עבור לתוכן

עזרה בייעוץ לרכישת מחשב נייד תקציב של כ 10 K

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכל משתתפי הפורום הכבדים,

אבקש את עזרתכם בייעוץ לרכישת מחשב נייד חדש, המחשב מיועד לקצת מכל דבר, ובדגש על צפייה סרטים וכו לכן הדגש העיקרי הוא על איכות תמונה ועל גודל מסך שלא ירד מאזור ה15.6.

כמו"כ אצטרך לערוך עליו תמונות אולם בהיות ואין זה השימוש העיקרי, הרצת תוכנות כבדות כמו פוטושופ היינה בונוס.

לגבי אופיס וכו - מאמין שבסד"ג של תקציב כזה - לא תהיה בעיה לחומרה להריץ את תוכנות האופיס למיניהם.

עט סטילוס יהווה יתרון ענק.

כאמור התקציב כ 10k עם היתכנות לעליה צפונה ל12 ויותר- כמובן אם מדובר על משהו שיצדיק כל אגורה בהשקעה.

בעבר חשבתי על מייקרוסופט סרפייס (למרות שגודל המחשב  קטן מ 15.6בגלל העט והאיכות, אבל לאחר שראיתי סקירה ביטיוב על כך שפשוט לא ניתן לפרק את המחשב על מנת לתקן אותו או להחליף לו סוללה נניח, שללתי אותו על הסף -מבחינתי לא נממע לי הגיוני להשקיע במחשב 15 K כשכמעט לא קיימת האפשרות להחליף לו מסך בבא היום כמעט ללא אפשרות לנזק).

תנאי כניסה שלי הוא רמת אמינות המוצר- ב 10 שנים האחרונות הספקתי להשתמש עם מגוון יצרנים: היצרן שממש שבה את לבי  הוא פוג'טסו.(עד היום עובד אצל הילדים שלי מחשב נייד שלהם שנרכש לפני  כ 10 שנים...כמו חדש -הרף אין ספור נפילות והתעללויות, הבת שלי הקטנה הייתה משתמשת במחשב כשרפרף לעלות למיטה שלי- ואני מדבר בשיא הרצינות) היצרן שהספיק לקבל אצלי צל"ג הוא dell (רכשתי מוצרי פרימיום של דל סביב 15k והם התחילו איתי ברגל שמאל כמעט בשימוש ראשון, מספר מוצרים, בעיות רבות ומגוונות) אנא חברים - לא להציע לי את דל כאופציה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 10 -12 K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם שווה כל גרוש, על הבדלים זניחים אין לי סיבה להוסיף מאות שקלים

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כ 10%

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?קצת מכל דבר בדגש על צפייה בסרטים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך מינמלי 15.6 -בהחלט אפשר ורצוי גדול יותר

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? צפיה ב4K

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אפשרי -לא קריטי

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי, אבל אם יש דגם מאוד מתאים מעבר לפינה אמתין בסבלנות

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אנטרנט אלחוטי טוב., רמקולים מובנים עם צליל חזק ויתרון ענק לעט

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? יתרון גדול.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם

למה שלא תלך על ה-DELL XPS 9560 החדש של DELL עם מסך 4K מעבד I7 7700HQ כרטיס גרפי GTX 1050 4GB ?

מחשב מדהים בעני.

עלות המחשב היא כ-9-10 אלף ש"ח בחנויות.

אם אתה מעוניין לרכוש אחד ב-7 אלף (יש לי אחד חדש בקופסא בקרטון עם אחריות שנה של דל) מחשב חדש לא פתחו את הקופסא.

דבר איתי בפרטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים