עבור לתוכן

בניית מחשב חדש מבוסס ryzen 1700x (עודכן שאלון)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

בעקבות הצטברות של רכישות בחודשים האחרונים הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לשדרג.

הייתי שמח להתיעץ איתכם אילו רכיבים לרכוש על מנת להשלים את המערכת החדשה.

זה מה שיש כרגע:

מעבד: ryzen 7 1700x (נרכש ב 300 דולר ביום הפריים של אמאזון).

כ. מסך: evga gtx 1080 ti sc2 (נרכש ב 780 דולר).

זכרון: balistix sport lt ddr4 16gb 2400mhz x2 (נרכשה שלישיה ב 175 יורו).

אשמח להמלצות בעניין שאר הרכיבים:

לוח אם.

ספק.

אחסון.

מסך.

מארז.

קירור.

כמו שאתם מבינים אין לי כוונה להתקמצן אך אני כן מכוון לערך טוב בשביל מערכת שהיא די high end ככה שהגיון בריא הולך להיות מופעל מבחינת ההוצאות (לצורך הדוגמא אין לי כוונה לרכוש ssd של 2 טרה).

תודה מראש לכל מי שיתרום את דעתו.

1. מה התקציב המקסימאלי? לא כולל מסך - 4,000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נראה לי מספיק אבל בגדול ניתן

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2,000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכת וידאו, תכנות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID ו-פרמייר, פוטושופ.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - FPS בעיקר

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא סגור על זה עדיין - מאוד ייתכן שיחובר יותר ממסך אחד ובמקרה הזה אחד בוודאות יהיה 4K

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כ. מסך, מעבד, RAM.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא במיוחד, המחשב בסלון ואני עובד עם אוזניות או רמקולים בווליום גבוהה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן - בינוני.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא באמת - אם ישתלם לי אני אסע לאילת לבצע את הרכישות גם ככה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? המעבד יגיע לקראת סוף החודש אז משהו כזה.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא ספציפית.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני לא לחוץ במיוחד שהמערכת תהיה במלוא הפוטנציאל שלה כבר עכשיו, לצורך העניין אני יכול לוותר על כונן M.2 ולחכות למבצעי סוף השנה בשביל לרכוש אחד.

אני כן הולך לרכוש בארץ את לוח האם מכיוון שלאחר סקר השוק שעשיתי הגעתי למסקנה שהם עדיין לא אמינים מספיק בשביל לוותר על אחריות מקומית.

ומארז זה גם נקודה שצריך לגעת בה - יש לי כרגע CM690 הגרסה הראשונה. אני מודע לחלוטין שזה מארז ישן וחסרים בו הרבה פיצ'רים מודרניים - אבל מה לעשות אני אוהב אותו.

השקעתי בו שעות רבות של עבודה על מנת להתאים אותו לדרישות שלי והתהליך גם פגע בו "אסתטית" ,כביכול, ככה שאני לא אוכל למכור את המערכת הקודמת במארז הזה.

אני אשמח לאופציות בגזרת המארז אבל במידה והכרטיס מסך יתאים אני אשאר איתו לפחות לבינתיים.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד 

קירור אוויר למעבד: 179 ₪ - * בלעדי בסטארט * - CoolerMaster Hyper 212 LED TURBO DUALFAN (2x120mm) - Black
לוח אם: 890 ₪ - * חדש במבצע * - Gigabyte AX370-Gaming K5 RYZEN AMD AM4
דיסק קשיח: 787 ₪ - SSD Samsung 850 EVO 500GB SATA III 5 Years Warranty
דיסק קשיח: 311 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty
מארז: 429 ₪ - Fractal Design Define S Black
ספק כוח: 553 ₪ - * מבצע * - Corsair 750W 80+ GOLD RM750X Modular 5 Years Warranty

מחיר סופי: 3149 ₪ למזומן 
 3211 ₪ לאשראי עד 12 תשלומים 
 3274 ₪ לאשראי עד 36 תשלומים

פורסם

אם אתה רוצה אפשר לבחור גדלים אחרים של כוננים או מארז אחר בהתאם לטעמך או קירור איכותי יותר אם תרצה יותר שקט.

מסך לדעתי עדיף לקנות מחו"ל כי זה זול בהרבה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

1. קירור האמת שיש לי את הגוף קירור הזה מותקן במערכת שלא באמת דורשת קירור כזה - שקלתי לרכוש אחד פשוט יותר ולהחליף. מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג מתאם לAM4?

2. אני רואה ביקורות מאוד לא אחידות על הלוח המדובר - אני מודע לכל שגם בדגמים אחרים יש בעיות כאלה ואחרות אך פה ספציפית אני מקבל רושם שזה יותר קיצוני. יש לך נסיון אישי עם הלוח המדובר?

3. איזה עצבים עם המחירים האלה. אני באמת שוקל לרכוש SSD פשוט של 256 ג'יגה ולחכות למבצעי כריסטמס.

4. ברקודה היה גם השיקול הראשון שלי. כנראה אביא זוג.

5. נראה טוב, האם הדלת הקדמית לא תפגע בזרימת האוויר במערכת?

6. לגיטימי - חבל שזה לא 7 שנות אחריות.

מסך מחו"ל? אצלי בראש זה מרגיש כמו סיכון - אולי הוא ידפק בדרך ואז זה התעסקות עם משלוח ועוד כסף שילך על שטויות. אולי אני טועה, עד כמה זה נפוץ שיש בעיות עם משלוחים של מוצרים רגישים יחסית?

פורסם
ציטוט של seed20

מסך מחו"ל? אצלי בראש זה מרגיש כמו סיכון

הכוונה הייתה מסך מאמזון שידועים בכך שהם אמינים. בכל מקרה יתכן ובאמזון זה לא יהיה יותר זול באופן מהותי (תלוי באיזה מסך) ואז עדיף בארץ.

ציטוט של seed20

אני רואה ביקורות מאוד לא אחידות על הלוח המדובר - אני מודע לכל שגם בדגמים אחרים יש בעיות כאלה ואחרות אך פה ספציפית אני מקבל רושם שזה יותר קיצוני. יש לך נסיון אישי עם הלוח המדובר?

לא אבל אני בחרתי אותו על סמך מחירו, והעובדה שיש לו הרבה חיבורי USB (כולל USB C ו3.1. אפשר גם לוחות אחרים פשוט לדעתי הוא משתלם יחסית, אבל אם יש עליו ביקורות בעייתיות אז אולי לא. אשמח לקישור לביקורות הבעייתיות עליו.

ציטוט של seed20

נראה טוב, האם הדלת הקדמית לא תפגע בזרימת האוויר במערכת?

לא כיוון ויש הרבה מקום לאוויר, אבל עוד פעם אין בעיה לעבור למארז אחר שיותר לטעמך, הוא פשוט בעל איכות בנייה מעולה וזרימת אוויר לא רעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים