותדר גבוהה יותר אינטל יכולה להשאיר אותם אצלה בשני המקרים...

פורסם

אז זו לא רק הצגת הדברים אלא התוכן עצמו, שבמקרה שלך

הרבה יותר מנומק וברור ומה יש לעשות, גם הגיוני מאשר סגנון

ה - " בום - טראח - זבנג - גמר את הקריירה - סוס מת " ושאר פניני לשון

ורוח וצילצולים שלא אומרים דבר וחצי דבר שלא לדבר על נימוקים לדברים הנאמרים.

יחי ההבדל.....

פורסם
  • מחבר

@עידן פ.

ערב טוב עידן,

לטעמי מה ש- nexus עשו, זה לקחו מקרה אחד בתור case study.

נשים לב כי כותרתם היתה streaming בהקשר של המבדק שהם עשו. בצורה יפה יש לאמר.

אך מה שאנו מבקשים לעשות (באמצעות מה שהם הדגימו ולנצל את המאורע) זה להשליך את המבחן לקונטקסט רחב וחשוב

מעבר לגזרה הצרה:

אנו נסתכל על המצב בו משחק בודד שרץ לבדו עוד היה הרי בסדר, והמעבד כמובן הצליח להחזיק אותו בלי קושי, שהרי אין עדיין בשוק

משחקים שצריכים יותר מ 4 ליבות (עד כה אין כאן הפתעות).

אך ברגע שביקשו מהמערכת עוד פרוסס (לא קל בפני עצמו) לרוץ במקביל, וזהו פרוסס שגם הוא מסוג real time - נקסוס מצאו שהספקו של

המעבד 7700k אינו עומד במטלה, ואפילו המהירו אותו למקס' האפשרי = 4.9ghz בכדי להדגמים זאת.

מן הצד השני הם הראו מעבד שבכוונת מכוון השאירו אותו על תדר נמוך, רק 3ghz, והמחיזו לפנינו שלמרות התדר הנמוך כדי 40% פחות

מהמעבד 7700k, בזכות העובדה שיש לו פי 2 ליבות (8 במקום 4) הוא מצליח להחזיק את שני הפרוססים שרצו במקביל ב- real time.

זו המשמעות הגדולה מכל העסק הזה למי שלא הבין עד כה - "בעיית ההספק הכולל" (כך קוראים לה).

מה שהמבחן של nexus אומר לנו במובן הרחב הוא, שאוטוטו מעבד 4 ליבות שהיום עוד מספק למשימה בדידה שרצה עצמאית

ב- real time, הולך להיות לא מספק במקרים שבהם:

1. ירוץ תהליך real time במקביל (קרי שני תהליכי real time בו זמנית)

או

2. שירוץ פרוסס אחד (כמו משחק) רק כבד יותר, כזה שמצריך יותר מ- 4 ליבות רק עבור עצמו 

(כותרים שיצאו לשוק היכן שהוא בעוד שנתיים הערכה גסה וזהירה שלי).

זו המשמעות:

של לקנות היום מעבד במחיר מלא 300$ מחיר פרימיום, מעבד עם אורך רוח, אוויר, ונשימה - שהם קצרים הרבה יותר ממה שהצרכן התמים מבין.

זו הסיבה שהבאתי את הסרטון לטובת חברי הפורום, לטובת השכלתם, הבנתם והפנמתם את הסוגיה לרבות המחזה ויזואלית, מה ההשלכה קדימה

על ציר הזמן בעת רכישה היום של מעבד 4 ליבות בלבד (כדוגמתו של 7700k ).

אז כן, ישנם חברי פורום המעדיפים לטמון ראשם בחול. אולי כואב להם כאשר המותג "אינטל" שהוא אהדת ליבם סופג חבטות (או בכלל ספונסר עבורם ?)

ו/או אולי בכלל סיבה אחרת - קשה להם להתמודד (אולי ?) אל מול מלומדים בתחום (שגם יודעים כבונוס להסביר את הנושא לא רע נראה לי כקורא מן הצד)

ומעדיפים הם להגיב לגופו של אדם - מאשר לגופו מקצועי של העניין. ועושים כך באלו המילים ונצטט:

"שבמקרה שלך הרבה יותר מנומק וברור ומה יש לעשות, גם הגיוני מאשר סגנון ה - " בום - טראח - זבנג - גמר את הקריירה - סוס מת " ושאר פניני לשון

ורוח וצילצולים שלא אומרים דבר וחצי דבר שלא לדבר על נימוקים לדברים הנאמרים"

אז אני גורס כך:

או שיש לחברים אלו קושי בהבנת הנקרא - כך שהסברים ברורים אינם נקלטים בתאיהם האפורים היטב (מה לעשות לא כל המוחות נולדו שווים וזה מה יש

אנחנו מקבלים את כולם באופן שיוויוני),

או שהם "משחקים אותה תמימים".

ברמה האישית (אני לפחות) עדיין אמביוולנטי בנושא ולא שוכנעתי נחרצות באחת מן האפשרויות דלעיל. אך באותה נשימה האמת היא,

שלא ממש מעניינת הסיבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים