עבור לתוכן

יעוץ בבחירת מפרט למשחקים ותוכנות תלת, ב3,000 שקל

Featured Replies

פורסם

היי! אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי (פחות או יותר להחליף הכל, אבל אשמור את ההארדיסקים, קירור למעבד, מארז וספק, וכל הציוד ההיקפי, כך שצריך לקנות "רק" לוח אם, מעבד, כרטיס מסך וזכרונות).

אני אקנה המחשב באילת כך שאוכל להכניס טיפה יותר בתקציב שלי. המטרה של המחשב היא להריץ תוכנות תלת, משחקי מחשב וסרטים ב4k.
כרגע התיכנון הוא על:

מעבד Intel Core i7 7700K 4.2Ghz 8MB Cache s1151 - ב1375 ש"ח

כרטיס מסך  Gigabyte GTX 1060 Mini ITX OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E - ב974 ש"ח

זכרונות - בונה על 16GB, לא סגור של איזה חברה וכמה mhz ועד כמה זה משפיע. עלות משוערת 400 ש"ח

לוח אם - גם, לא בטוח איזה דגם עדיף ועד כמה זה משפיע. עלות משוערת 300 ש"ח.

סה"כ 3,049 ש"ח

בכלליות אשמח לשמוע הצעות למפרטים, האם כדאי להשקיע פחות במעבד ויותר בכרטיס וכו'

ולשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב? תוכנות תלת, משחקי מחשב וסרטי 4k

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות - Maya, 3dsMax, Zbrush  אופן שימוש של סטודנט בתחום

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מחובר לטלוויזית 4k, 50 inch. 

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - הארדדיסק, ספק, מארז

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 6, דיי חשוב, המחשב נמצא בסלון

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - מעדיף לקנות מחנות באילת כדי לחסוך את המע"מ

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - בתחילת השבוע הקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).  - כרטיס מסך התומך ב4k.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - לא מתוכנן שידרוג גדול

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: -

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים