עבור לתוכן

המלצה למחשב HTPC שיתמוך ב 4K ו HDR, תקציב 6K בלי מסך

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, הייתי בפורום הזה לפני עשור וקיבלתי עזרה מכם בהרכבת מחשב לאוניברסיטה. היו ימים :)

עד לא מזמן היה לי לפטופ I3 פשוט של HP שעבד כמחשב המדיה סנטר שלי בבית. הוא הריץ הכל סבבה, עד שקניתי רסיבר חדש והבנתי שהוא לא מסוגל לתמוך בסרטים עם DOLBY TRUE HD ו ATMOS (ויש ATMOS בסטאפ החדש בסלון).

אני צריך מחשב חדש שיתמוך בפורמטים האלה וגם יהיה מוכן לעתיד עם 4K ו HDR. אני אשמח שהוא יהיה שקט. בונוס, ואני יודע שאני הולך רחוק כאן - אם הוא מסוגל לעמוד בדרישות מינימום של ה HTC VIVE ל VR זה יהיה מושלם. הבנתי שה GTX 1060 תומך בזה.

היו לי התלבטויות בין האם לקנות לפטופ כמו זה או ללכת על מארז HTPC. אשמח להמלצה.

1. מה התקציב המקסימאלי? - 6K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?  אפשר את הכל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קולנוע ביתי, ואולי VR

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק משחקי VR. בשביל השאר יש PS4 PRO.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע הוא מחובר למקרן 1080, בעתיד יהיה מחובר למקרן 4K.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? קולנוע ביתי ב 4K ו HDR.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך, 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך WIN 10

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני מתל אביב וגבעתיים

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). יציאת ה HDMI צריכה לתמוך ב 4k 60FPS

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים